آخرین نوشته هاآموزش

فواید و مضرات خوردن میگو در دوران بارداری

مثبت زندگی: همواره مادران باردار در طول بارداری باید به تغذیه و خوراک خود اهمیت دهند تا کودکی سالم پرورش دهند. در واقع بسیاری از مادران نگرانی هایی در مورد غذاهای دریایی مانند وجود جیوه در ذهن دارند که این نگرانی بی مورد نیست. خوردن میگو آن هم برای یک زن باردار، می‌تواند یکی از سوالات شما نیز باشد؛ ما در این مقاله قصد داریم به صورت کامل خواص و فواید خوردن میگو در دوران بارداری را به شما توضیح دهیم.

ضرر خوردن میگو خام در دوران بارداری

میگو می‌تواند به صورت آب پز، سرخ شده و حتی به شکل خام نیز مصرف شود. در دوران بارداری سیستم ایمنی بدن تضعیف می‌شود. به همین دلیل خوردن غذاهای دریایی آن هم به صورت خام یک اشتباه خطر آفرین است که خطر ابتلا به بیماری‌هایی همچون مسموم شدن و عفونت‌ها را در پی دارد.

نه تنها برای کسی که باردار است بلکه برای جنین هم بسیار خطر دارد. بنابراین اکیدا توصیه می‌شود از خوردن نه فقط میگو خام بلکه بقیه غذاهای دریایی مثل سوشی، صدف، ماهی و سایر غذاهای دریایی به صورت خام خودداری کنید.

فواید خوردن میگو

در پاسخ به این سوال که آیا خوردن میگو در دوران بارداری مفید است یا خیر، صریح می‌گوییم بله. یکی از نکات مثبت این خوراکی آن است که جیوه به مقدار خیلی کمی در آن وجود دارد و خوردن آن برای شخص باردار مشکلی ندارد اما نه به شکلی که قسمتی از وعده غذایی روزانه آن شود، خوردن میگو به مقدار زیاد هم مشکلات خود را دارد.

امگا 3 فراوانی در میگو وجود دارد و همانطور که شاید بدانید امگا3 در هوش تاثیر بالایی دارد و ضریب هوشی فرد را تقویت می‌کند و برای جنین بسیار مناسب است هم از لحاظ رشد مغزی و هم از لحاظ سلامت جسمی و بینایی.  

انواع ویتامین‌های موجود در میگو

میگو ویتامین‌های زیادی دارد که برای رشد جنین ضروری است. میگو دارای ویتامین های b16 ، b6، b12، A، C، D، E، و موادی همچون  آهن، منیزیم، کلسیم، سدیم، روی، مس، منگنز و سلنیوم است، لازم به ذکر است املاح آهن، روی، مس، فسفر و منیزیم در میگو نسبت به باقی آبزیان بسیار بیشتر است.

این نوشته را از دست ندهید  دانلود سریال «می‌خواهم زنده بمانم» قسمت ۷

میگو همچنین دارای موادی است که در پیشگیری از سرطان بسیار موثر است آن هم به دلیل داشتن مقدار زیادی تریپتوفان و سلنیوم؛ سلنیوم مواد معدی است است که با اثر آنتی اکسیدانی خود در پیشگیری از سرطان بسیار موثر واقع می‌شود.

مقدار پروتئین موجود در میگو بسیار بالا است و از آن طرف مقدار چربی آن بسیار کم است! به طوری که در 100 گرم میگو حدود 77 میلی گرم آب وجود دارد، 99 کالری  انرژی، 18 گرم پروتین، 163 میلی گرم کلسترول، 91 میلی گرم قند و  کمتر از 10 گرم چربی که نسبت پروتئین آن به چربی بسیار مناسب است.

به منظور اینکه مقدار جیوه موجود در غذاهای دریایی زیاد است، لازم به ذکر است که جیوه ممکن است به سیستم عصبی جنین در حال رشد آسیب برساند، اما از این نظر جیوه موجود در میگو بسیار کم است. در نتیجه از مصرف غذاهایی که جیوه بالا دارند مانند اره ماهی، تن تازه، رافی نارنجی و کوسه بپرهیزید.

اگر در دوران بارداری هوس غذای دریایی کردید به جز میگو که خطری ندارد، می‌توانید این دسته از غذاهای دریایی را نیز نوش جان کنید که عبارتند از زغال ماهی، ماهی سالمون، ماهی قزل آلا، ماهی روغن و تن کنسرو شده.

ذغال ماهی و ماهی سالمون غذاهای دریای دیگری هستند که در دوان بارداری می‌توانید میل کنید.

به یاد داشته باشید که این ماهی‌ها هم دارای جیوه هستند، پس در مصرف آن ها افراط نکنید و نباید آنها را به صورت روزانه مصرف کنید، در هفته 3 وعده غذای دریایی به صورتی که از 350 گرم بیشتر نشود کافی است.

این نوشته را از دست ندهید  دانلود سریال «آقازاده» قسمت ۲۷

رژیم غذایی مناسب برای مادر باردار

میگو علاوه بر آنکه در دوران بارداری غذای دریایی بسیار مناسبی است، یک رژیم غذایی بسیار خوب نیز هست، آن هم به دلیل مقدار کم چربی در آن و مقدار زیاد کالری و پرتئین و ویتامینی که در خود دارد.

میگو سرشار از ویتامین

میگو دارای ویتامین‌های بسیاری است که بدن در دوران بارداری دچار کمبود آنها می‌شود پس خوردن میگو راه حل مناسبی برای جبران و افزایش آن است.

ویتامین  B12 یکی از آن ویتامین‌هایی است که در دوره بارداری با کمبود شدید مواجه می‌شود و کاهش این ویتامین به سیستم متابولیک جنین آسیب خواهد رساند.

کمبود ویتامین B12 در مادر ممکن است در آینده، فرزند را ممکن درگیر بیماری دیابت نوع 2 بکند، چون که سطح لپتین بالاتر از وضعیت طبیعی خواهد رفت.

ویتامین E توصیه می‌شود حتی قبل از دوران بارداری نیز مصرف شود، این ویتامین حاوی آنتی بادی است که در محافظت از رحم بسیار موثر عمل می‌کند و 20 تا 30 درصد باروری را افزایش می‌دهد و به زنده ماندن اسپرم کمک خواهد کرد.

کمبود ویتامین E خطر ابتلا به عفونت و کم خونی را افزایش می‌دهد و  همینطور کمبود این ویتامین باعث کاهش رشد جنین در دوران بارداری می‌شود. 

ویتامین E نه تنها در میگو یافت می‌شود بلکه می‌توانید از میوه زرد آلو، تخم مرغ، سبزیجات برگدار و دانه آفتاب گردان، این ویتامین ارزشمند را دریافت کنید. 

ویتامین A  برای سلامت پوست و سیستم عصبی و جلوگیری از آسیب رسانی به سلول‌های زنان باردار بسیار مهم و حیاتی است.

افزایش این ویتامین در دوران بارداری شدیدا توصیه می‌شود، چون برای جلوگیری از آسیب سلولی به زنان باردار لازم است و همین طور برای قدرت بینایی کودک هم مهم است.

البته این به این معنا نیست که به طور افراطی مکمل‌های ویتامین A را مصرف کنید چون افراط در مصرف آن در دوران اولیه بارداری یعنی ماه اول و دوم می‌تواند سبب آسیب رساندن جدی به قلب و نخاع کودک شود با این وجود در ماه اول در مصرف این ویتامین  محتاط باشید.

این نوشته را از دست ندهید  خواص گل محمدی و روش‌های استفاده از آن

 ویتامین a در میگو به مقدار کافی وجود دارد بنابراین خوردن میگو در بارداری می‌تواند این ویتامین را برای مادر تامین کند.

مصرف آهن در دوران بارداری

زنان باردار  به آهن بیشتری نیاز دارند زیرا حجم خون آنها  افزایش پیدا می‌کند. این امر در سه ماهه سوم بارداری پر اهمیت‌تر می‌شود، اگر این مقدار کم باشد در سه ماه اول و سه ماهه میانی  با کمبود آهن و کم خونی مواجه می‌شوند که خطراتی همچون زایمان زوددرس در پی دارد. 

علاوه بر موارد ذکر شده کمبود آهن، کم وزنی نوزاد را نیز موجب خواهد شد. همچنین باعث کاهش جذب اکسیژن نیز خواهد شد معمولا پزشکان علاوه بر توصیه موادی که در خود آهن دارند مکمل‌های خوراکی دارای فروس سولفات برای مادر تجویز می‌کنند.

میگو سرشار از فروس سولفات است اما چون افراط در خوردن میگو در بارداری مضر است، می‌توانید آهن لازم را از پرتقال یا فلفل به دست آورید، هم چنین عدس نیز سرشار از آهن است.

منیزیم یکی از مواد ضروری برای هر خانم باردار

گرفتگی عضلات از دیگر مشکلات خانم‌های باردار است. در واقع منیزیم می‌تواند به شما در گرفتگی عضلات کمک کند و از شروع زودرس انقباضات رحمی جلوگیری کند.

پایین بودن منیزیم بدن یا در اصطلاح فقر منیزیم، می‌تواند حالت تهوع را در مادر افزایش دهد. از طرفی وجود این ماده در غذاهای خانم باردار، می‌تواند موجب محکم شدن استخوان‌های بدن مادر و کودک شود.

برای دریافت منیزم کافی علاوه بر اینکه می‌توان از میگو استفاده کرد می‌توانید از غلات سبوس دار، ماهی‌ها و همچنین برخی حبوبات بهره ببرید.

چند نکته

یکی از نکات بسیار مهم در مصرف میگو در بارداری یا به طور کلی مصرف غذاهای دریایی در این دوره این است که غذا باید با حرارت مناسب که حدوداٌ از 62 تا 70 درجه سانتی‌گراد است کاملا پخته شود و هیچ یک از قسمت‌های آن خام نباشد.

این نوشته را از دست ندهید  ۷ماده غذایی غنی از ویتامین E که باید به صبحانه‌تان اضافه کنید

یک قسمت خام در  غذای دریایی برای شخص باردار برای خود فرد و جنین خطرآفرین است.

غذاهای دریایی که به صورت خام خورده شوند، خطر  ابتلا به انواع کِرم ها و پارازیت‌ها و باکتری‌ها را افزایش می‌دهند و همچنین می‌توانند بیماری‌های متعددی را ایجاد کنند.

در تمیز بودن غذای دریایی که می‌پزید اطمینان حاصل کنید که فاسد نباشد، از این رو باز هم میگو گزینه مناسبی است چون می‌توان از تمیز بودن و سالم بودن آن اطمینان حاصل کرد.

چه مقدار میگو در هفته مصرف کنیم

خوردن میگو در بارداری نباید بیش از 340 گرم و 3 وعده در هفته باشد.

علاوه بر خوردن غذای دریایی با توجه به فواید آن که در مطالب بالا ذکر کردیم، کنترل مصرف آن بسیار پر اهمیت است.

FDA  سازمان غذا و دارو توصیه می‌کند که زنان باردار باید 340 گرم میگو در هفته مصرف کنند.

تاکید میشود این مقدار به صورت روزانه نباشد، به صورت 3 وعده در یک هفته این مقدار مصرف شود.

احتیاط‌های لازم در خوردن میگو و غذاهای دریایی در طول بارداری

• هیچکدام غذاهای دریایی را به به صورت خام و یخ زده نخورید.

• در مصرف آن‌ها افراط نکنید.

• غذاهای دریایی را مصرف کنید که دارای مقدار کمی جیوه باشند.

سخن آخر 

خوردن میگو در دوران طولانی بارداری یکی از غذاهای لازم برای رشد طبیعی جنین است. میگو مواد آلی و پروتئین زیادی دارد و اینکه چقدر می‌تواند مفید باشد، به صورت کامل توضیح دادیم. به یاد داشته باشید خوردن غذاهای دریایی به صورت خام می‌تواند یک اشتباه غیر قابل جبران برای مادر و جنین باشد.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیست − ده =

دکمه بازگشت به بالا