شیرینی و دسر

طرز تهیه بستنی سنتی

مثبت زندگی: بستنی سنتی یکی از دسرهای سنتی و پرطرفدار ایرانی است که از قدمت بالایی برخوردار است. یکی از قدیمی‌ترین و معروف‌ترین بستنی‌های سنتی ایرانی متعلق به فردی به نام اکبر مشدی است که برای درباریان قاجاری بستنی درست میکرده.

با مقدار موادی که در این دستور قرار گرفته می‌توانید برای ۶ نفر بستنی سنتی تهیه کنید. در صورتی که می‌خواهید مقدار کمتر یا بیشتری بستنی سنتی تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید.

مواد لازم برای ۶ نفر

  • شکر ۲ پیمانه
  • خامه ۱۰۰ گرم
  • گلاب ½ پیمانه
  • شیر پر چرب ۴ پیمانه
  • اسانس هل به دلخواه
  • ثعلب ۲ قاشق چایخوری
  • زعفران ۱ قاشق غذاخوری
  • خلال پسته ۲ قاشق غذاخوری

دستور تهیه

برای تهیه بستنی سنتی ایرانی ابتدا سینی بزرگ و لبه دار را انتخاب می‌کنیم و خامه را داخل سینی می‌ریزیم و با قاشق خامه را در کف سینی پهن می‌کنیم و به طوری که قطر خامه به ۲ میلیمتر برسد و سینی را داخل فریزر می‌گذاریم تا خامه یخ بزند.

(بهتر است از خامه کم چرب استفاده کنیم تا خامه در فریزر یخ بزند) سپس شیر را در قابلمه‌ای می‌ریزیم و روی حرارت می‌گذاریم تا جوش بیاید و بعد حرارت را کم می‌کنیم و گلاب و زعفران دم کرده را به شیر اضافه کرده و با هم مخلوط می‌کنیم.

بعد ثعلب را به شکر اضافه می‌کنیم و با قاشق زیر رو می‌کنیم تا ثعلب همه جای شکر را فرابگیرد و بعد کم کم به مواد شیر اضافه می‌کنیم و مداوم هم می‌زنیم تا شکر کاملا در شیر حل شود و ثعلب باعث قوام گرفتن شود.

این نوشته را از دست ندهید  طرز تهیه بستنی قهوه خانگی بدون ثعلب و دستگاه

زمانیکه مایه بستنی غلیظ شد قابلمه را از روی حرارت بر می‌داریم و در کاسه‌ای می‌ریزیم و در ظرف بزرگتری یخ می‌ریزیم و کاسه مایه بستنی را در ظرف یخ قرار می‌دهیم و با همزن مایه بستنی را خوب هم می‌زنیم تا کمی کش دار شود.

سپس بستنی را به مدت ۳۰ دقیقه در فریزر می‌گذاریم و بعد بیرون می‌آوریم و مجددا با همزن بستنی را هم می‌زنیم تا کش‌دارتر شود و در فریزر قرار می‌دهیم.این کار را ۴ الی ۵ بار انجام می‌دهیم تا بستنی کش‌دار و منسجم شود.

سپس بستنی را از فریزر بیرون می‌آوریم و خامه یخ زده را نیز از فریزر خارج می‌کنیم و با چاقو خامه را برش می‌دهیم به اندازه مستطیل‌هایی کوچک و به بستنی اضافه می‌کنیم. همچنین خلال پسته را نیز به بستنی می‌افزاییم.

و خوب بستنی را زیر و رو می‌کنیم تا خلال پسته و خامه یخ زده به همه نقاط بستنی آغشته باشد و اگر تمایل داشتید می‌توانید کمی اسانس هل نیز به بستنی اضافه کنید و بعد بستنی را به مدت ۲ ساعت در فریزر می‌گذاریم تا کاملا آماده شود.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × دو =

دکمه بازگشت به بالا