مزایای شگفتانگیز روغن آفتابگردان
مثبت زندگی: روغن زیتون و روغن آووکادو دو گزینه سالم در بین روغنها هستند. روغن آفتابگردان از فشار دادن دانههای گیاه آفتابگردان تهیه میشود و از نظر چربیهای اشباع نشده برای قلب بسیار مفید است.
انواع روغن آفتابگردان
چهار نوع اصلی روغن آفتابگردان وجود دارد که در غذاها و برای پخت و پز مورد استفاده قرار میگیرند؛ آنها از نظر تعادل بین چربیهای اشباع شده و اشباع نشده تفاوت دارند. روغنآفتابگردان دارای لینولئیک بالا در اسیدهای چرب اشباع نشده امگا ۶ است. روغنهای آفتابگردان چربیهای اشباع نشده بیشتری دارند.
ارزش غذایی ۱ قاشق غذاخوری روغن آفتابگردان:
کالری: ۱۲۰
کل چربی: ۱۴ گرم
چربی اشباع: ۱ گرم
چربی اشباع نشده: ۳ گرم
چربی اشباع نشده: ۹ گرم
کل کربوهیدرات: ۰ گرم
فیبر غذایی: ۰ گرم
شکر: ۰ گرم
کولین: ۰.۰۳ میلی گرم
ویتامین E: 5.59 میلی گرم
ویتامین E: 5.59 میلی گرم
ویتامین K: 0.73 میکروگرم
خوردن غذاهای دارای اسیدهای چرب امگا ۶ میتواند به کاهش کلسترول مضر LDL کمک کنند. بهتر است که این چربیها را به رژیم غذایی خود اضافه کنید و آنها را به جای چربی های مضر جایگزین کنید.
مطالعات بیشماری نشان میدهند که چربی های اشباع شده مانند کره، پنیر، لبنیات بدون چربی و نارگیل، برای چربی های اشباع نشده مانند آنهایی که در روغن آفتابگردان یافت میشود، با چربی های اشباع شده با کاهش خطر بیماری عروق کرونر قلب همراه است.
یک مطالعه کوچک نشان داد که جایگزینی چربی اشباع شده با روغنآفتابگردان اولئئیک بالا، سطح کلسترول و تری گلیسیرید بد را کاهش میدهد. روغن آفتابگردان حاوی ویتامین E است، یک آنتی اکسیدان که برای عملکرد بهینه ایمنی است.
ویتامین E
روغن آفتابگردان منبع اسید لینولئیک، یک اسید چرب اساسی است که ما باید از آن استفاده کنیم. اسیدهای چرب امگا ۶ را میتوان برای ساخت اسید آراشیدونیک استفاده کرد، که پیش ساز چندین مولکول درگیر در التهاب است. مطالعات نشان دادهاند که اسیدهای چرب امگا ۶ باعث افزایش التهاب نمیشوند و حتی ممکن است در موارد خاص باعث کاهش التهاب شوند.
از روغن آفتابگردان برای همزدن یا سرخ کردن یا سس استفاده میشود. روغنآفتابگردان یک روغن سالم برای قلب است که دارای چربیهای اشباع نشده و و همچنین ویتامین E و یک آنتی اکسیدان قوی است. جایگزینی چربی های اشباع شده با چربی های اشباع نشده با خطر کمتری از بیماری های قلبی همراه است.