راه حلی برای از بین بردن بوی بد غذا
مثبت زندگی: اگر هنگام درست کردن غذا از بوی بد پیاز داغ و یا سیر داغ و … رنج میبرید راهکارهای زیر را به شما پیشنهاد میکنیم. ممكن است بوی ناخوشایند از غذایی سوخته بلند شده یا حاصل انجام مراحل آماده سازی پخت غذایی لذیذ باشد؛ مانند درست كردن پیازداغ، سیرداغ یا سرخ كردن انواع و اقسام سبزیجات و مرغ و ماهی كه همه این ها فضای خانه را با بویی ناخوشایند پر میكند. معمولا اولین عكس العمل ها در چنین شرایطی روشن كردن هواكش ها و بازكردن كلیه راه های خروجی شامل در و پنجره های خانه است و باتوجه به این كه این روزها هوا متغیر است، بازكردن در و پنجره راه حل مناسبی نیست؛ بنابراین باید به فكر چاره ای بهتر بود. برای این منظور باتوجه به نوع بوی پراكنده شده در محیط، راه های متعددی وجود دارد؛ فقط كافی است آن ها را امتحان كنید:
1 – در یك نعلبكی كمی ادكلن خوشبو بریزید ویك حبه قند چهار گوش در آن بیندازید طوری كه ادكلن را خوب جذب كند وقند خیس شود، سپس قند را آتش بزنید و وقتی ادكلن تمام شد قند را خاموش كنید با این تدبیر فضای خانه بسیار معطر خواهد شد.
2 – اگر میخواهید سبزی یا موادی سرخ كنید كه مطمئن هستید اعضای خانواده از بوی حاصل از آن ناراحت میشوند، پیش از شروع كار، ابتدا هواكشهای داخل آشپزخانه را روشن كنید سپس مقداری سركه سفید را در كاسهای بریزید و آن را كنار اجاق گاز روشن قرار دهید؛ بوی حاصل از سركه سفید، باقیمانده بوی حاصل از سرخ كردن آن مواد را در محیط خنثی میكند.
3 – هرچقدر هم كه غذا خوشمزه باشد، بوی سوختن آن بسیار بد و ناخوشایند است. پس اگر حواستان پرت شد و غذایتان سوخت و بوی آن تمام خانه را در برگرفت، ناراحت نشوید ابتدا اگر هواكش روشن نیست، روشنش كنید. سپس قابلمهای حاوی آب را روی شعله اجاق گاز قرار داده و چند تكه لیموترش در آن بیندازید و بگذارید بخار حاصل از جوشیدن لیموترش در آب، بوی سوختگی موجود در خانه را از بین ببرد.
4 – كاسهای حاوی آب را روی شعله اجاق گاز قرار دهید و تعدادی چوب دارچین یا كمی از پودر آن را در آب بریزید و بگذارید روی شعله ملایم اجاق گاز تا كم كم به جوش آید. عطر دارچین فضا را معطر كرده و بوی حاصل از سرخ كردنی و حتی سوختگی را از بین خواهد برد.
5 – اگر حواس پرتی كار دستتان داده و غذا به قدری سوخته كه بوی حاصل از آن با هیچ یك از راهكارهای فوق خنثی شدنی نیست، دیگر مجبور هستید پنجرهها را باز كنید ولی برای این كه این بو هرچه سریعتر از طریق پنجره آشپزخانه خارج شده و به دیگر قسمتهای خانه انتقال پیدا نكند، پارچه و حوله مخصوص آشپزخانه را نمدار كرده و برای چند دقیقه آن را تكان دهید.
6 – بوی حاصل از پخت و پز غذا را با ریختن مقداری جعفری در تابهای كوچك و قراردادن آن روی شعله اجاق گاز از بین ببرید. حرارت دادن جعفری برای مدت 5 دقیقه، نه تنها بوی نامطبوع موجود را از بین میبرد بلكه فضا را عطرآگین میكند.