طرز تهیه مرحلهبهمرحله خورشت ششانداز بادمجان
مثبت زندگی: خورشت ششانداز یکی از غذاهای محلی گیلانی است که انواع مختلفی دارد مثل ششانداز هویج، ششانداز بادمجان و … در این مطلب میتوانید طرز تهیه ششانداز بادمجان را ببینید که علاوه بر اینکه بسیار لذیذ است گیاهی و مقوی هم هست.
مواد لازم
- گردو: ۳۰۰ گرم
- بادمجان متوسط: ۵ عدد
- رب انار: ۱ قاشق غذاخوری
- رب آلوچه: ۱ قاشق غذاخوری
- رب گوجهفرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
- پیاز داغ: ۲ قاشق غذاخوری
- چوچاق خشک یا تازه: ۲ قاشق چایخوری
- گلپر: ۱/۲ قاشق چایخوری
- نمک و زردچوبه: به مقدار لازم
طرز تهیه:
۱. برای درست کردن این خورشت خوشمزه ابتدا گردو را کاملا آسیاب کرده و داخل یک قابلمه میریزیم و کمی تفت میدیم تا روغن بندازه.
۲. حال سه نوع ربی که داریم را اضافه میکنیم.
۳. ربها را با گردو تفت میدیم تا از خامی در بیابند و نمک هم اضافه میکنیم.
۴. حال حدود ۲ لیوان آب به خورشتمان اضافه میکنیم.
۵. در این مرحله رنگ خورشت کمی روشن است ولی بهتر است مقدار رب را برای تیره شدن خورشت بیشتر نکنیم و بعد از پخت خورشت اگه احساس کردیم رنگش خورشتمان روشن است رب انار را بیشتر میکنیم. چون خورشت بعد از پختن تیرهتر میشود.
۶. تا زمانی که خورشت میپزد بادمجونها را پوست میکنیم و نگینی خرد کرده و بهشون نمک میزنیم تا تلخیشان برود.
۷. بعد بادمجانها را در کمی روغن سرخ میکنیم و به روغن کمی زرچوبه هم میزنیم.
۸. برای اینکه گردو بیشتر روغن پس بدهد گاهی یکی دو تکه یخ داخل خورشت میندازیم.
۹. حالا دیگر خورشت کم کم در حال جا افتادن است و تیرهتر هم شده. در این مرحله خورشت را تست میکنیم اگه رب انار یا نمک احتیاج داشت اضافه میکنیم و بعد پیاز داغ و بادمجون سرخ شده را داخل خورشت میریزیم.
۱۰. گلپر و چوچاق را هم اضافه میکنیم.
۱۱. حالا فقط باید اجازه بدهیم تا خورشت جا بیوفتد. باید دقت کنیم تا خورشت را زیاد نپزیم که بادمجونها له نشوند.
۱۲. در این مرحله خورشت لذیذ ما حاضر است. نوش جان