غذای ایرانی

طرز تهیه کباب چنجه با دو روش زغالی و در فر

مثبت زندگی: کباب چنجه یکی از اصیل‌ترین کباب‌های ایرانی است که در گذشته فقط با گوشت گوسفندی طبخ میشده است. امروزه این کباب خوشمزه و مجلسی را با گوشت گوساله هم تهیه می‌کنند که البته به دلیل پر چربی بودن گوشت گوسفندی کیفیت آن به چنجه گوسفندی نخواهد رسید.

با مواد لازم موجود در این آموزش می‌توانید برای ۵ نفر کباب چنجه تهیه کنید. در صورتی که می‌خواهید مقدار کمتر یا بیشتری کباب چنجه تهیه کنید می‌توانید با ضرب و تقسیم کردن مواد مقدار مناسب مواد لازم را اندازه گیری کنید.

مواد لازم (برای ۵ نفر)

  • پیاز ۲ عدد
  • ماست ۲۰۰ گرم
  • لیمو ترش ۴ عدد
  • کیوی ۱ عدد به دلخواه
  • دنبه گوسفند ۲۰۰ گرم
  • فیله گوسفندی ۱ کیلوگرم
  • روغن زیتون ۴ قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی
  • گوجه فرنگی و فلفل سبز به تعداد دلخواه

طرز تهیه

برای تهیه کباب چنجه رستورانی ابتدا فیله‌ها را روی تخته آشپزخانه قرار می‌دهیم و به صورت مکعب‌های درشت و یکسان (کوچکتر از جوجه کباب) با کارد خرد می‌کنیم. در مرحله بعدی پیازها را پوست می‌گیریم و پس از شستشو با رنده ریز رنده می‌کنیم.

با دست پیاز رنده شده را فشار می‌دهیم تا آب آن به طور کامل خارج شود سپس آب پیاز را در یک کاسه بزرگ و جادار می‌ریزیم و تفاله پیاز را دور می‌ریزیم. در ادامه ماست و آب لیمو ترش و در صورت تمایل کیوی خرد شده را به آن کاسه اضافه می‌کنیم.

به دلیل اینکه کیوی دارای ترکیبات اسیدی است کباب چنجه با کیوی بسیار ترد و خوشمزه می‌شود. البته نباید فراموش کنید که در صورتی که کیوی به گوشت اضافه کردید نباید مدت زیادی برای طعم دار شدن مواد بماند زیرا ممکن است بات گوشت را کامل از بین ببرد.

این نوشته را از دست ندهید  چاق شدن صورت با شیر خشک به چه صورت است؟

در ادامه مقداری نمک به همراه فلفل سیاه و روغن زیتون به کاسه اضافه می‌کنیم و فیله‌های گوسفندی را که از قبل خرد کرده‌ایم به کاسه اضافه می‌کنیم. در این مرحله باید مواد طعم دهنده و گوشت را به خوبی مخلوط کنیم تا کاملا یکدست شوند.

پس از اینکه مرحله مخلوط کردن گوشت و مواد طعم دهنده را به پایان رساندیم روی درب کاسه را با سلفون می‌پوشانیم و آنرا به مدت 2 الی 4 ساعت در یخچال قرار می‌دهیم تا گوشت به طور کامل طعم مواد را به خود بگیرد و کمی ترد شود.

پس از اینکه گوشت طعم دار شد دنبه را روی تخته آشپزخانه قرار می‌دهیم و با چاقو به صورت مکعب‌های متوسط و نازک خرد می‌کنیم. در ادامه کاسه حاوی گوشت را از یخچال خارج می‌کنیم و قطعات کوچک را به صورت مرتب سیخ می‌کشیم.

در این مرحله باید در بین هر قطعه گوشت یک قطعه نازک دنبه قرار دهید تا در زمان کباب شدن دنبه‌ها آب شوند و علاوه بر لذیذتر شدن کباب، از سوختن گوشت جلوگیری کنند. پس از اینکه به سیخ کشیدن گوشت به پایان رسید سیخ‌ها را روی تخته آشپزخانه قرار می‌دهیم و با پشت کارد روی گوشت‌ها می‌زنیم تا کمی تخت شوند. پس از اینکه این مرحله به پایان رسید منقل ذغال را آماده می‌کنیم و نکته مهم در تهیه منقل زغال این است که حتما تمام زغال‌ها سرخ باشند.

در صورتی که زغال‌ها نیمه سرخ باشند علاوه بر اینکه باعث می‌شوند کباب بوی دود بگیرد و روی طعم کباب تاثیر منفی بگذارند، برای سلامتی نیز زیان آور است زیرا زغال‌های خام حاوی مقدار زیادی دی اکسید کربن هستند.

این نوشته را از دست ندهید  طرز تهیه مرصع‌پلو؛ جشنواره مزه‌ها

پس از آماده شدن زغال سیخ‌ها را روی منقل می‌چینیم و اجازه می‌دهیم گوشت تغییر رنگ‌دهد سپس سیخ‌ها را به صورت متداوم می‌چرخانیم و در صورت نیاز جا به جا می‌کنیم تا تمام نقاط گوشت به صورت یکدست کباب شود.

در مراحل پایانی پخت کباب‌ها می‌توانید چند سیخ گوجه فرنگی و فلفل سبز هم روی منقل قرار دهید و در پایان در کنار کباب‌ها نوش جان کنید. پس از اینکه کباب چنجه آماده شد می‌توانید آنرا با برنج زعفرانی یا نان سرو کنید.

کباب چنجه در فر

در صورتی که بخواهید این کباب خوشمزه را در فر تهیه کنید ابتدا فر را با حرارت 180 درجه سانتیگراد روشن کنید تا به طور کامل گرم شود. پس از اینکه گوشت طعم دار شد آنرا روی سیخ فلزی کوتاه یا سیخ چوبی به سیخ بکشید.

چند عدد پیاز را به صورت حلقه‌ای خرد کنید به همراه گوجه فرنگی و فلفل سبز کف سینی فر بچینید. در ادامه سیخ‌های کباب را روی سبزیجات بچینید سپس سینی فر را داخل فر قرار دهید و اجازه دهید کباب به آرامی آماده شود.

حدود یک ساعت زمان نیاز است تا گوشت به طور کامل کباب شود. در این بین باید به جای استفاده از دنبه از مخلوط کره ذوب شده و زعفران در چندین نوبت با قلمو روی کباب‌ها بمالید تا علاوه بر اینکه کباب خشک و سفت نشود، نرم‌تر و لذیذتر شود.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هشت + 7 =

دکمه بازگشت به بالا