بدانیم

استفاده از اسکاچ برای شست‌وشو و نحوه ضدعفونی کردن آن

مثبت زندگی: اسکاچ یا آشپزخانه یکی از آلوده‌ترین وسایل آشپزخانه است زیرا رطوبت و باقیمانده موادغذایی محیطی مطلوب برای رشد میکروب‌ها در آن فراهم کرده است و میلیون‌ها باکتری مانند ای کولی، سالمونلا، کمپیلوباکتر و پاتوژن‌های مؤثر در ابتلا به مسمومیت غذایی در آن زندگی می‌کنند.

بعضی از خانم‌ها فکر می‌کنند اسکاچ و اسفنج ظرفشویی به سبب این که همیشه با آب و مواد شوینده در تماس هستند، جزء تمیزترین قسمت‌های خانه‌اند. اما باید بدانید که سخت در اشتباهید.

به عبارت دیگر بسیاری از خانم‌های خانه به نظافت تمام وسایل آشپزخانه توجه می‌کنند به جز ابر، سیم، اسکاچ ظرفشویی. این وسایل، چون به طور مداوم با آب و مایع ظرف‌شویی در تماس است. بررسی‌ها حاکی از این است که در هر چهار سانتی‌متر مربع اسفنج حدود ۱۳۴ هزار باکتری وجود دارد. همراه ما باشید تا در این مقاله طرز استفاده از اسکاچ برای شست‌وشو و نحوه ضدعفونی کردن آن را برایتان بگوییم.

سیم و اسفنج را در سینک‌ رها نکنید 

برخی افراد پس از استفاده از اسفنج و اسکاچ و ابر، آن را درون سینک ظرفشویی رها می‌کنند با این تصور که با هر بار باز کردن شیر آب، اسفنج خیس بخورد و تمیز شود، غافل از این که بیشترین رشد میکروب‌ها در بافت اسفنج دقیقا در زمان مرطوب شدن این وسیله است. در واقع رطوبت بهترین شرایط را برای تکثیر میکروب‌ها فراهم می‌کند و به جای آن که اسفنج پاکیزه‌تر شود، آلوده‌تر از قبل خواهد شد.

بعد از اتمام شست و شوی ظروف باید این وسایل را با آب گرم و مایع ظرفشویی بشویید و با فشار زیاد، آب را از بافت آن خارج کنید و سپس در جایی که هوا جریان دارد، مثلا در کنار پنجره قرار دهید تا خشک شود. ‏

این نوشته را از دست ندهید  همه نکاتی که برای خرید کوله کوهنوردی باید بدانید

هر چند وقت یکبار استریل کنید

برای از بین بردن میکروب‌های احتمالی، هر چند وقت یک بار اسفنج و اسکاچ را با شوینده ضدعفونی کننده استریل کنید، به این نحو که ۱۰ درصد سفید کننده را با ۹۰ درصد آب مخلوط کنید و چند ساعتی بگذارید این وسایل در آن غوطه ور باشد. سپس آن را از این محلول خارج و به خوبی آبکشی کنید. تحقیقات نشان داده است که بخش عمده میکروب‌ها با این روش از بین می‌رود. همچنین می‌توانید این وسایل را چند ساعتی در مجاور نور آفتاب قرار دهید تا میکروب زدایی شود.

راه دیگر این که یک کاسه را پر از آب کنید و اسفنج را داخل آن قرار دهید و به مدت دو سه دقیقه درون مایکروویو قرار دهید. مراقب باشید آب کاسه تبخیر و سبب آتش گرفتن اسفنج نشود. مطالعات حاکی است که تا ۹۸ درصد میکروب‌ها به این روش از بین می‌رود.

می‌توانید به مدت ۱۰ دقیقه این وسایل را در آب در حال جوش حرارت دهید یا در سرکه بگذارید یا درون ماشین ظرفشویی به همراه ظروف بشویید.

در صورتی که اسفنج و اسکاچ پاره و فرسوده شده باشد، بلافاصله آن را دور بیندازید و اسفنج نو جایگزین آن کنید. بهتر است هر دو هفته یک بار اسفنج را تعویض کنید.

به این نکته هم توجه کنید که اگر اسفنج با خون و زواید گوشت و مرغ و ماهی تماس پیدا کرد با دقت بیشتری آن را بشویید. پیشنهاد می‌شود اسفنج و اسکاچ و سیم ظرفشویی از دیگر اسفنج‌هایی که سطوح آشپزخانه، سینک یا تخته مرغ و ماهی با آن تمیز می‌شود، تفکیک شود.

این نوشته را از دست ندهید  تعطیلات تابستانی فراموش نشدنی؛۶ توصیه جالب برای گذراندن تعطیلات

روش‌های ضدعفونی کردن اسکاچ ظرف‌شویی 

مایکروفر 

برای ضدعفونی کردن اسکاچ ظرف‌شویی، ابتدا آن را در داخل آب گرم شستشو دهید؛ سپس اسکاچ را در داخل یک کاسه بگذارید. در این مرحله مقداری آب در داخل کاسه بریزید و آن را به مدت ۱ تا ۲ دقیقه در داخل مایکروفر قرار دهید. البته توجه داشته باشید که اسفنج در این زمان خشک نشود و آتش نگیرد. علاوه بر آن، روش موردنظر برای اسفنج‌هایی که در تهیه آن‌ها از ذرات فلز استفاده‌شده، مناسب نیست. پس از اتمام زمان گفته‌شده و خنک شدن اسفنج، آن را از کاسه خارج کنید. این روش در حدود ۹۸ درصد از باکتری‌ها و میکروب‌های موجود در این وسیله را از بین می‌برد.

آب جوش 

در داخل قابلمه را تا نیمه از آب پرکنید؛ سپس آن را روی حرارت قرار دهید تا به نقطه‌جوش برسد. در این مرحله اسفنج را برای مدت ۱۰ دقیقه در داخل آب در حال جوش بگذارید. از این روش می‌توان برای ضدعفونی کردن اسفنج‌هایی استفاده کرد که در تهیه آن‌ها ذرات فلزی به کار رفته است.

اسکاج

محلول سفید کننده 

برای ضدعفونی کردن اسکاچ، ترکیبی از محلول سفیدکننده و آب تهیه کنید و آن را به مدت حداقل ۵ دقیقه در داخل محلول قرار دهید. البته برخی از افراد معتقدند که بهتر است اسفنج را یک شب در داخل محلول بگذارید؛ سپس آن را از محلول خارج کنید و بشویید. استفاده از روش ذکرشده در حدود ۳۷ تا ۸۷ درصد از باکتری‌ها را از بین می‌برد.

ماشین ظرف‌شویی 

قرار دادن اسفنج یا اسکاچ به همراه سایر ظروف در داخل ماشین ظرف‌شویی از دیگر راه‌های ضدعفونی کردن این وسیله است؛ زیرا آب جوش ماشین ظرف‌شویی به همراه پودر شوینده موجب از بین رفتن باکتری‌ها و میکروب‌های اسکاچ می‌شود.

این نوشته را از دست ندهید  آموزش ثبت نام در لاتاری گرین کارت آمریکا

سرکه 

همچنین برای ضدعفونی کردن اسکاچ ظرف‌شویی می‌توانید از سرکه کمک بگیرید. برای این منظور اسکاچ را به مدت یک شب در داخل سرکه قرار دهید تا میکروب‌های آن از بین بروند.

اسکاج

آبلیمو 

آبلیمو قوی‌ترین ضدعفونی کننده‌ای نیست که می‌توانید استفاده کنید، اما در صورت عدم دسترسی به گزینه‌های دیگر جایگزین خوبی برای پاکسازی اسفنج‌های آشپزخانه است. آبلیمو یک عامل ضد باکتری طبیعی است که می‌تواند به ضدعفونی کردن سطوح و اجسام کمک کند. آب چند لیمو را گرفته و آن را در آب داغ ترکیب کنید. سپس، اسفنج را برای ۲۰ دقیقه در این ترکیب قرار دهید. در نهایت، اسفنج را با آب سرد و صابون مایع شستشو دهید.

روغن اساسی درخت چای 

به واسطه خواص ضد میکروبی خود، درخت چای می‌تواند به کنترل رشد باکتری‌ها کمک کند. اگرچه روغن اساسی درخت چای بیشتر به واسطه کاربردهای درمانی خود شناخته شده است، اما روشی خوب برای از بین بردن ریزجانداران روی سطوح مختلف نیز محسوب می‌شود. این محصول می‌تواند به از بین بردن بوی بد نیز کمک کند. اساسی درخت چای را در یک فنجان آب جوش ترکیب کنید. اسفنج را برای ۲۰ دقیقه در این ترکیب قرار دهید. سپس، اسفنج را برای خروج مواد زائد فشار داده و آن را آبکشی کنید. اگر اسفنج همچنان کثیف به نظر می‌رسد می‌توانید از صابون برای شستشوی آن استفاده کنید.

نتیجه‌گیری 

اسفنج یا اسکاچ ظرف‌شویی یک پناهگاه مناسب برای هزاران میکروبی به شمار می‌رود که عامل مسمومیت غذایی هستند. برخی از افراد معتقدند که قرار دادن این وسایل در داخل سینک ظرف‌شویی و شستن آن با آب موجب تمیز شدن اسفنج ظرف‌شویی می‌شود؛ اما رطوبت کمک می‌کند تا باکتری‌ها و میکروب‌ها در حفره‌های ریز اسفنج رشد کنند. برای جلوگیری از رشد باکتری‌ها و میکروب‌ها در این وسایل، آن‌ها را حداقل هر ۳ یا ۴ روز یک‌بار با استفاده از یکی از روش‌های ذکرشده در مقاله ضدعفونی کنید.

این نوشته را از دست ندهید  نکاتی که باید قبل از خرید میز تلویزیون بدانید
منبع
کاویاب
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار + 18 =

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا