تخصصیسلامت

روش‌های از بین بردن جای بخیه و زخم

مثبت زندگی: بخیه‌ها معمولا پس از هر نوع عمل جراحی و یا آسیب دیدگی، برای بستن زخم‌های روی پوست یا سایر بافت‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. در این مطلب با روش‌های مختلف از بین بردن جای بخیه، جای جوش و جای زخم آشنا می‌شوید.

معمولا پس از هر نوع جراحی، جای بخیه ممکن است ظاهر ناخوشایندی به چهره و یا دیگر نواحی بدن بدهد. از بین بردن جای بخیه مطمئنا برای شما علی الخصوص اگر خانم باشید الویت دارد. هنگامی که پزشک می‌خواهد جای زخم را ببندد، از یک سوزن متصل به «نخ» برای بخیه زدن استفاده کرده و محل مورد نظر را بخیه می‌زند.

روش‌های متعددی برای از بین بردن جای بخیه وجود دارد. روش‌های غیر جراحی معمولا برای از بین بردن جای بخیه‌های کوچک مورد استفاده قرار می‌گیرد و در صورتی که جای بخیه در هر ناحیه از بدن وسیع و ناخوشایند باشد، از جراحی استفاده می‌شود.

روش‌های جراحی برای از بین بردن جای بخیه:

زد پلاستی یا روش دبلیو پلاستی: این روش معمولا در مورد بخیه‌های مربوط به آثار سوختگی و یا برش‌های سطحی انجام می‌شود و جای بخیه ترمیم می‌شود. به روشی که خط شکاف بخیه را از محل اصلی به جای دیگری از پوست منتقل می‌کند تا کمتر جلب توجه کرده و ظاهر بهتری به خود بگیرد زد پلاستی می‌گویند .

برش زدن جای بخیه: در این روش برای از بین بردن جای بخیه، چند لایه از آن را پس از برش زدن ترمیم می‌کنند. به این ترتیب، لایه‌های بخیه نازک تر شده و از ضخامت آن کم می‌شود. با این روش، جای بخیه کمتر قابل توجه است.

این نوشته را از دست ندهید  تاثیر پشت ميزنشيني و کم تحرکي روی ضعف استخوان‌ها

روش جراحی گسترش بافت: روش گسترش بافت معمولا در بیمارانی که پوست آن‌ها به دلایل نقص‌های مادرزادی دچار مشکل شده انجام می‌شود. در این روش جراحی، بالونی را زیر پوست بیمار وارد کرده و با محلول آب نمک پر می‌کنند. با این روش، پوست فرد کمی حالت کشیدگی پیدا کرده و صاف‌تر می‌شود.

پیوند پوست: این روش از روش‌های دیگر کمی مشکل‌تر و پیچیده‌تر است. معمولا از روش پیوند پوست برای جای بخیه‌هایی استفاده می‌شود که منطقه بزرگی از پوست را گرفته و شکل آن ناحیه را تغییر داده باشد.

این نوع بخیه‌ها معمولا حالت کشیدگی به پوست وارد کرده و مشکلاتی را برای فرد ایجاد می‌کند. در روش پیوند پوست، قسمتی از پوست سالم فرد را از دیگر نواحی بدن برداشته و در جای بخیه پیوند می‌زنند.

جراحی پلاستیک برای از بین بردن جای زخم

تزریق کلاژن، میکرودربراسونی، و روش‌های انتقال چربی: با این روش‌ها جای زخم تا حد زیادی بهبود پیدا می‌کند. البته روش‌های دیگری از جمله کرم‌های شیمیایی یا میکرودرم هم شامل حذف بازسازی لایه‌های بالای پوست می‌شود. به طور کلی میکرودرم در مقایسه با کرم‌های شیمیایی کمتر تهاجمی است.

تزریق کلاژن، چربی و یا پرکننده‌های پوستی هم می‌تواند برای پر کردن فرورفتگی‌های باقی مانده از یک زخم کاربرد داشته باشند. متخصص پوست همچنین می تواند از کرم، ژل یا باند حاوی سیلیکون برای بهبود جای زخم استفاده کند.

اما در مورد زخم‌های شدید و زخم‌هایی که جای آن‌ها ظاهری نامناسبی به پوست داده است، معمولا از روش‌های جراحی پلاستیک استفاده می‌شود:

از بین بردن جای زخم با لیزر

از بین بردن جای زخم با لیزر

حذف جای زخم با روش لیزر،  یکی از گزینه‌های عالی برای به حداقل رساندن ظاهر زخم‌های ناشی از آکنه، جراحی، و یا عوامل دیگر است. در این روش، با استفاده از نوری با انرژی زیاد، پزشک می‌تواند مناطق پوستی آسیب دیده را حذف کرده و یا ترمیم کند.

این نوشته را از دست ندهید  با این ترفندهای زیبایی دیگر نیاز به جراحی پلاستیک ندارید

عمل از بین بردن جای جوش و اسکار

جوش نوعی آسیب و مشکل پوستی است که معمولا در زمان نوجوانی بیشتر روی پوست ظاهر می‌شود. البته می‌توان گفت که برخی افراد، تا مدت‌ها بعد هم دچار انواع جوش‌های پوستی هستند. برخی از جوش‌ها ممکن است عفونت کرده و یا چرکی شوند و به این ترتیب، ممکن است ظاهر بسیار بدی به پوست صورت و دیگر نواحی بدهد.

گاهی اوقات هم جای برخی از جوش‌ها به طور دائم می‌ماند و بنابراین اکثر افرادی که دچار چنین جوش‌هایی هستند، درصدد رفع جای جوش هستند. امروزه از روش‌های مختلفی برای رفع جای جوش استفاده می‌کنند. روش‌هایی مانند میکرونیدلینگ، میکرودرم و دیگر روش‌های لایه بردار که معمولا برای جای جوش‌های معمولی کاربرد دارد.

زمانی که جای جوش بسیار ماندگار و نامناسب باشد و همچنین به درمان‌های دارویی پاسخ ندهد، از روش‌های جراحی پلاستیک استفاده می‌کنند. متخصص پوست، طبق شرایط بیمار از یک روش جراحی مناسب برای حذف جای جوش استفاده می‌کند.

در روش جراحی پلاستیک برای از بین بردن جای جوش، کیست‌های حاوی جوش به طور کامل خارج شده و گاهی هم از تزریق کورتیزون استفاده می‌شود تا درد و التهاب را کاهش دهد.

لیزر: در مورد درمان و رفع جای برخی از جوش‌ها هم از روش لیزر استفاده شده و جای جوش را از بین می برند.

سابسیژن: روش‌های جراحی پلاستیک برای از بین بردن جای جوش، معمولا روشی موثر و کارآمد برای حذف جای جوش است. به عنوان مثال، روش جراحی سابسیژن که در این روش، جای جوش با شکاف روی پوست و ترمیم آن انجام می‌شود.

این نوشته را از دست ندهید  بیماری فلج معده چیست؟

پیوند پوست

در این روش، پوست ناحیه دیگری از بدن به جای ناحیه جوش پیوند زنده می‌شود. با پیوند پوست جای جوش‌های عمیق و ماندگار به خوبی از بین می‌رود.

مراقبت پس از عمل جراحی پلاستیک

در هر نوع جراحی پلاستیک برای رفع جای بخیه، زخم و یا جوش، مراقبت‌های پس از عمل باید مد نظر قرار گیرد تا مشکلی ایجاد نشود. برخی از عمل‌های جراحی پلاستیک ممکن است دوره نقاهت چند هفته‌ای داشته باشند.

گاهی اوقات پس از عمل جراحی پلاستیک، ممکن است بافت آن بخش از پوست، کمی حساس و متورم شود.به همین دلیل توصیه می‌شود که پس از عمل جراحی پلاستیک هیچ گونه فشاری در محل ایجاد نکنید تا بهبودی کامل ایجاد شود.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × 1 =

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا