مثبت زندگی: این روزها برخلاف گذشته هیچ خیابانی خالی از رستوران نیست. بهقدری رستوران زیاد شده است که برای هر بار رستورانرفتن میتوانیم انتخابی جدید داشته باشیم. اما از بین اینهمه تنوع چگونه باید انتخاب کنیم؟ همراه ما باشید تا در این مقاله به شما بگوییم چه ملاکهایی برای انتخاب رستوران داشته باشید. این شما و این ۸ ملاک طلایی برای انتخاب رستوران.
۱. منو
اول ببینید چه سبک غذایی میل دارید. فستفود یا سنتی؟ البته رستورانهای همهفنحریفی هم داریم که هم غذای سنتی و هم فستفود سِرو میکنند. منوی این قبیل رستورانها هر سبک غذایی را شامل میشود. رستورانهای این مدلی، یا بهتر بگوییم با منوی تلفیقی، بیشتر در مواقعی مناسباند که دستهجمع هستید و سر اینکه سنتی بزنید یا فستفود با هم توافق ندارید.
اما رستورانهایی که تنها روی یک دستهبندی (فقط فستفود یا فقط سنتی) کار میکنند معمولا از لحاظ غذایی باکیفیتترند. رستورانهای تکمحصولی مانند کبابیها یا برگرفروشیها هم که راستکارشان مشخص است. اینها در همان منوی محدودی که ارائه میدهند قاعدتا باید استاد شده باشند. یا مثلا غذای مکزیکی را ترجیحا بهتر است در رستوران مکزیکی بخورید.
مبنای انتخابمان براساس منو حتی میتواند رژیم غذایی خاصی که دنبال میکنیم، باشد. اگر گیاهخوارید، حتما منو رستوران جدیدی را که میخواهید بروید از پیش چک کنید. یا اگر همراه کودک دارید، رستورانی که غذای مخصوص کودک هم سِرو میکند انتخاب جالبی است.
۲. مکان
مکان رستوران چقدر برایتان مهم است؟ گاهی در شرایطی قرار داریم که ترجیح میدهیم جایی در نزدیکی خودمان انتخاب کنیم. در این صورت انتخابهای محدودتری خواهیم داشت و بنابراین راحتتر به نتیجه میرسیم. اما گاهی هم پیش میآید که دوری یا نزدیکی رستوران برایمان مطرح نیست و حتی حاضریم باوجود ترافیک تا آن سر شهر رانندگی کنیم. در چنین شرایطی طبیعتا گزینههای بیشتری برای انتخاب خواهیم داشت. پس برای اینکه انتخابهایمان را محدود کنیم، باید سایر گزینهها را ملاک قرار دهیم.
درضمن به جای پارک هم فکر کنید. داشتن پارکینگ برای یک رستوران مزیت مهمی است. رستورانهای پارکینگدار خیالمان را از بابت جا و امنیت پارک خودرو راحت کردهاند. اما اگر رستورانی را انتخاب کردید که پارکینگدار نیست، اول لازم است کمی تأمل کنید. حاضرید با شکم گرسنه دنبال جای پارک بگردید یا ماشینتان را در فاصلهای دورتر از رستوران پارک کنید؟
۳. دکوراسیون
این روزها بهقدری رقابت تنگاتنگ است که رستوراندارها برای جلب مشتری پول خوبی بابت طراحی دکوراسیون خرج میکنند. همین است که میتوانیم برای انتخاب رستوران براساس تم دکوراسیونِ موردعلاقهمان هم تصمیم بگیریم. محیط رستوران درصورتی که چشمنواز و خوشایند باشد روحمان را تازه خواهد کرد. درواقع غذا تنها بخشی از تجربه رستورانرفتن است. محیط سِرو غذا، اگر نگوییم بیشتر، به اندازه خود غذا در رضایتمان از کل پکیج نقش دارد.
پس ببینید هوس چه حالوهوایی در سر دارید. مدرن، کلاسیک یا تلفیقی؟ اصلا برای چه مناسبتی به رستوران میروید؟ آیا بچهای هم همراهتان هست؟
برخی رستورانها فضای مخصوصی برای بازی کودکان تدارک دیدهاند تا بتوانید کودکتان را تا زمان آمادهشدن غذا سرگرم کنید و عکس یادگاری بیندازید. حتی میتوانید براساس جزئیاتی از قبیل چشمانداز تصمیم بگیرید. رستورانهایی که در طبقه آخر ساختمانهای بلند واقعاند خصوصا شبها چشماندازی تماشایی دارند. رستورانهای دارای فضای باز را بهطور خاص برای وعده صبحانه پیشنهاد میکنیم. اگر در انتخاب رستوران به جزئیات اهمیت میدهید، احتمالا سبک نورپردازی هم برایتان عامل ترغیبکنندهای خواهد بود. لذت یک شام دونفره دنج در محیطی با نورپردازی خلوت و موضعی فراموشنشدنی است.
۴. موسیقی زنده
وقتی گرسنه باشید، فاصله بین سفارش تا آمادهشدن غذا برایتان طولانی خواهد بود. اما این فاصله کشدار با تماشای موسیقی زنده بهنحو سرگرمکنندهای خواهد گذشت. منتها ناگفته نماند که لذت اجرای زنده در رستورانها مجانی نیست. معمولا مبلغ اضافهای جهت موسیقی زنده به فیشتان اضافه خواهد شد. اما درکل موسیقی زنده در رستورانها تجربه شاد و مفرحی است و کمک میکند چند دقیقهای از فکروخیالهای روزمره فاصله بگیرد. برای دورهمیهای خاص که انتخاب فوقالعادهای است.
البته موسیقی زنده تنها در تعداد معدودی از رستورانها اجرا میشود. اکثر رستورانها با تعبیه سیستم صوتی اقدام به پخش موسیقی پسزمینه میکنند. ولی خب شور و هیجان موسیقی زنده را ندارد.
۵. خدمات
هر رستورانی ارزش پول خرجکردن ندارد. پولتان را خرج رستورانی کنید که مدیریتش بر اهمیت رضایت مشتری از کیفیت خدمات بهخوبی واقف است.
وقتی به یک رستوران جدید وارد میشویم، قبل از اینکه بتوانیم قضاوتی از کیفیت غذا داشته باشیم، اول با طرز رفتار پرسنل برخورد میکنیم. در برخی موارد خود غذا نیست که ما را از انتخابمان پشیمان میکند. بلکه گاهی، علیرغم کیفیت بالای غذا، ادب و نزاکت پرسنل در دریافت سفارش و حتی نحوه سِرو غذاست که شاید توی ذوقمان بزند. طرز برخورد پرسنل با انتقادات و دلجویی از مشتریان ناراضی هم مسئله مهمی است.
اگر معمولا بشقابتان را تمام نمیکنید، خدماتی مانند ارائه ظرف یکبارمصرف جهت بردن غذای باقیمانده را نیز مدنظر داشته باشید. هنوز هم هستند رستورانهایی که از ارائه خدماتی به این حد ساده سر باز میزنند و با بهانههایی همچون «جسارتا ظرفمون تمومشده!» سروته قضیه را هم میآورند.
۶. بهداشت
هیچکس طالب غذاخوردن در یک رستوران کثیف با پرسنل نامرتب نیست. اما متأسفانه همیشه هم نمیتوان از روی ظاهر قضاوت کرد. کم نیستند رستورانهایی که در ظاهر شستورفته اما در آن پسوپشتها که چشم مشتری نمیبیند کثیف و غیربهداشتیاند یا از مواد اولیه بیکیفیت و تاریخگذشته استفاده میکنند. البته که من و شمای مشتری اجازه ورود به آشپرخانه رستوران را نخواهیم داشت. اما حداقل میتوانیم نسبت به بهداشت محیط و پرسنل حساس باشیم.
جا دارد یادآوری کنیم که صِرف پوشیدن دستکش توسط پرسنل لزوما نشانه تمیزبودن نیست. حتما شما هم شاهد بودهاید که در برخی رستورانها با همان دستکشی که به غذا دست میزنند پول هم میگیرند!
۷. شبکههای اجتماعی
این روزها اکثر رستورانها در شبکههای اجتماعی بهویژه ایسنتاگرام حضور فعال دارند. با بازدید از صفحه رستوران مدنظر نهتنها میتوانید مروری بر عکس غذاهای منو داشته باشید، بلکه به بازخوردهای سایر مشتریان هم دسترسی خواهید داشت. پیشنهاد میکنیم در کامنتها گشتی بزنید و ببینید بقیه مردم چه نظراتی داشتهاند. البته این احتمال را هم نباید نادیده گرفت که ادمین صفحه دست به پاککردن بازخوردهای منفی زده باشد و شما جز تعریفوتمجید چیزی نبینید. به همین خاطر بد نیست، اگر فرصت دارید، به وبسایتها یا اپلیکیشنهای معرفی رستوران و سفارش غذا مثل اسنپفود یا فیدیلیو هم سری بزنید و آنجاها تفرجی در کامنتها داشته باشید.
۸. قیمت
قیمت سرراستترین ملاکی است که میتوانیم در انتخاب رستوران مدنظر داشته باشیم. کافی است ببینید تا چقدر مایلاید هزینه کنید و کدام رستورانها به جیبتان میخورند. همین!