شیرینی و دسر

۱۰ دسر بدون آرد، مخصوص کسانی که به گلوتن حساسیت دارند

مثبت زندگی: شاید هوس دسر به سرتان زده است، ولی تمایلی به خرید دسرهای آماده نداشته باشید. برای تهیه دسرهای موجود در فهرست ما به مواد اولیه ساده‌ای نیاز دارید. مواد اکثر این دسرها شکر، پودر وانیل، بیکینگ‌پودر (پودر قنادی)، جوش شیرین (بی‌کربنات سدیم)، تخم مرغ و مقداری کره است. این دسرها بدون آرد درست می‌شوند و بسیاری از آنها فاقد گلوتن هستند؛ بنابراین کسانی که مشکل عدم تحمل گلوتن (بیماری سلیاک) دارند، می‌توانند از خوردن این دسرها لذت ببرند. در ادامه با طرز تهیه ۱۰ دسر خوشمزهٔ بدون آرد بیشتر آشنا می‌شویم.

۱. کیک شکلاتی بدون آرد

این کیک با اینکه آرد ندارد، اما همچنان خوشمزه و البته سرشار از شکلات است. این کیک گزینه خوبی برای تولدها، مهمانی‌ها و سایر مناسبت‌هاست.

مواد موردنیاز

  • شکلات تلخ؛
  • کره؛
  • شکر؛
  • شکر قهوه‌ای؛
  • پودر وانیل؛
  • نمک؛
  • تخم‌مرغ؛
  • پودر کاکائوی بدون شکر اضافه.

طرز تهیه

  • فر را به دمای ۳۵۰ درجه فارنهایت (۱۷۶ سانتی‌گراد) برسانید.
  • یک ظرف کیک را با کمی روغن چرب کنید.
  • در یک کاسه مناسبِ مایکروویو شکلات و کره را بریزید. مایکروویو را بر روی درجهٔ متوسط قرار بدهید. کاسه را داخل آن قرار داده و هر ۳۰ ثانیه بیرون بیاورید و هم بزنید تا کره و شکلات یکنواخت شود.
  • شکر معمولی، شکر قهوه‌ای، وانیل و نمک را اضافه کنید و هم بزنید تا به‌خوبی مخلوط شوند.
  • سپس، تخم‌مرغ را اضافه کنید و آن را هم بزنید تا مخلوط بشوند.
  • پودر کاکائو را افزوده و هم بزنید تا مخلوط بشوند.
  • سپس، خمیرتان را به‌صورت یکدست در سینی مخصوص پختی بریزید که از قبل آماده کرده‌اید؛ سپس بگذارید به‌مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه بپزد.
  • در انتها می‌توانید کیکتان را سرد یا گرم و همراه با بستنی، گاناش شکلاتی یا میوه‌های تازه بخورید.

۲. نان موز و چیپس شکلات بدون آرد

نان موز و چیپس شکلاتِ بدون آرد دسر خوشمزه‌ای است که برای تهیه آن فقط به ۴ ماده اولیه نیاز دارید.

مواد موردنیاز

  • حدود ۷۰۰ گرم موز رسیده (حدودا ۴ تا ۵ عدد)؛
  • ۲ فنجان جو دوسر پرک نیمه‌آماده؛
  • ۱ فنجان کره بادام زمینی؛
  • ۱ فنجان چیپس شکلات.

طرز تهیه

  • فر را به‌ دمای ۳۵۰ درجه فارنهایت (۱۷۶ سانتی‌گراد) برسانید. یک سینی فر ۹×۵ را با روغن چرب کنید و روی آن کاغذ شیرینی‌پزی بگذارید.
  • موز، جو دوسر پرک و کره بادام‌زمینی را داخل غذاساز بریزید و آنها را مخلوط کنید تا به‌حالت یکنواخت برسند. خمیرتان را بیش‌ از حد در غذاساز مخلوط نکنید؛ زیرا در این‌ صورت نانتان خیلی فشرده می‌شود. فقط تا زمانی به مخلوط‌کردن ادامه بدهید که جو دوسر کاملا خرد شود. سپس آنها را با چیپس شکلات ترکیب بکنید.
  • مخلوط آماده‌شده را در سینی بریزید. درصورت تمایل می‌توانید روی آن را با برش‌های موز یا چیپس شکلات بیشتر تزیین کنید.
  • بگذارید مخلوط به‌مدت ۳۰ تا ۳۵ دقیقه بپزد (زمانی کاملا می‌پزد که اگر خلال‌دندانی را داخل آن فرو ببرید، تمیز خارج بشود).
  • بگذارید نانتان خنک شود؛ سپس می‌توانید نان را، در یک ظرف دردار مناسب، در یخچال نگهداری کنید.
این نوشته را از دست ندهید  طرز تهیه کوکی بادام‌ زمینی و شکلات

۳. براونی کدوتنبل بدون آرد

این دسر ساده و خوشمزه فقط از ۳ ماده اولیه درست می‌شود. برای تهیه این دسر به پورهٔ کدو تنبل، کره مغزها (مانند کره بادام) و پودر کاکائو نیاز دارید. همچنین اگر به شیرینی بیشتر علاقه دارید، می‌توانید مقداری موز له‌شده به آن اضافه کنید.

مواد موردنیاز

  • ۱ فنجان پوره کدو تنبل (کدوتنبل له‌شده)؛
  • نصف فنجان کره بادام (یا بادام‌زمینی یا سایر مغزها)؛
  • یک‌چهارم تا دوسوم فنجان پودر کاکائو؛
  • یخ‌چینه (اختیاری).

نکات

  • برای شیرین‌تر شدن براونی می‌توانید از نصف فنجان موز له‌شده استفاده کنید.
  • بهتر است که براونی را در یخچال بگذارید تا خنک شود و سپس آن را میل کنید. براونی را می‌توانید تا ۵ روز در یخچال نگهداری کنید. همچنین امکان نگهداری آن در فریزر نیز وجود دارد.

۴. کوکی چیپس شکلات و جو دوسر پرک بدون آرد

در تهیه این دسر هم شکلات نقش مهمی دارد. وجود جو دوسر پرک ارزش غذایی این دسر را افزایش می‌دهد.

مواد موردنیاز

  • نصف فنجان کره؛
  • ۱ فنجان کره بادام‌زمینی؛
  • نصف فنجان شکر؛
  • نصف فنجان شکر قهوه‌ای؛
  • ۲ عدد تخم‌مرغ بزرگ؛
  • ۱ قاشق چای‌خوری وانیل؛
  • ۳ فنجان جو دوسر پرک نیمه‌آماده؛
  • نصف تا یک قاشق چای‌خوری جوش‌شیرین؛
  • نصف فنجان گردوی خردشده؛
  • ۱ فنجان چیپس شکلات تلخ.

طرز تهیه

  • فر را به دمای ۳۵۰ درجه فارنهایت برسانید.
  • در غذاسازی کره آب‌شده، کره بادام‌زمینی، شکر و شکر قهوه‌ای را مخلوط کنید تا به‌حالت یکنواخت دربیایند.
  • سپس تخم‌مرغ و وانیل را اضافه کرده و آنها را به‌خوبی با هم ترکیب کنید. سپس جو دوسر پرک و جوش‌شیرین را اضافه کرده و با دور آهسته غذاساز با هم ترکیب کنید. درنهایت خمیرتان را با گردو و چیپس شکلات ترکیب کنید.
  • روی سینی فری که با روغن چرب کرده‌اید، در اندازه‌های تقریبا ۳۰گرمی، خمیر را بچینید و با واردکردن فشار صاف کنید.
  • بگذارید کوکی‌ها به‌مدت ۱۰ تا ۱۲ دقیقه یا تا زمانی بپزند که به رنگ طلایی مایل به قهوه‌ای برسند. کوکی‌ها به‌مدت ۵ دقیقه روی سینی باقی بماند تا کمی خنک شود. سپس آنها را روی توری قرار دهید تا کاملا خنک شود.
این نوشته را از دست ندهید  طرز تهیه بستنی کیم خانگی؛ خوشمزه و پرطرفدار

۵. مافین شکلات و کره بادام‌زمینی بدون آرد

این دسر بسیار خوشمزه است. در تهیه این مافین از کره و روغن استفاده نمی‌شود و همین موضوع آن را جذاب‌تر کرده است.

مواد موردنیاز

  • ۱ فنجان (۲۵۶ گرم) کره بادام‌زمینی؛
  • ۲ عدد (۲۰۰ گرم) موز له‌شده؛
  • ۲ عدد (۱۰۰ گرم) تخم‌مرغ؛
  • ۴ قاشق غذاخوری (۸۴ گرم) عسل؛
  • نصف فنجان (۴۰ گرم) پودر کاکائوی بدون شکر؛
  • نصف قاشق چای‌خوری جوش‌شیرین؛
  • یک‌چهارم قاشق چای‌خوری بیکینگ‌پودر؛
  • یک‌چهارم قاشق چای‌خوری نمک.

طرز تهیه

ابتدا فر را به دمای ۳۵۰ درجه فارنهایت برسانید. ۱۲ قالب مافین را آماده بکنید.

در کاسه بزرگی کره بادام‌زمینی، موز، تخم‌مرغ و عسل را با هم‌زنی به‌خوبی مخلوط کنید.

پودر کاکائو، جوش‌شیرین، بیکینگ‌‌پودر و نمک را اضافه کنید و با کفگیر به‌خوبی مخلوط کنید.

سپس همه مواد را دوباره با هم‌‌زن به‌خوبی مخلوط بکنید.

مواد را در قالب‌هایی تقسیم کنید آنها را داخل فر قرار دهید. بگذارید به‌مدت تقریبا ۲۵ دقیقه مافین‌ها بپزد. زمانی پخت آنها کامل می‌شود که پف کنند و نسبتا سفت شوند.

مافین‌ها را از فر بیرون بیاورید و بگذارید به‌مدت ۱۵ دقیقه خنک شوند. می‌توانید آنها را در ظرفی دردار در فریزر نگهداری کنید؛ اما برای استفاده از آنها باید بگذارید که در دمای اتاق یا در مایکروویو، یخشان آب شود.

۶. پنکیک پف‌دار موزی بدون آرد

محتوای این پنکیک خوشمزه، آرد و لبنیات نیست. میزان کالری این پنکیک نسبتا پایین است؛ بنابراین اگر قصد خوردن دسرهای کم‌کالری را دارید، گزینه خوبی محسوب می‌شود.

مواد موردنیاز

  • ۱٫۵ عدد موز کاملا رسیده؛
  • ۲ عدد تخم‌مرغ؛
  • یک‌هشتم قاشق چای‌خوری بکینگ‌پودر؛
  • شربت (شیره) افرا، کره یا هر افزودنی دیگر برای استفاده بر روی پنکیک (اختیاری).

طرز تهیه

در کاسه‌ای تخم‌مرغ‌ها را بریزید و به آن بیکینگ‌‌پودر اضافه کنید. سپس آنها را به‌خوبی با هم مخلوط کنید.

در کاسه‌ای دیگر موز را با چنگال له کنید؛ اما به‌طور کامل له نکنید. این مورد به افزایش پف پنکیک کمک می‌کند.

ترکیب تخم‌مرغ را به موز له‌شده اضافه کنید و آنها را هم بزنید. باید میزان تخم‌مرغ به‌حدی باشد که چسبندگی خوبی با موز ایجاد کند.

در تابه‌ای که بر روی شعله متوسط قرار دارد، مقداری کره با نصف قاشق چای‌خوری روغن ترکیب کنید. این کار از سوختن پنکیک جلوگیری می‌کند.

یک قاشق پر از خمیر پنکیک را در تابه ریخته و آن را سرخ کنید. ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری از خمیر پنکیک برای تهیه هر پنکیک کافی است.

پنکیک را زیرورو کنید تا هر دو طرف آن به‌خوبی سرخ شود. بهتر است هم‌زمان تعداد زیادی پنکیک را درست نکنید تا بتوانید بهتر بر روی درست‌کردن آنها تمرکز کنید. درنهایت، می‌توانید افزودنی دلخواهتان را به پنکیک اضافه و آن را میل بکنید.

این نوشته را از دست ندهید  چرا گاهی پوست سینه پر از جوش می‌شود؟

۷. نان کدوتنبل بدون آرد

در این نان برای شیرین‌شدن، به‌جای شکر از شربت افرا استفاده می‌شود؛ بنابراین، این نان گزینه‌ای سالم و مناسب برای افرادی است که به نان‌های شیرین علاقه‌مند هستند.

مواد موردنیاز

  • ۲ فنجان جو دوسر پرک نیمه‌آماده؛
  • ۴۲۰ گرم پوره کدوتنبل؛
  • نصف فنجان شربت افرا؛
  • ۲ عدد تخم‌مرغ بزرگ؛
  • ۱ قاشق چای‌خوری جوش‌شیرین؛
  • ۱ قاشق چای‌خوری پودر دارچین.

طرز تهیه

  • فر را به دمای ۳۵۰ درجه فارنهایت برسانید. سینی فری به ابعاد ۹×۵ را با روغن چرب کنید و کنار بگذارید.
  • همه مواد اولیه را در غذاساز بریزید تا به‌خوبی با هم ترکیب شوند. این ترکیب را بر روی سینی فر بریزید. بگذارید به‌مدت ۳۰ دقیقه نانتان را بپزد (زمانی کاملا می‌پزد که خلال‌دندان را داخل نان فرو ببرید و تمیز بیرون بیاید). اگر روی نان پخت ولی درون آن به‌طور کامل نپخت، یک فویل آلومینیومی بر روی آن قرار دهید تا به‌طور کامل بپزد.
  • بگذارید نانتان چند دقیقه‌ای در سینی باقی بماند تا خنک شود. سپس آن را در ظرفی دردار قرار دهید و در یخچال نگهداری کنید.

۸. کیک لیمویی بدون آرد

این کیک لیمویی گزینه خوبی برای دسری بدون آرد است.

مواد موردنیاز برای تهیه کیک لیمویی بدون آرد

  • سه‌چهارم فنجان (۱۵۰ گرم) شکر؛
  • نصف فنجان (۱۱۵ گرم) کره آب‌شده؛
  • ۴ عدد تخم‌مرغ بزرگ که زرده و سفیده آن جدا شده باشند؛
  • ۱ قاشق چای‌خوری پودر وانیل؛
  • ۲ قاشق چای‌خوری بیکینگ ‌پودر؛
  • یک‌چهارم قاشق چای‌خوری نمک.

مواد موردنیاز برای تهیه یخ‌چینه

  • یک و یک‌چهارم فنجان (۱۶۳ گرم) شکر یخ‌چینه؛
  • ۶ تا ۸ قاشق چای‌خوری آب‌لیمو؛
  • پوست لیمو ترش رنده‌شده.

طرز تهیه کیک لیمویی بدون آرد

فر را به دمای ۳۵۰ درجه فارنهایت برسانید. سپس روی ظرف کیک را با روغن چرب کنید.

آرد بادام، بیکینگ‌‌پودر و نمک را با هم ترکیب کنید.

در کاسه‌ای متوسط، سفیده تخم‌مرغ را هم بزنید تا پف بکند.

کره و شکر را با هم مخلوط کنید تا حالت خامه‌ای پیدا کند. سپس زرده را اضافه کنید و آن را هم بزنید. بعد از آن وانیل، پوست و آبِ لیموترش را اضافه کنید.

مواد خشک را با هم ترکیب کرده و تخم‌مرغ را در دو مرحله به آن اضافه کرده و به‌خوبی با هم مخلوط کنید.

این نوشته را از دست ندهید  مهمترین آداب معاشرت که باعث می‌شود در جمع‌ها بدرخشید

یک‌سوم سفیده تخم‌مرغ را به خمیر اضافه کنید تا خمیر شل‌تر شود. سپس دوسوم دیگر را در دو مرحله به خمیر اضافه کرده و آنها را به‌خوبی با هم مخلوط کنید.

به‌مدت ۴۰ تا ۴۵ دقیقه کیک را بپزید تا کاملا طلایی شود.

بگذارید کیکتان کمی در سینی بماند تا خنک شود. سپس آن را به ظرف موردنظرتان منتقل کنید. پس از آنکه کاملا خنک شد، آن را میل کنید.

۹. کوکی کره بادام‌زمینی بدون آرد

این بخش طرز تهیه کوکی‌ای خوشمزه با مواد اولیه ساده است. محتوای این کوکی کره و آرد نیست و شاید همین مورد، وجه تمایز آن با اغلب کوکی‌ها باشد.

مواد موردنیاز

  • سه‌چهارم فنجان شکر قهوه‌ای؛
  • یک‌چهارم فنجان شکر؛
  • ۱ فنجان کره بادام‌زمینی؛
  • ۱ عدد تخم‌مرغ بزرگ؛
  • ۲ قاشق چای‌خوری پودر وانیل خالص؛
  • نصف قاشق چای‌خوری جوش‌شیرین؛
  • یک‌چهارم قاشق چای‌خوری نمک.

طرز تهیه

  • تمام مواد اولیه را در کاسه‌ای ریخته و آنها را هم بزنید.
  • خمیر سفتی خواهید داشت که تا زمانی که خنک نشود، دانه‌های شکر در آن حل نخواهد شد.
  • بگذارید خمیرتان یک ساعت قبل از پخت خنک شود.
  • فر را به دمای ۳۵۰ درجه فارنهایت برسانید. مقداری از خمیر را بر روی سینی فر بریزید و صاف کنید.
  • به‌مدت ۸ دقیقه کوکی‌ها را بپزید تا جایی که لبه‌های آن کاملا بپزد ولی قسمت‌های درونی آن کمی نپخته به نظر بیاید. البته کمی که کوکی‌تان خنک شد، قسمت‌های درونی آن هم سفت می‌شود. بهتر است کوکی را بیش‌ از حد نپزید.
  • بگذارید کوکی‌تان به‌مدت ۵ دقیقه بر روی سینی فر باقی بماند تا کمی خنک شود؛ سپس آن را به ظرف موردنظرتان انتقال دهید تا کاملا خنک شود.

۱۰. کیک صبحانه سیب و جو دوسر پرک

این کیک سالم و خوشمزه گزینه خوبی برای صبحانه‌هاست. این کیک از مواد ساده‌ای تشکیل می‌شود و می‌توانید به‌راحتی آن را در خانه تهیه کنید.

مواد موردنیاز

  • سیب؛
  • جو دوسر پرک؛
  • عسل؛
  • دارچین؛
  • ماست؛
  • تخم‌مرغ؛
  • کره یا روغن نارگیل.

طرز تهیه

  • می‌‌توانید این کیک را با هم‌زنی برقی به‌راحتی درست کنید. ابتدا تمام مواد را در کاسه‌ای بریزید و آنها را هم بزنید تا کاملا نرم شوند. پس از آن کمی دیگر از جو دوسر پرک را به آن اضافه کنید. مخلوط به‌دست‌آمده را در سینی فر بریزید.
  • بگذارید کیک به‌مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه در دمای ۳۵۰ درجه فارنهایت فر بپزد.
  • فرصت دهید تا کیکتان کمی خنک شود. سپس آن را به ظرف دردار منتقل کرده و در یخچال نگهداری کنید.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو × 2 =

دکمه بازگشت به بالا