غذای ایرانی

غذاهای سریع و آسان تابستانی

مثبت زندگی: به جاست كه تعدادی غذای سبك كه راحت هم آماده می‌شوند در آستین داشته باشیم تا بتوانیم مثلاً شام را فقط در چند دقیقه حاضر كنیم.

مخلوط سبزیجات بخارپز شده

این خوراك از آن دسته غذاهای ارزشمندی است كه خیلی لطیف و خوش طعم بوده و بسیار هم راحت آماده می‌شود. برای داشتن غذایی كه تنها در یك ظرف سرو می‌شود، می‌توانید تكه‌ای ماهی قزل آلا یا مرغ را بر روی این سبزیجات بگذارید.

مدت زمان مورد نیاز برای تهیه این سالاد: ۱۵ دقیقه

مواد لازم

۱ فنجان هویج نازك خرد شده
۲ فنجان كلم برگ خرد شده كه ساقه وسط آن گرفته شده باشد
۱ عدد پیاز كه درشت خرد شده باشد
ا فنجان كدو سبز كه نگینی خرد شده باشد (كدو را از طول ۴ قسمت كرده و به تكه هایی با ضخامت۱۳ سانت تقسیم كنید)
سس: مقداری روغن زیتون خالص برای مزه دار كردن
۱ عدد سیر متوسط له شده
۱ قاشق سوپخوری آب لیموی تازه
نمك و پودر فلفل سیاه برای مزه دار كردن

طرز تهیه

مقداری آب نمك را در یك بخارپز كه در آن سفت بسته شده است به جوش آورید. هویج‌ها را اضافه كرده، در آن را ببندید، و بگذارید به مدت۳ دقیقه بپزد. سپس پیاز و كدو را اضافه كرده و ۳ دقیقه دیگر مواد را بخارپز كنید.

مواد را از دستگاه بخارپز درآورده، در كاسه‌ای بریزید.

مدت زمان لازم برای بخارپز كردن ماهی یا مرغ، بستگی به ضخامت آنها دارد.

نكته‌های آشپزی

تكان دادن سبد دستگاه بخارپز كمك زیادی به كشیده شدن آب اضافه سبزیجات پخته شده می‌كند، كه این كار از آبكی و بیمزه شدن سالاد جلوگیری می‌كند. سعی كنید كدو را بیش از حد نپزید چون زیاد پختن آن باعث بیمزه شدن سالاد و كدر شدن رنگ كدو می‌شود.

این نوشته را از دست ندهید  سندروم کاوازاکی چه نوع بیماری است؟
مخلوط سبزیجات بخارپز شده

خوراك بادمجان و نخود

این غذا نمونه بسیار خوبیست كه نشان می‌دهد غذاهای گیاهی نیز تا چه اندازه می‌توانند خوشمزه باشند. تركیبی از ادویه‌های تند، طعمی‌ تند و دلپذیر به آن می‌دهد بدون اینكه كالری زیادی داشته باشد.

مدت زمان مورد نیاز برای تهیه این سالاد: ۳۵ دقیقه

مواد لازم

۱ عدد پیاز بزرگ كه نازك خرد شده است. ۵ عدد سیر متوسط له شده
۱ عدد فلفل دلمه‌ای قرمز متوسط كه از وسط نصف و سپس به قطعه های مربعی۵/۲ سانتی تقسیم شده است.
۱ عدد بادمجان كه به صورت قطعه های ۵/2 سانتی خرد شده است.
ورقه‌های نازك فلفل قرمز ۲ قاشق چایخوری زرد چوبه نصف قاشق چایخوری تركیب ادویه‌های تند
۴۵۰ گرم نخود پخته
۴۵۰ گرم عدس پخته
نصف فنجان سس گوجه فرنگی
یك چهارم فنجان +۱ قاشق سوپخوری عصاره سبزیجات (سبزیجات دلخواه را با كمی‌نمك و فلفل در آب جوشانده و سپس از این آب استفاده می‌كنیم)
نصف فنجان كشمش
۱ قاشق سوپخوری گشنیز ریز شده
نمك و فلفل برای مزه‌دار كردن

طرز تهیه

یک قاشق سوپخوری از عصاره سبزیجات را در قابلمه‌ای گرم كنید. پیاز را كه به صورت پیازداغ درست شده به این عصاره با درجه حرارت متوسط اضافه كنید و بگذارید ۵ دقیقه بپزد. سیر، فلفل دلمه‌ای قرمز، بادمجان، ادویه تند، و زردچوبه را هم اضافه كنید. برای ۱ دقیقه خوب هم بزنید تا مواد كاملاً مخلوط شوند و بعد عصاره سبزیجات و سس قرمز را اضافه كنید.دوباره مواد را هم زده و درِ قابلمه را ببندید تا با درجه حرارت كم به مدت ۱۵ دقیقه بپزد. مرتب یا حداقل تا زمانیكه فلفل دلمه‌ای و بادمجان نرم و لطیف شوند، آنها را هم بزنید.

این نوشته را از دست ندهید  آش رشته خوشمزه بپزید؛ فوت‌وفن‌های یک غذای اصیل و خوشمزه

نخود، عدس، ورقه‌های فلفل قرمز و كشمش را اضافه كنید. بگذارید ۵ دقیقه دیگر بجوشد. مواد را با نمك و فلفل مزه‌دار كنید.
این غذا را همراه با آبِ آن و كمی‌ گشنیز بر رویش سرو كنید.

پیشنهادی برای سرو كردن

با سالاد كلم مدیترانه‌ای سرو شود (این سالاد از مخلوطی از ۲عدد كلم بروكلی متوسط خرد شده، ۲ قاشق سوپخوری آبلیمو، 1 قاشق چایخوری سس سویا، ۳ عدد سیر متوسط له شده ،كمی‌روغن زیتون خالص و نمك و فلفل، تهیه می‌شود- كه ابتدا كلم را در دستگاه بخار پز پخته و سپس بقیه مواد را نیز به آن اضافه می‌كنیم.)

نكته‌های آشپزی

خرد كردن بادمجان و فلفل دلمه‌ای در اندازه‌های ۵/۲ سانتی باعث می‌شود كه ادویه‌ها كاملاً به خورد غذا برود بدون اینكه سبزیجات، زیاد از حد پخته شوند. این دستور غذایی طوری تهیه شده است كه به سرعت آماده شود. با وجود این، زمانیكه ادویه تند و زردچوبه را اضافه می‌كنید، قبل از اضافه كردن عصاره، بگذارید خوب بجوشد(حداقل یك دقیقه). با این كار طعم بیشتر و بهتری خواهید داشت. 

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سیزده + پنج =

دکمه بازگشت به بالا