روان

چگونه از ریزه خواری جلوگیری کنیم؟

مثبت زندگی: پاندمی یا عالم‌گیر شدن ویروس کووید ۱۹ باعث شده دولت‌ها برای ایجاد فاصله‌گذاری اجتماعی محدودیت‌های تازه‌ای را اعمال کنند. این محدودیت‌های تازه به این معنی است که میلیون‌ها نفر در دور دنیا اکثر وقت خود را داخل خانه‌هایشان سپری می‌کنند، فعالیت فیزیکی‌شان کمتر شده و در ضمن تمام روز به یخچال و خوراکی‌های داخل خانه دسترسی دارند.

استرس و اضطراب ناشی از گسترش ویروس کرونا و بی‌ثباتی و تردید درباره آینده باعث می‌شوند که افراد برای آرام کردن خود به خوردن رو بیاورند و سلامتی فیزیکی و روانی خود را به خطر بیاندازند.

پریسا خانی پور، متخصص تغذیه می‌گوید ترکیب ریزه خواری مداوم و کمبود تحرک می‌تواند باعث بالا رفتن وزن و در پی آن باعث بالا رفتن قند خون و ایجاد دیگر مشکلات جسمانی شود. تاثیر ویروس کرونا هم روی افرادی که اضافه وزن دارند بیشتر و شدیدتر خواهد بود.

برای اینکه بتوانیم خوردن یا ریزه خواری خود را کنترل کنیم ابتدا باید دلایل و ریشه‌های این رفتار را بشناسیم.

چرا ریزه خواری می‌کنیم؟

ترکیبی از دلایل مختلف باعث می‌شوند که ما در این دوران به تنقلات شور و شیرین ناخنک بزنیم.

  • افزایش استرس و اضطراب
  • نداشتن سرگرمی و سر رفتن حوصله
  • افسردگی و کسالت
  • خوابیدن در طول روز و نداشتن برنامه خواب منظم

اگر تنقلات نخوریم، چه کنیم؟

چگونه از ریزه خواری جلوگیری کنیم؟

ما مجبور شدیم در مدت زمان کوتاهی تغییرات اساسی در زندگیمان ایجاد کنیم و این‌ها می‌توانند باعث هیجانات منفی و تشدید استرس در ما شوند.

می‌توان ریزه‌خواری و ناخنک زدن به تنقلات را با کار‌های دیگری جایگزین کرد. از نظر او مهم است که هیجان‌های منفی و استرس‌ها را شناسایی کنیم و آن‌ها را از گرسنگی واقعی تشخیص بدهیم. به گفته این متخصص تغذیه مهم است که درک کنیم خوردن و پرخوری یک روش موقتی برای کنار آمدن با احساساتمان است و می‌تواند تاثیر درازمدت منفی روی ما داشته باشد.

این نوشته را از دست ندهید  ۱۸ غذایی که به عضله‌سازی کمک می‌کنند

راه دیگر برای مقابله با هوس‌ها، تغییر طرز تفکر و ذهنیت در مورد آنچه می‌خوریم و از بین بردن هرگونه احساس گناه است.

با این روش از ایجاد روابط منفی با غذا‌ها با برچسب زدن به آن‌ها به عنوان خوب یا بد جلوگیری می‌کنید. یک راه دیگر تغییر ذهنی این است که یک خوراکی خاص را در ذهن خود به طور مکرر تصور کنید، این کار می‌تواند مصرف واقعی را کاهش دهد.

اگر همه این تکنیک‌ها به احساس ریزه خواری مداوم کمک نمی‌کنند، تنقلات سالم جایگزین کنید:
چگونه از ریزه خواری جلوگیری کنیم؟

یک اصل طلایی تغذیه را نباید فراموش کنیم. در برنامه غذایی مان تنوع و تعادل باید رعایت شود. تعادل به معنی مصرف مقادیر کافی از مواد مورد نیاز برای حفظ سلامت بدن است و تنوع یعنی مصرف انواع مختلف مواد غذایی که در گروه‌های اصلی غذایی (نان، غلات، سبزی‌ها، میوه‌ها، شیر و فرآورده‌های آن، گوشت و پروتئین مانند تخم مرغ و حبوبات و مغز دانه‌ها) قرار دارند.در این میان توجه به استفاده حداقلی از غذاهای فرآوری شده و انتخاب درست خوراکی و طبیعی بودن آن می‌تواند از اهمیت ویژه‌ای برخوردار باشد.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو + 6 =

دکمه بازگشت به بالا