تغذیه

کله پاچه خورها بخوانند! بالاخره این غذا ضرر دارد یا نه؟

مثبت زندگی: برخلاف برخی افراد که حتی از بوی کله‌پاچه هم فراری هستند و اگر کله‌پزی سر راه آن‌ها باشد، مسیر خود را عوض می‌کنند، عده‌ای دیگر عاشق خوردن کله‌پاچه هستند. اما حتما شما هم شنیده‌اید که می‌گویند کله‌پاچه برای سلامتی ضرر دارد و چربی خون را بالا می‌برد و خدایی ناکرده باعث سکته می‌شود. همراه ما باشید تا در این مقاله به شما بگوییم چقدر چیزهایی که درباره ضررهای کله پاچه می‌گویند صادق است.

کله‌پاچه غذای محبوب جهانی

حتی اگر متخصصان و دانشمندان شبانه‌روز از مضرات کلسترول بگویند و خوردن آن را نهی کنند، گذشتن از جگر و مغز گوسفند کار ساده‌ای نیست.

اخیرا، حتی در آن طرف آب‌ها نیز مصرف مواد غذایی مانند جگر، خوئک (خوش‌گوشت یا تیموس و لوزالمعده) و سیرابی رواج بیشتری یافته و وارد منوی رستوران‌ها شده است.

فواید و مضرات کله‌پاچه

یک صبحانه کامل و مغذی که اگر حواس‌تان نباشد، شما را چاق و بیمار می‌کند.

فواید جگر

حتی اگر کسی کله‌پاچه هم نخورد، به احتمال زیاد جگر، دل و قلوه دوست دارد.

جگر سرشار از ویتامین A، آهن و ترکیبات دیگر است و یکی از گوشت‌های مغذی دنیا محسوب می‌شود. در واقع 115 گرم جگر بیش از 10 برابر نیاز روزانه ویتامین A و 50 برابر بیشتر ویتامین B12 ، فولات، نیاسین، آهن و زینک وارد بدن می‌کند.

همین 115 گرم جگر، کالری زیادی دارد و بیشترین عیب آن را در میزان بالای کلسترول می‌دانند.

مضرات جگر در بارداری

خوشبختانه، اگر رژیم غذایی کم‌چربی داشته باشید و هر از گاهی نیز جگر میل کنید، جای نگرانی نیست البته به شرطی که جزء بیماران قلبی با کلسترول بالا نباشید.

این نوشته را از دست ندهید  کودکان به چه مقدار قند نیاز دارند؟

یادتان باشد که مهم‌ترین کار جگر (همان کبد) سوخت و ساز و تصفیه کردن ترکیبات شیمیایی بدن است؛ بنابراین ممکن است که بقایای آنتی‌بیوتیک‌ها، داروها یا سموم محیط‌زیست در آن مانده باشد؛ به همین دلیل نیز برخی از پزشکان توصیه می‌کنند، از مصرف منظم جگر خودداری شود.

نتایج بررسی‌ها نشان می‌دهد که مصرف 5 تا 6 برابر بیشتر از نیاز روزانه به ویتامین A قبل و در شروع بارداری می‌تواند خطر ناهنجاری‌های مادرزادی جنین را افزایش دهد؛ بنابراین جگر یکی از خوراکی‌های خطرناک برای خانم‌های باردار است.

مغز گوسفند

خیلی از افراد هم هستند که از تمام کله‌پاچه به همان مغز بسنده می‌کنند و فقط مغزخور هستند.

مغز یکی از خوراکی‌های مغذی است و ماده غذایی سرشار از کلسترول محسوب می‌شود. در واقع هر 115 گرم مغز بیش از 2000 کالری دارد.

همچنین مغز یکی از منابع معروف و البته خوشمزه ویتامین B12 نیز محسوب می‌شود؛ بنابراین متوجه هستید که می‌توانید هر از گاهی در چهارچوب یک رژیم غذایی سالم و کم‌چرب به مغز کله‌پاچه هم ناخنک بزنید.

دل و قلوه

دل نیز سرشار از ویتامین B12، آهن و پتاسیم است.

این مواد غذایی، پروتئین باکیفیتی به بدن می‌رسانند و حاوی چربی و کلسترول کمتری نسبت به دیگر اعضای بدن گوسفند هستند. قلوه کم‌چرب‌تر و حاوی میزان پروتئین بیشتری است. این ماده غذایی نیز ویتامین B12، ریبوفلاوین، آهن و همچنین ویتامین B6، اسیدفولیک و نیاسین زیادی دارد.

خوئک

خوش‌گوشت (تیموس و لوزالمعده) نیز از قسمت‌های پرطرفدار کله‌پاچه محسوب می‌شود. خوئک حاوی چربی زیادی است و در عین حال پتاسیم بالایی دارد. افرادی که دچار کمبود پتاسیم هستند، می‌توانند خوئک بخورند البته در مصرف آن نباید زیاده‌روی کنند.

این نوشته را از دست ندهید  شیر و عسل؛ از فواید تا دردسرهای یک ترکیب!

زبان

زبان نیز مانند مغز طرفداران خاص خود را دارد. خیلی از افراد که لب به کله‌پاچه و حتی مغز نمی‌زنند، خوراک زبان را می‌پسندند. زبان نیز چرب است و در عین حال میزان زیادی ویتامین B و به ویژه ویتامین B12 فراوانی به بدن می‌رساند.

سیرابی

خیلی‌ها هم کله‌پاچه را به صفای سیرابی آن می‌خورند. سیرابی تأمین‌کننده پروتئین باکیفیتی است و در عین حال منبع پتاسیم و برخی از مواد معدنی مورد نیاز بدن محسوب می‌شود.

البته اعضای خوشمزه و خوردنی کله‌پاچه به همین موارد ختم نمی‌شود و کله‌پاچه‌خورهای شکمو عاشق چشم، بناگوش و سایر قسمت‌های بدن گوسفند هم هستند.

البته اگر اهل ورزش کردن و تحرک بدنی هستید و در طول روز نیز رژیم غذایی‌تان سرشار از چربی و قند نیست، می‌توانید هر از گاهی به طباخی محل‌تان بروید و کله‌‎پاچه نیز میل کنید اما اگر کلسترول خون‌تان بالا است، مشکل قلبی دارید یا کم‎ تحرک هستید، از مصرف چنین غذاهایی پرهیز کنید.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

10 + 11 =

دکمه بازگشت به بالا