تغذیه

خواص شگفت‌انگیز مویز را بشناسید

مثبت زندگی: مویز، انگور خشک شده است که برخلاف سایر میوه‌های خشک شده، طی پروسه‌ی خشک کردن هیچ قندی به آن افزوده نمی‌شود. مویز سرشار از فیبر، پتاسیم، آهن و سایر مواد مغذی است اما چربی اشباع و کلسترول ندارد. ضمنا مویز بدون گلوتن است. کشمش و مویز نه تنها طرفداران زیادی در میان تمام گروه‌های سنی دارد بلکه بسیار متنوع نیز هست. مویز منبع بی‌نظیر انرژی، الکترولیت‌ها، ویتامین‌ها و املاح است.

فواید مویز برای سلامتی

مویز می‌تواند میان وعده‌ای بسیار سالم و مغذی و خوشمزه باشد که حاوی پلی فنول‌ها، آنتی اکسیدان‌ها، فلاوونید‌ها و مواد مغذی است که برای سلامتی لازمند.

مویز منبع خوبی از آهن است. نصف فنجان مویز حاوی ۱.۳ میلی گرم آهن است که حدود ۷ درصد از میزان مورد نیاز روزانه بدن‌تان به آهن را تامین می‌کند. آهن برای تولید گلبول‌های قرمز خون ضروریست و به آن‌ها کمک می‌کند اکسیژن را به سلول‌های بدن برسانند. شما باید آهن کافی دریافت کنید تا دچار کم خونی نشوید.

یک دوم فنجان مویز تقریبا ۴۵ میلی گرم کلسیم دارد که حدود ۴ درصد از نیاز روزانه‌تان به این ماده معدنی است. کلسیم برای سلامت استخوان‌ها و دندان‌ها ضروریست. اگر زنی بعد از سنین یائسگی هستید، مویز اسنک مناسبی برای شماست، زیرا کلسیم به پیشگیری از پوکی استخوان کمک می‌کند.

کاهش احتمال پوسیدگی دندان و بیماری لثه

برخلاف چیزی که ممکن است از یک خوراکی شیرین انتظار داشته باشید،‌ مویز در واقع به سلامت دهان و دندان‌تان کمک می‌کند. تحقیقات علمی نشان داده‌اند مویز می‌تواند به نفع سلامت دهان و دندان باشد، زیرا این میوه دارای فیتوشیمیایی‌های ضد میکروبی است که رشد باکتری‌های دهان که مرتبط با پوسیدگی دندان و بیماری لثه هستند را سرکوب می‌کند.

این نوشته را از دست ندهید  مواد غذایی که خستگی روزانه را برطرف می‌کند

کمک به گوارش

مویز به عنوان یک خوردنی پُر از فیبر، برای گوارش عالی است. هر چیزی که به گوارش‌تان کمک کند به این معناست که خیلی کم احتمال دارد شما را دچار اسهال یا یبوست کند. مویز دارای فیبر محلول و فیبر غیرمحلول است که هر دو کمک می‌کنند جریان گوارش‌تان سالم و مناسب باشد و در نتیجه دچار یبوست یا اسهال نشوید.

میوه‌های خشک شده ممکن است کالری بیشتری نسبت به میوه‌ی تازه داشته باشند، اما فیبر زیادی هم دارند؛ بنابراین هرچند کالری‌مویز بیشتر از انگور است، اما یک فنجان انگور یک گرم فیبر دارد در حالی که یک فنجان مویز، هفت گرم فیبر دارد. با افزودن‌مویز به میان وعده‌ها و وعده‌های اصلی غذایی‌تان، میزان فیبر دریافتی‌تان به میزان قابل توجهی افزایش خواهد یافت.

کاهش فشار خون و کاهش خطر سکته مغزی

طبق یافته‌های علمی، افرادی که دچار فشار خون بالا هستند می‌توانند با مصرف منظم مویز (سه بار در روز) فشار خون خود را کنترل کنند. محققان دریافته‌اند مصرف روزانه‌مویز به میزان زیاد فشار خون بالا را پایین می‌آورد، مخصوصا در مقایسه با مصرف سایر اسنک‌ها.

مویز سرشار از پتاسیم است که به پیشگیری از افت پتاسیم در بدن کمک می‌کند. کمبود پتاسیم، مشکلی شایع در بیشتر افراد است. پتاسیم، الکترولیتی مهم برای حمایت از عملکرد تمام سلول‌ها، بافت‌ها و ارگان‌ها در بدن انسان است. افرادی که پتاسیم زیادی در رژیم غذایی خود دریافت می‌کنند کمتر در معرض خطر سکته مغزی هستند.

کمک به کنترل دیابت

مطالعه‌ای به بررسی تاثیر مصرف منظم‌مویز در مقایسه با اسنک‌های فرآوری شده از جهت میزان گلوکز و سایر فاکتور‌های قلبی و عروقی در میان بیماران دچار دیابت نوع دوم پرداخت. در این مطالعه، افرادی که مویز مصرف کرده بودند، سطح گلوکز خون‌شان یک کاهش ۲۳ درصدی داشت و ضمنا فشار خون سیستولیک‌شان نیز کاهش یافته بود.

این نوشته را از دست ندهید  مواد غذایی خاص برای مقابله با «کرونا»

محتوای فیبر موجود در مویز به بدن کمک می‌کند قند طبیعی‌مویز را بهتر پردازش کرده و در نتیجه دچار ترشح ناگهانی انسولین نشوید.

کمک به پیشگیری از سرطان

مطالعات نشان می‌دهند میوه‌های خشک شده، مخصوصا خرما، زردآلو، آلو و مویز حاوی مقدار زیادی ترکیبات فنولیک هستند که دارای خواص آنتی اکسیدانی قوی‌تری نسبت به برخی میوه‌های تازه هستند. آنتی اکسیدان‌ها برای سلامتی ما بسیار مهم‌اند، زیرا جلوی فعالیت‌های رادیکال‌های آزاد در سلول‌ها را می‌گیرند.

رادیکال‌های آزاد یکی از فاکتور‌های اولیه و اصلی هستند که منجر به رشد ناگهانی سلول‌های سرطانی و پیشرفت سرطان می‌شوند و به همین علت غذا‌های سرشار از آنتی اکسیدان مانندمویز غذا‌های ضد سرطانی هستند. با گنجاندن‌مویز در رژیم غذایی‌تان نه تنها می‌توانید میزان آنتی اکسیدان‌ها در بدن‌تان را افزایش بدهید، بلکه به کاهش آسیب سلولی و پیشگیری از سرطان نیز کمک می‌کنید.

کاهش اسیدیته بدن

مویز دارای پتاسیم و منیزیم است و همین کمک می‌کند از اسیدیته بدن‌تان به میزان زیادی کاسته شده و سموم از سیستم‌تان دفع شود. در نتیجه از بیماری‌هایی مانند آرتروز، نقرس، سنگ کلیه و بیماری قلبی پیشگیری خواهد شد.

کمک به درمان عفونت‌ها

مویز حاوی پلی فنول‌هایی است که به آنتی اکسیدان‌های ضد التهابی معروفند. این ترکیبات، آنتی باکتریال نیز هستند و به کاهش احتمال تب و نابود کردن باکتری‌ها کمک می‌کنند؛ بنابراین خوردن مقداری‌مویز در روز می‌تواند کمک‌تان کند از سرماخوردگی و سایر عفونت‌ها دور بمانید.

رفع ضعف جنسی

مصرف مویز برای زندگی جنسی‌تان نیز خوب است. زیرا حاوی آمینو اسیدی به نام آرژینین است که میل جنسی را افزایش می‌دهد. مردان می‌توانند ازین طریق اختلال نعوظ خود را درمان کنند.

این نوشته را از دست ندهید  پاکسازی ریه با روش‌های طبیعی (پاکسازی ریه از عفونت، خلط، سیگار)

تقویت بینایی

مویز سرشار از فیتونورینت‌های پلی فنولیک است که آنتی اکسیدانند و به حفظ سلامت بینایی کمک می‌کنند. آنتی اکسیدان‌های موجود در این میوه با کاهش فعالیت رادیکال‌های آزاد که بینایی را ضعیف کرده و منجر به تباهی لکه زرد و آب مروارید می‌شوند از چشم‌های‌تان محافظت می‌کند. ضمنا‌ مویز به خاطر داشتن ویتامین A، بتاکاروتن و کاروتنوئید-A، برای سلامت چشم‌ها بسیار عالی است.

مویز برای پوست

مویزبسیار مغذی است و انرژی زیادی دارد. مواد مغذی‌ در آن به حفظ سلامت پوست کمک می‌کنند.

مویز برخلاف کرم‌های موضعی، با محافظت از سلول‌ها در برابر هر آسیبی از درون مراقبت می‌کند. مویز سرشار از فنول است که آنتی اکسیدان بوده و از فعالیت رادیکال‌های آزاد و آسیب‌شان به سلول‌های پوست و کلاژن جلوگیری می‌کند. در نتیجه بروز علائم پیری به تاخیر می‌افتد.

آنتی اکسیدان‌های موجود در مویز، سیستم ترمیم پوست را سرعت می‌دهند و سلول‌های پوست را جوان می‌کنند.

مویز دارای رزوراتول است که ماده‌ای بسیار مفید برای حفظ سلامت پوست است. رزوراتول، سموم را از خون دفع کرده و آن را پاکسازی می‌کند.

به محافظت از پوست در برابر آسیب ناشی از نور خورشید کمک می‌کند. فیتوشیمیایی‌های موجود در آن جلوی آسیب سلول‌های پوست در اثر قرار گرفتن در مقابل نور خورشید را می‌گیرد. آمینو اسید‌ها بازسازی پوست را تقویت می‌کند و یک سد دفاعی در برابر نور خورشید تشکیل می‌دهد. این نکته‌ی بسیار مهمی برای پیشگیری از سرطان پوست است

چگونه از مویز در رژیم غذایی خود استفاده کنید

مویز همیشه آماده‌ی خوردن است و می‌توانید آن را به تنهایی به عنوان یک میان وعده یا در کنار سایر غذا‌ها استفاده کنید. مویز می‌تواند در کنار جو دوسر، غلات صبحانه، ماست، سالادها، برنج، فرنی، مافین‌های خانگی و انواع نان و شیرینی مصرف شود.

این نوشته را از دست ندهید  صندلی کودک در خودرو و اهمیت استفاده از آن

عوارض جانبی احتمالی مویز

قند طبیعی موجود در مویز به راحتی هضم می‌شود و می‌تواند انرژی‌بخش باشد، اما بیش از اندازه از آن استفاده نکنید تا مصرف قند روزانه‌تان بالا نرود. مخصوصا اگر دیابت دارید یا دچار مشکلاتی در قند خون‌تان هستید. تقریبا ده عدد مویز چیزی حدود سه گرم قند دارد.

آیا خوردن مویز ضرری هم می‌تواند داشته باشد؟ مویز هم مانند دیگر میوه‌های خشک شده، در صورتی که قصد کاهش وزن داشته باشید، قطعا باید به اندازه مصرف شود، زیرا کربوهیدرات و کالری زیادی دارد. مویز‌هایی که طی فرایند خشک شدن آن‌ها از دی اکسید سولفور استفاده شده ممکن است سبب علائم آسم یا سایر واکنش‌های آلرژیک در افراد مستعد شوند. مویز‌هایی که به طور طبیعی زیر نور خورشید خشک شده‌اند، بهترین نوع آن هستند.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × 4 =

دکمه بازگشت به بالا