شیرینی و دسر

طرز تهیه بستنی سنتی

مثبت زندگی: بستنی سنتی یکی از دسرهای سنتی و پرطرفدار ایرانی است که از قدمت بالایی برخوردار است. یکی از قدیمی‌ترین و معروف‌ترین بستنی‌های سنتی ایرانی متعلق به فردی به نام اکبر مشدی است که برای درباریان قاجاری بستنی درست میکرده.

با مقدار موادی که در این دستور قرار گرفته می‌توانید برای ۶ نفر بستنی سنتی تهیه کنید. در صورتی که می‌خواهید مقدار کمتر یا بیشتری بستنی سنتی تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید.

مواد لازم برای ۶ نفر

  • شکر ۲ پیمانه
  • خامه ۱۰۰ گرم
  • گلاب ½ پیمانه
  • شیر پر چرب ۴ پیمانه
  • اسانس هل به دلخواه
  • ثعلب ۲ قاشق چایخوری
  • زعفران ۱ قاشق غذاخوری
  • خلال پسته ۲ قاشق غذاخوری

دستور تهیه

برای تهیه بستنی سنتی ایرانی ابتدا سینی بزرگ و لبه دار را انتخاب می‌کنیم و خامه را داخل سینی می‌ریزیم و با قاشق خامه را در کف سینی پهن می‌کنیم و به طوری که قطر خامه به ۲ میلیمتر برسد و سینی را داخل فریزر می‌گذاریم تا خامه یخ بزند.

(بهتر است از خامه کم چرب استفاده کنیم تا خامه در فریزر یخ بزند) سپس شیر را در قابلمه‌ای می‌ریزیم و روی حرارت می‌گذاریم تا جوش بیاید و بعد حرارت را کم می‌کنیم و گلاب و زعفران دم کرده را به شیر اضافه کرده و با هم مخلوط می‌کنیم.

بعد ثعلب را به شکر اضافه می‌کنیم و با قاشق زیر رو می‌کنیم تا ثعلب همه جای شکر را فرابگیرد و بعد کم کم به مواد شیر اضافه می‌کنیم و مداوم هم می‌زنیم تا شکر کاملا در شیر حل شود و ثعلب باعث قوام گرفتن شود.

این نوشته را از دست ندهید  کاهش وزن با دمنوش‌؛ دمنوش‌های مفید برای تناسب‌اندام

زمانیکه مایه بستنی غلیظ شد قابلمه را از روی حرارت بر می‌داریم و در کاسه‌ای می‌ریزیم و در ظرف بزرگتری یخ می‌ریزیم و کاسه مایه بستنی را در ظرف یخ قرار می‌دهیم و با همزن مایه بستنی را خوب هم می‌زنیم تا کمی کش دار شود.

سپس بستنی را به مدت ۳۰ دقیقه در فریزر می‌گذاریم و بعد بیرون می‌آوریم و مجددا با همزن بستنی را هم می‌زنیم تا کش‌دارتر شود و در فریزر قرار می‌دهیم.این کار را ۴ الی ۵ بار انجام می‌دهیم تا بستنی کش‌دار و منسجم شود.

سپس بستنی را از فریزر بیرون می‌آوریم و خامه یخ زده را نیز از فریزر خارج می‌کنیم و با چاقو خامه را برش می‌دهیم به اندازه مستطیل‌هایی کوچک و به بستنی اضافه می‌کنیم. همچنین خلال پسته را نیز به بستنی می‌افزاییم.

و خوب بستنی را زیر و رو می‌کنیم تا خلال پسته و خامه یخ زده به همه نقاط بستنی آغشته باشد و اگر تمایل داشتید می‌توانید کمی اسانس هل نیز به بستنی اضافه کنید و بعد بستنی را به مدت ۲ ساعت در فریزر می‌گذاریم تا کاملا آماده شود.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × 5 =

دکمه بازگشت به بالا