خانه‌داری

نشانه‌های تشخیص برنج ایرانی با کیفیت و برنج پلاستیکی

مثبت زندگی: این روزها که قیمت برنج سر به فلک می‌کشد، سودجویان به جای برنج شمال، برنج‌هایی که از الیاف تهیه شده را به قیمت ارزان‌تر به فروش می‌رسانند و مردم هم بدون اطلاع، گول قیمت پایین این برنج‌ها را می‌خورند و در نهایت جان و سلامتی خود را به خطر می‌اندازند. همراه مثبت زندگی باشید تا در این مقاله به شما بگوییم چطور برنج واقعی مزارع شمال کشورمان را از الیاف پلاستیکی تشخیص دهید.

چگونه برنج طبیعی را از مصنوعی تشخیص دهیم؟

برنج تقریبا غذای روزمره برای ایرانی‌ها به حساب می‌آید و حداقل یک وعده از سه وعده روزانه آن‌ها را این ماده غذایی تشکیل می‌دهد. این مصرف بالای برنج در ایران باعث جلب توجه سودجویان در داخل و حتی خارج از کشور شده است به نحوی که تا سالیان پیش شما هنگام تهیه و خرید برنج باید به دنبال تشخیص برنج ایرانی از خارجی و تشخیص موارد کیفی از جمله عطر، شکل و سایز می‌بودید اما حال کار به جایی رسیده است که باید تبحر کافی در تشخیص برنج طبیعی از برنج پلاستیکی و مصنوعی داشته باشید.

در ابتدا اجازه دهید به سراغ مورد جدی‌تر که پای سلامت شما در میان است برویم و نحوه تشخیص برنج پلاستیکی و طبیعی را بررسی کنیم و سپس به سراغ نحوه تشخیص برنج ایرانی و با کیفیت از برنج بی‌کیفیت برویم.

برنج‌های تقلبی!

برنج‌های تقلبی که این روز ها بسیار دقیق و شبیه به برنج ایرانی تولید می‌شوند عمدتا در چین و گاهاً در هند، مالری، سریلانکا و سنگاپور و چند کشور دیگر تولید می‌شوند. این برنج‌ها به راحتی در طولانی مدت می‌توانند صدمات جبران ناپذیری به سلامت بزنند.

این نوشته را از دست ندهید  اگر سرگیجه دارید این 4 گروه غذایی را نخورید

تشخیص برنج پلاستیکی از طبیعی تنها از طریق ظاهر آن‌ها بسیار سخت است، اما اینجا  به شما روش‌های دیگری معرفی خواهیم کرد که به راحتی برنج طبیعی از تقلبی را تشخیص دهید.

اساس برنج پلاستیکی از بسیاری از مواد شیمیایی تولید شده است که با ترکیب شدن با نشاسته سیب زمینی و مواد دیگر به شکل برنج طبیعی در می‌آیند.

تست آب

در روش اول باید مقداری برنج خام را درون ظرفی از آب بریزید، حال کمی منتظر بمانید، به صورت معمول و اگر برنج‌ها طبیعی هستند باید این برنج ها به زیر آب بروند. اگر برنج‌ها بر روی آب شناور شدند، نشانه از مصنوعی بودن برنج است.

تست آتش

حتماَ با بوی نایلون و پلاستیک‌های سوخته آشنا هستید. حال شما باید آزمایش مشابه‌ای انجام دهید و مقداری برنج را در مکانی ایمن قرار داده و سپس به آن شعله آتش نزدیک کنید. مطمئنا با قرار گرفتن برنج در معرض آتش همان بوی آشنای پلاستیک باید به مشام برسد. اگر این‌گونه بود پس برنج پلاستیکی است.

تست فساد

برنج طبیعی و سالم به صورت طبیعی در صورت مهیا بودن شرایط به راحتی فاسد شده و کپک میزند. شما می توانید مقداری از برنج پخته شده را در یک ظرف ریخته و در معرض نور خورشید قرار دهید و دو الی سه روز منتظر باشید. اگر برنج طبیعی باشد باید حالت فساد پیدا کند و این در صورتی است که برنج پلاستیکی قادر به فساد نخواهد بود.

تست روغن داغ

در این تست باید مقداری روغن قابل حرارت دادن را بر روی شعله قرار داده و خوب حرارت دهید، حال مقداری برنج را در این روغن داغ بریزید. چنانچه برنج پلاستیکی و مصنوعی باشد پس از مدتی کوتاه، سطح برنج ها کمی آب شده و این برنج‌ها به یکدیگر می چسبند.

این نوشته را از دست ندهید  خواص شگفت‌انگیز زرده تخم‌ مرغ

تست آسیاب

بهتر است در این روش از آسیاب کمک نگیرید و با یک وسیله مقداری برنج را با کوبیدن خرد کنید. با شکسته شدن برنج‌ها با دقت به دانه‌ها دقت کنید. برنج طبیعی معمولا باید تبدیل به پودر یک دست و سفید رنگ شود.

برنج ایرانی با کیفیت و برنج ایرانی بی کیفیت!

برای تشخیص برنج ایرانی و با کیفیت باید کمی با دقت‌تر عمل کنید و البته کمی هم از تجربه خود کمک بگیرید. روش‌های زیر می‌توانند هنگام خرید برنج حتما به کمک شما بیاییند تا بر‌اساس این موارد برنج با کیفیت‌تر را تشخیص دهید.

بو کردن برنج

در اولین اقدام برای تشخیص برنج ایرانی با کیفیت باید مقداری از برنج را در دست گرفته و سپس دست خود را کمی مشت کنید و با بازدم به آن بدمید. سپس برنج را بو کنید. در این شرایط باید بویی شبیه به بوی همان برنج طبیعی و اصیل ایرانی به مشام شما برسد. هر چقدر این بو طبیعی‌تر و عادی‌تر باشد این برنج طبیعی‌تر است. از سوی دیگر هم حواستان به عطرهای افزوده شده به برنج باشد که بوی پیش از اندازه دارند.

بررسی ظاهر برنج

مقداری از برنج را در کف دست خود گرفته و سپس با دقت به آن نگاه کنید. در اولین مرحله برنج‌ها باید تماماً یک دست باشند و شما به سختی بتوانید آن ها را از یکدیگر تشخیص بدهید. از سوی دیگر برنج‌ها نباید شکسته شده یا حالت شکسته داشته باشند. این مورد در رابطه با قیمت‌گذاری و کیفیت برنج بسیار مهم است.

برنج تازه نباشد

چنانچه برنجی که می‌خواهید خریداری کنید محصول تازه و سال جاری باشد مقداری آب در دانه‌های برنج همچنان موجود است که به همین سبب هنگام پخت ترد و شکننده شده و برنج خوبی از آب در نخواهد آمد. از طرف دیگر برنج خشک با از دست دادن آب خود به خوبی خشک شده و هنگام پخت به خوبی آب را به خود جذب می‌کند که همین مورد باعث درشت شدن و اصطلاحاً ری کردن برنج می‌شود. این نکته را هم به خاطر داشته باشید که صرف قدیمی بودن برنج دلیل کافی برای خوب بودن برنج نیست چرا که شرایط نگهداری و مدت زمان هم به راحتی می‌تواند بر روی آن تاثیر گذار باشد.

این نوشته را از دست ندهید  درست کردن کود خانگی با ۱۷ روش آسان و طبیعی
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

20 − 12 =

دکمه بازگشت به بالا