غذاهای نشاط آور تابستان كدامند؟
مثبت زندگی: هیچ زمانی بهتر از تابستان برای به وجد آمدن درمورد «سالمترین غذاهای جهان» وجود ندارد. این فصل با انواع مختلف و رنگارنگی از غذاهای فصلی پر بركت میشود.
به سختی میتوان زمانی لذت بخشتر از تابستان را برای خوردن پیدا كرد! این فصل- كه به انقلاب تابستانی معروف است و خورشید در شمالی ترین وضعیت خود نسبت به زمین قرار دارد و روزها در آن در بلندترین حالت خود هستند- با انواع مختلف و رنگارنگی از غذاهای فصلی پربركت میشود.
میوهها و سبزیجات از هر رنگی كه تصورش را بكنید در تابستان یافت میشوند. گاهی اوقات كشتزارها و باغها سرشار از مواد غذایی هستند. برنامه غذایی ما باید بر اساس سلیقه خودمان باشد و بشقابهایمان را باید با انواع میوهها و سبزیجات رنگارنگ، زیبا و پر زرق و برق كنیم.
هیچ زمانی را بهتر از تابستان نمیتوان یافت كه بتوان پالت رنگی از انواع غذاهای رنگارنگ به نمایش گذاشت. قرمزی گوجه فرنگیهای مینیاتوری، زردی خورشید مانند نارنجهای تابستانی و انواع مختلف رنگ سبز، از سبز تیره خیار تا رنگ سبز روشن نخود فرنگی، همگی در تابستان به معرض نمایش در میآیند.
فصل عنصر آتش
وقتی به تابستان فكر میكنیم، ناخودآگاه گرما به ذهنمان میآید. در دستور سنتی چینی، تابستان، فصل عنصر آتش است. گرمایی افزون شونده كه به سمت بیرون حركت میكند، رشد میكند و با روشنی و جنب و جوش مشخص میشود. این انرژی داغ به خنك شدن احتیاج دارد و در تابستان غذاهای خنك كننده باید در رأس برنامههای غذایی ما باشند.
سالادها (هم میوه و هم سبزیجات) در این فصل حس خوبی به انسان میدهند و با سبزیجاتی چون خیار برای فرونشاندن گرمای تابستان بسیار مناسب هستند. میوههای خنكی چون هندوانه با آب فراوانی كه درون خود دارند ،به بدن ما كمك میكنند كه در دمای بالا هم رطوبت خود را حفظ كند. سوپهای خنك و مخلوطی از آب میوهها نیز برای این فصل بسیار مناسب است. اضافه كردن تكههای ماهی یا سویا به این سالاد تابستانی خنك كمك زیادی به حفظ ذخیره پروتئین بدن در طول روزهای پر فعالیت تابستان میكند.
در هر هفته باید تعدادی از غذاهایی كه گرمای بدن را كنترل میكنند در نظر گرفته شود. فلفلهای تازه (مثل فلفل قرمز) همانند زنجبیل تازه و ریشه ترب كوهی در این فصل فراوان هستند. با قرار دادن تعدادی از این چاشنیهای تند و تیز میتوان عنصر حرارت بدن را در این فصلِ داغ حفظ كرد.
گرمای تابستان تقریباً مخالف سكون و رخوت است. تابستان زمان غذاهای سنگین نیست. مصرف گوشت، مصرف شیر كامل و لبنیات، مصرف تخم مرغ و غذاهای سرخ شده در این زمان منطقی به نظر نمیآید. غذاهای سبكتر كلیدی هستند به خصوص سبزیجات برگدار، میوهها و ماهی كباب شده.
چایهای نعنایی
باید چایهای نعنایی را نیز فراموش نكنیم. همچنین برگهای تازهاش را میتوان به عنوان افزودنیهای جالبی برای سالادها و سوپها استفاده كرد.
هیچ زمانی بهتر از تابستان برای به وجد آمدن درمورد سالمترین غذاهای جهان وجود ندارد. حالا زمان مناسبی برای شروع حركت به سوی غذاهای تازه، با تأكید بر سبزیجات و مواد مغذی حیرت آور آنها است.