چند روش تشخیص گردو و آجیل تازه
مثبت زندگی: آجیلها از مواد غذایی مورد علاقه اکثر افراد است که به صورت میان وعدههای کوچکی هم استفاده میشوند. آجیل غنی از پروتئین و چربی سالم است و تقریبا در تمام فروشگاههای خشکبار در دسترس بوده و خواص زیادی دارد اما اگر آجیل تازه نباشد و به درستی ذخیره و نگهداری نشود، میتواند به سرعت از بین رفته و آسیب ببیند.
روش تشخیص آجیل تازه
آجیل تازه را از مغازههایی خریداری کنید که به سلامت محصولات آن اطمینان دارید. به خاطر داشته باشید که همان اندازه که آجیل تازه میتواند برای بدن انسان خواص زیادی داشته باشد، به همان ترتیب هم آجیل بیکیفیت و آسیب دیده، صد در صد باعث بروز مشکلات گوارشی میشود.
آجیل اغلب توسط پاتوژنهای مختلفی از جمله قارچها، باکتریها، ویروسها و یا حشرات مضر آلوده میشود. اگر سطح آجیل آسیب دیده باشد، قیمت آن هم کاهش خواهد یافت زیرا دیگر آن کیفیت اولیه را ندارد.
البته میتوان گفت که شما تقریبا میتوانید یک آجیل خوب و تازه را از آجیل کهنه و مانده تشخیص دهید. اولین راه تشخیص هم این است که کمی از آن بخورید. این نکته را به خاطر داشته باشید که آجیلهایی که ترش، شور و یا تغییر رنگ دادهاند، آجیل مرغوبی نبوده و تازه نیستند.
البته خوردن آجیل راه مورد اطمینانی برای شناخت و تشخیص تازه بودن آن نیست و ممکن است بقیه آجیلها تازه نباشند. آجیل را بو کنید، اگر بوی بد و یا کهنگی میدهد این آجیل تازه نبوده و بهتر است از خرید و مصرف کردن آن منصرف شوید.
آجیلی که بیش از اندازه شور است هم آجیل تازه و مناسبی نیست چون اکثرا برای رفع کهنگی آن را با انواع ادویهها مخلوط کرده و مجددا بسته بندی میکنند. در این زمان طعم کهنگی آن مشخص نمیشود. همچنین آجیل باید سالم و یکدست باشد. آجیلهای شکسته و خرد شده، تازه و مناسب نیستند. بوی رطوبت، ترش کردگی و تغییر طعم، همگی از مشخصات آجیل کهنه هستند.
روش تشخیص گردوی تازه
گردو، خیلی سریع ممکن است خراب شده و طعم و مزه آن تغییر کند. در خرید گردو باید خیلی دقت کنید زیرا در صورتی که به درستی نگهداری نشود ممکن است کهنه و از بین برود. اولین جایی که در گردو باید به آن توجه کنید، پوست آن است. چنانچه پوست گردو سوراخ بوده و تغییر رنگ داده و ترک خورده باشد، این گردو تازه نبوده و از بین رفته است.
به این ترتیب بدون شک، مغز گردو هم آسیب دیده است. بو و طعم گردو راه مناسبی برای تشخیص گردوی تازه است. در صورتی که بوی کهنگی داشته باشد، امکان کپک زدگی در آن وجود دارد. گردو در میان آجیلها خیلی زود ممکن است کهنه و غیر قابل مصرف شود.
یکی دیگر از راههای تشخیص گردوی تازه، وزن آن است. گردوهای تازه، تو پر و وزینتر بوده و تو خالی و پوک نیستند. میتوانید گردو را تکان داده و به راحتی از این موضوع مطمئن شوید.
به هرحال محل نگهداری و شرایط آن نیز در تازه ماندن بسیار موثر است. محل نگهداری گردو باید جایی باشد که از هرگونه آسیب و کپک زدگی در امان باشد.
از بین بردن بوی بد آجیل
آجیل به طور کلی میتواند مدت زمان زیادی سالم و تازه بماند زیرا ماندگاری آن تقریبا بالا است. بسیاری از انواع آجیل چندین ماه ماندگاری دارند و میتوان با خیال راحت آنها را مصرف کرد. اما این نکته را در نظر بگیرید که انواع آجیل با هم متفاوت بوده و ممکن است هر نوع با نوع دیگر فرق داشته باشند.
به هرحال گاهی ممکن است آجیل در شرایط مناسبی نگهداری نشده و بوی نا و بد بگیرد و یا اگر آجیل کهنه خریداری کرده و قصد دارید بوی بد آن را از بین ببرید بهتر است آن را در یخچال نگهداری کنید تا در معرض کهنگی و آسیب دیدگی قرار نگیرد. به هرحال ممکن است موفق شوید تا بوی بد آجیل کهنه را از بین ببرید.
بو دادن آجیل
در این حالت، طعم و مزه آجیل هم تغییر کرده و طعم بدی به خود میگیرد. یکی از راههای از بین بردن بوی بد آجیل، این است که آن را کمی بو بدهید. برای این کار میتوانید از فر استفاده کنید. درجه فر را در ۳۵۰ درجه فارنهایت قرار داده و آنها را در فر بگذارید. بهتر است آجیلها را به صورت ورقه ورقه در سینی فر قرار دهید و ده دقیقه بگذارید بماند.
پس از این کار، آجیلها را از اجاق بیرون آورده و بگذارید تا خنک شود. به این ترتیب میتوانید بوی بد و نامطبوع آن را از بین ببرید. یکی دیگر از راههای از بین بردن بوی بد آجیل این است که روی آن یک ورقه نایلونی بکشید تا در معرض رطوبت هوا قرار نگیرد زیرا یکی از دلایل اصلی بو گرفتن آجیل این است که رطوبت گرفته و بوی نا میگیرد. هر چه آجیل خشکتر باشد، تازهتر و سالمتر بوده و کمتر بوی نا میگیرد.
ویژگی آجیل تازه
آجیل تازه آجیلی است که طعم و بوی آن تازه بوده و خشک باشد. آجیلهای مرطوب معمولا بوی کهنگی میدهند. آجیلهای پوست داری مانند گردو باید پوست سالمی داشته باشند. پوست آن تغییر رنگ نداده و لک و تیرگی روی آن نباشد. همچنین پوک و سوراخ نباشد.
آجیل تازه طعم تازگی داشته و ترش، تند، شور و یا تلخ نیست. بادام زمینی و بادام ساده باید شیرین باشد. طعم تلخ بادام و یا گردو کاملا نشانهای از کهنه و خراب بودن آجیل دارد.
آجیل تازه باید به راحتی از پوسته جدا شده و به پوست نچسبد و باید یکدست باشد. ترک خوردگی، خورد شدگی، تکه تکه شدن، حشره زدن، قارچ زدگی و آفت زدگی همگی از مشخصات آجیل کهنه و آسیب دیده است.
رنگ مغز آجیل باید تازه باشد و تیره نشده باشد. بعضی از فروشگاههای خشکبار، آجیلهای رنگ شده دارند. این آجیلها تازه نبوده و معمولا برای از بین بردن بوی نا و کهنگی، آن را رنگ میکنند. این رنگها معمولا مجاز نبوده و ممکن است برای شما مشکل ساز شوند. مصرف آجیل کهنه میتواند سبب درد در ناحیه معده و سیستم گوارشی، آسم و دیگر بیماریها شود.