تغذیهسلامتعمومی

9 دلیلی که باعث می‌شود به بیماری معده دچار شوید

مثبت زندگی: معده درد! خدا نکند کسی دچارش شود که از خورد و خوراک و خواب می‌افتد.

بیش از نیمی از جمعیت جهان در معرض انواع مشکلات و بیماری معده قرار دارند که می‌تواند یک مشکل جدی باشد. بنابراین مهم است که سیگنال‌های هشدار دهنده بدن را جدی گرفته تا در صورت وجود بیماری‌های معده و گوارشی بتوانید آن‌ها را سریع‌تر درمان کنید. همراه ما باشید تا در این مقاله با دلایل ابتلا به معده درد و چند روش خانگی و ساده برای درمان معده درد آشنا شوید.

دلایلی که باعث اختلال و بیماری معده می‌شوند :

۱. آلرژی به مواد غذایی

آلرژی به مواد غذایی یا ناتوانی در تحمل غذا، باعث ایجاد معده درد می‌شود؛ علائم گاهی اوقات خود را بلافاصله آشکار و گاهی اوقات نیز تا زمانی طولانی احساس نمی‌شوند.
عوامل مشترک در ایجاد آلرژی به مواد غذایی لاکتوز و گلوتن هستند که مهم است بدانید کدام غذا ا باعث واکنش نامناسب می‌شوند تا آنها را مصرف نکنید.

۲. استرس یا خشم

احساسات منفی مانند استرس و خشم اغلب باعث ایجاد درد در معده می‌شوند زیرا ناحیه‌ی شکمی به شدت با مرکز احساسات در مغز مرتبط است، در نتیجه این احساسات منفی می‌توانند باعث درد، اسهال یا التهاب روده شوند.

۳. رژیم های ناسالم

یک رژیم غذایی نامناسب می‌تواند باعث ایجاد بیماری‌های روده‌ای شود، مثل فست فودها، غذاهای چرب و… هضم این غذاها مشکل‌ساز است؛ در نتیجه درد، تهوع و استفراغ می تواند نتیجه این مواد غذایی باشد.

۴. سوء هاضمه

برآورد شده است که بین ۵ تا ۱۱ درصد از جمعیت جهان به خاطر خوردن غذاهای ناسالم و یا غذا خوردن بیش از حد سریع از سوءهاضمه رنج می برند. عوارض جانبی سوء هاضمه شامل سوزش سردل و نفخ است.

این نوشته را از دست ندهید  خوراکی‌های مفید برای رشد مو

۵. قاعدگی

اختلال قبل از قاعدگی شامل چندین علائم است که قبل از دوره‌های ماهانه رخ می‌دهد و اغلب این درد تا پایان قاعدگی ادامه دارد و شامل درد شکمی و پشت می‌شود.

۶. عفونت معده

علل عفونت معده ممکن است انگلی، باکتری و ویروس باشد که از طریق رژیم غذایی وارد بدن می‌شوند. این نوع اختلال معده را می‌توان با داروهای طبیعی و درمان‌های خانگی درمان کرد اما اگر در طولانی شود قطعاً باید به پزشک مراجعه کرد.

علائم عفونت معده شامل: درد، خستگی، از دست دادن اشتها، احساس سوزش در معده و تب هستند.

۷. یبوست

استرس و اضطراب در زندگی روزمره همراه با موارد دیگر می‌توانند باعث یبوست شود. به خصوص اگر رژیم غذایی شما دارای فیبر زیادی باشد و مایعات کمتری مصرف کنید. برای برطرف شدن یبوست باید دانه‌های کامل و سبزیجات را در رژیم غذایی خود استفاده کنید و روزانه حداقل ۸ لیوان آب بنوشید.

بعد از رعایت این نکات اگر یبوست برطرف نشد حتما به پزشک مراجعه کنید. ممکن است لازم باشد که برای شما یک ملین تجویز شود.

۸. ریفلاکس معده

این بیماری باعث بازگشت مواد غذایی از معده به مری می‌شود که ممکن است باعث سوزش و درد ناخوشایند شود.

معده درد


برای درمان ریفلاکس باید عادت‌های غذایی خود را تغییر داده و از خوردن غذاهای چرب، شکلات، غذاهای‌تند و همچنین قهوه خودداری کنید. توصیه می‌شود از غذاهایی با فیبر زیاد استفاده کنید.

۹. عوارض جانبی داروها

برخی داروها می‌توانند باعث اختلال معده و ایجاد درد شوند آنها همچنین می‌توانند بخشی از مری را تحت تاثیر قرار داده و باعث التهاب شوند.
برای جلوگیری از عوارض بعدی و یا بیماری‌های جدیدتر حتما به پزشک خود مراجعه کرده تا از بدتر شدن اوضاع جلوگیری شود.

این نوشته را از دست ندهید  دانلود فیلم «سرکوب»
بعضی از درمان های خانگی برای سوء هاضمه و مشکلات معده عبارتند از:

زنجبیل

یکی از درمان‌های طبیعی رایج برای مشکلات معده و سوء هاضمه استفاده از زنجبیل است. این ادویه یا میوه، به سرعت انقباض معده کمک کند.

زنجبیل مواد شیمیایی دارد و باعث هضم سریع مواد غذایی‌ای می‌شود که مشکلات گوارشی ایجاد می‌کنند.

همچنین این مواد شیمیایی به کاهش تهوع، استفراغ و اسهال نیز کمک می‌کنند. افراد مبتلا به ناراحتی معده بهتر است زنجبیل را به مواد غذایی خود اضافه کرده یا آن را به صورت دم نوش بنوشند.

نعناع

نعنا باعث جلوگیری از اسهال و استفراغ و کاهش اسپاسم عضلانی در روده و تسکین درد می‌شود. برگ‌های نعناع به صورت خام و پخته، برای مشکلات گوارشی و سوء هاضمه مفید هستند.

دارچین

دارچین آنتی‌اکسیدان‌های متعددی دارد. هضم غذا را راحت‌تر می‌کند و خطر سکته و آسیب به دستگاه گوارش را سبب می‌شود.

این آنتی‌اکسیدان‌ها به کاهش نفخ و خنثی کردن اسید معده و کاهش سوزش سر دل کمک می‌کنند.
افراد مبتلا به ناراحتی معده می‌تواند یک قاشق چای‌خوری پودر دارچین را به وعده‌های غذایی خود اضافه کنند یا دارچین را به صورت دمنوش دو یا سه بار در روز میل کنند.

منبع
روز نو
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

20 − 13 =

دکمه بازگشت به بالا