سالمندان

۸ تصور اشتباه درباره سالمندی

مثبت زندگی: پیری و افزایش سن بخشی از روند طبیعی زندگی است. شکی نیست با بالا رفتن سن، بدن و مغز ما دچار تغییراتی طبیعی می‌شود اما حقیقت این است بسیاری از ما تصورات نادرستی در مورد سالمندی داریم و پیری و افزایش سن را مساوی با از دست رفتن همه توانایی‌های جسمی و ذهنی خود می‌دانیم. در ادامه به ۸ تصور اشتباهی می‌پردازیم که درباره ی پیری و سالمندی وجود دارد.

۱. درد مفاصل اجتناب ناپذیر است

در حقیقت، ورزش نکردن است که درد مفاصل را اجتناب نانپذیر می‌کند. محققان استرالیایی با تحقیق بر روی زنان ۴۰ تا ۶۷ ساله پی بردند زنانی که حداقل هر دو هفته یک بار به مدت ۲۰ دقیقه یا بیشتر ورش می‌کردند غضروف بیشتری در ناحیه ی زانوهایشان داشتند. این مسأله نشان می‌دهد فعالیت بدنی احتمال بروز آرتروز در آن‌ها را کمتر کرده بود.

سالمندی

 ۲. افراد مسن همیشه بدخلق و غمگین هستند

محققان آلمانی در مصاحبه با ۴۰ انسان ۱۰۰ ساله پی بردند اگر چه مشکلات قابل توجه فیزیکی و ذهنی در آن‌ها وجود دارد، اما ۷۱ درصد این افراد بیان کردند احساس شادی می‌کنند و بیش از نیمی از آن‌ها اعتقاد داشتند به اندازه دوران جوانی‌شان شاد هستند. به علاوه، وقتی محققان آن‌ها را با گروهی از افراد میانسال مقایسه کردند، متوجه شدند که هر دو گروه احساس شادی می‌کنند.

حدود ۷۰ درصد از این افراد ۱۰۰ ساله بیان کردند که اغلب اوقات می‌خندند. این یعنی هیچ تعریف جهان شمولی از سالمندی وجود ندارد و خودتان تعیین کننده نحوه پیر شدن‌تان هستید.

این نوشته را از دست ندهید  دانلود سریال «آقازاده» قسمت ۳

۳. با افزایش سن، مغز کوچک می‌شود

این تصور نادرست در سال ۲۰۰۲ و در نتیجه تحقیقاتی شکل گرفت که بیان می‌کرد ناحیه هیپوکامپوس (بخشی از مغز که وظیفه آن کنترل حافظه است) در افراد مسن به میزان قابل توجهی کوچک‌تر از جوان‌هاست. اما بعضی از محققان این مسأله را قبول ندارند و معتقندند اضطراب مزمن باعث کوچک شدن هیپوکامپوس می‌شود. در اواخر دهه ۱۹۹۰ تحقیقاتی صورت گرفته بود که طی آن پژوهشگران با بررسی اسکن مغزی ۱۷۷ شخص ۱۸ تا ۸۵ ساله مشاهده کردند بخش هیپوکامپوس مغز ۲۵ درصد از افراد ۱۸ تا ۲۴ ساله به اندازه هیپوکامپوس افراد ۶۰ تا ۷۵ ساله کوچک بود.

۴. بعد از سه سالگی، رشد مغز متوقف می‌شود

این تصور نادرست در دهه ی ۱۹۹۰ شکل گرفت و از آن زمان دیگر محققان مغز افراد مسن را مورد بررسی قرار ندادند. اما بعضی تحقیقات نشان می‌دهد مغز در تمام طول زندگی به ایجاد ارتباطات عصبی جدید و تقویت ارتباطات عصبی فعلی در درون خود ادامه می‌دهد، البته تا زمانی که مغزتان را به چالش بکشید.

۵. با افزایش سن، خلاقیت کاهش پیدا می‌کند

سالمندی

لزوماً این‌طور نیست. خلاقیت در حقیقت مزیت‍‌های بسیار زیادی برای افراد مسن دارد. تحقیقی در امریکا نشان داد افراد سالخورده‌ای که در یک گروه کُر شرکت داشتند، در مقایسه با گروه مشابهی که در این برنامه شرکت نداشتند، از سلامت بهتری برخوردار بودند، داروی کمتری مصرف می‌کردند و بعد از یک سال کمتر زمین می‌خوردند. این افراد بیان کردند که کمتر احساس تنهایی می‌کردند، دید بهتری نسبت به زندگی داشتند و در فعالیت‌های بیشتری شرکت داشتند. اما گروه دیگر که در برنامه ی کُر شرکت نداشتند در طول یک سال، در فعالیت‌های کمتری شرکت داشتند.

این نوشته را از دست ندهید  اگر این علائم را دارید دچار تنبلی چشم هستید

 ۶. ژنتیک بیشترین نقش را در نحوه پیر شدن ما دارد

این تصور کاملاً اشتباه است. حتی اگر با سالم‌ترین ژن‌ها هم متولد شده باشید، شیوه زندگی شما تعیین کننده رفتار ژن‌هایتان در طول دوران زندگی شما هستند. غذایی که می‌خورید، تحرک بدنی‌ای که دارید و حتی قرارگیری شما در معرض مواد شیمیایی، همگی می‌توانند ژن‌های شما را دچار تغییر کنند.

 ۷. افزایش سن میل جنسی را از بین می‌برد

ناتوانی جنسی و کاهش میل جنسی ناشی از بیماری‌های قابل پیشگیری ای مثل فشار خون بالا، بیماری قلبی، دیابت و افسردگی هستند. راه حل این مسأله حفظ وزن مناسب بدن است. با انجام ورزش به راحتی می‌توانید زندگی جنسی خود را بهبود بخشید. با افزایش سن میل جنسی اندکی کاهش می‌یابد اما این اتفاق معمولاً تا قبل از ۷۵ سالگی رخ نمی‌دهد.

۸. استخوان‌ها شکننده و بدن خمیده می‌شود

بدون شک بیماری پوکی استخوان در افراد مسن شایع‌تر است اما این مسأله هم قابل پیشگیری است. طی تحقیقی بر روی زنان بالای ۱۰۰ سال مشاهده شد تنها ۵۶ درصد از آن ها مبتلا به پوکی استخوان بودند و متوسط سنی تشخیص این بیماری در آن ها ۸۷ سال بود. با توجه به اینکه این زنان در دورانی پرورش یافته بودند که مردم در مورد فواید رژیم غذایی مناسب و ورزش برای استخوان‌ها آگاهی نداشتند، باز هم آمار چندان بدی نیست.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نه − 6 =

دکمه بازگشت به بالا