تغذیه

7 دلیل برای ترک خام‌گیاه‌خواری

مثبت زندگی: خام‌گیاه‌خواری این روزها جایگاه عجیب و غریبی میان جوان‌ها پیدا کرده و حقیقتش را بخواهید به تبی فراگیر تیدیل شده است. شاید این تب، تبی زودگذر باشد و جوان، بعد از مدتی کوتاه از صرافت خام‌گیاه‌خواری بیفتد، اما عوارض خام‌گیاه‌خواری تا مدت‌ها باقی خواهند ماند.

 البته درباره این موضوع یعنی خام‌گیاه‌خواری مخالفان و موافقان بسیاری وجود دارد، یک دسته موافق صددرصد این سبک زندگی هستند و معتقدند بسیاری از بیماری‌ها با این روش درمان شده و در آینده هم این درمان ادامه خواهد داشت، اما مخالفان این رژیم هم کم نیستند.

آن‌هایی که تا میانه راه رفته‌اند و با دردهایی جبران نشدنی به زندگی عادی بازگشته‌اند مخالفان یک پا ایستاده این سبک هستند و می‌گویند: نروید! ما رفتیم و به جایی نرسیدیم…. هر چه که هست، خوب یا بد، مثبت زندگی در این مقاله از 7 دلیلی حرف می‌زند که شاید شما را برای کنار گذاشتن خام‌گیاه‌خواری متقاعد کند. البته قبل از بیان دلایل ترک این سبک، سیر تا پیاز خام‌گیاه‌خواری را برای شما تعریف می‌کنیم. همراه ما باشید.

خام‌گیاه‌خواری چیست؟

خام‌گیاه‌خواری یا خام‌خاری یعنی خوردن غذاهایی که به آن حرارت داده نشده باشد. استانداردش هم حرارت بالای 40 تا 48 است. بالای این حرارت دیگر خام‌گیاه‌خواری حساب نمی‌شود. به عبارت دیگر خام‌خاری یا همان خام‌گیاه‌خواری غذاهایی هستند که آفت‌کشی، تصفیه و پاستوریزه نشده‌اند، گوشت و مرغ نیستند(هرچند تعداد محدودی گوشت و مرغ خانم مصرف می‌کنند.)

در خام‌گیاه‌خواری مواد غذایی از روش‌هایی مانند آب گیری، جوانه زدن و خیساندن یا حتی خشک کردن(میوه خشک) مصرف می‌شوند.

گفتن ندارد اما مواد اصلی این رژیم میوه‌ها، مغزهای آجیل خام، سبزیجات و دانه‌هاست. البته همه خام‌خوران هم وابسته به گیاهان نیستند. بعضی از شیر و تخم‌مرغ خام هم استفاده می‌کنند. حتی از کشک خشک شده. اما تعداد این گروه بسیار کمتر از خام‌گیاه‌خواران است.

این نوشته را از دست ندهید  ۱۰ نکته برای رژیم لاغری یک ماهه تا عید ۹۹

قاعدگی‌های نامنظم برای زنان

چندین و چند سال با یک سبک  دیگر زندگی کرده‌اید و به یک‌باره خام‌گیاه‌خوار می‌شوید. بدن انسان توانایی تغییر ناگهانی را ندارد. برای همین وقتی زنان خام‌گیاه‌خواری را شروع می‌کنند شاید از همان ماه اول، شاید هم از چند ماه دیگر چرخه قاعدگی‌شان نامنظم شود. در بلند مدت حتی عادت ماهیانه زنان خام‌گیاه‌خوار به طور کامل قطع می‌شود که این موضوع آسیب‌های زیادی به آن‌ها وارد می‌کند.

خام گیاه خواری

عوارض خام‌گیاه‌خواری؛ کمبود مواد مغذی

تصورها و باورهای قدیمی می‌گوید: «مواد غذایی خام و تازه، سالم‌ترند.» شاید این باور درست باشد اما شامل همه مواد غذایی و همه وعده‌ها نمی‌شود. وقتی فردی خام‌گیاه‌خوار می‌شود با ویتامین‌های B12 خداحافظی می‌کند و کمبود این ویتامین باعث بیماری‌های قلبی، ناباوری و کم‌خونی می‌شود.

استخوان‌های ضعیف و خام‌گیاه‌خواری

بیشتر رژیم‌های غذایی خام کمبود کلسیم و ویتامین D  دارند. این کمبود یعنی دور سلامت استخوان‌هایتان را خط بکشید.

سلامت مواد غذایی

بعضی از باکتری‌ها و میکروب‌ها و آلودگی‌ها فقط با پختن از بین می‌رود. هر قدر که سبزی‌ها ر ا بشویید باز هم بعضی از باکتری‌ها مثل سالمونلا و لیستریا از بین نمی‌رود؛ چون فقط با پختن مواد غذایی است که این باکتر‌ها نابود می‌شوند.

خام‌گیاه‌خواران گاهی این موضوع را نادیده می‌گیرند و با مصرف گیاهان خام که این باکتری‌ها را دارند اسهال و استفراغ می‌گیرند و گاهی حتی جان خود را از دست می‌دهند.

سختی و زمان‌گیر بودن

بعضی از خام‌گیاه‌خواران انگیره‌شان برای گرایش به این سبک را حوصله و وقت نداشتن برای آشپزی عنوان می‌کنند. اگر شما هم جزو گروهی هستید که فکر می کنند خام‌گیاه‌خواری نیاز به زمان آماده سازی ندارد، بدانید و آگاه باشید که سخت در اشتباهید.

این نوشته را از دست ندهید  راهکارهایی برای پیشگیری از «سرطان کبد» در مبتلایان به هپاتیت سی

تهیه جوانه‌های مختلف، ترکیب آن‌ها، گرفتن آب میوه‌ها و سبزیجات، خیساندن و تخمیر کردن بسیار زمان‌برتر از آشپزی هستند.

غذای خام‌گیاه‌خواری نداریم، سوال نکنید لطفا!

تا همین چند وقت پیش گیاه‌خواران به سختی رستورانی را پیدا می‌کردند که غذای مناسب گیاه‌خواران داشته باشد. مشکل گیاه‌خواران به تازگی حل شده در بیشتر مناطق شهر رستوران‌های مخصوص گیاه‌خواران هم پیدا می‌شود. اما خام‌گیاه‌خواران هنوز رستوران‌های زیادی در سطح شهر ندارند و اگر خام‌گیاه‌خواری بخواهد بیرون از خانه غذا بخورد، به چه کنم، چه بخورم می‌افتد و شاید حتی گرسنه به خانه بازگردد. اگر در سفر باشد که….

خام گیاه خواری

عوارض خام گیاه‌خواری و مشکلات هضم

افرادی که معده‌های حساس دارند این موضوع را بهتر درک می‌کنند. هضم غذای خام بسیار سخت‌تر از هضم غذای پخته است. برای همین افرادی که خام‌خواری را انتخاب می‌کنند در بلند مدت و شاید هم در مدت کوتاه، معده‌شان حساس شود و به گاز و نفخ معده دچار شوند.

کلام آخر

بهترین راه برای رسیدن به سلامتی استفاده همزمان از گیاهان خام و غذاهای پخته است. پس با چشمان باز تصمیم بگیرید و جان عزیز و سلامتی خود را برای تبلیغات بیهوده به خطر نیندازید.

گرد آورنده
ارغوان مشتاق
منبع
مثبت زندگی
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × یک =

دکمه بازگشت به بالا