غذای ایرانی

طرز تهیه عدس پلو؛ نذری خوشمزه و بااصالت

مثبت زندگی: عدس‌پلو غذایی بسیار خوشمزه است که در ماه محرم، برای نذری گزینه‌ی بسیار خوبی است. در این مطلب با ما همراه باشید تا به شما طرز پخت این نذری خوشمزه را آموزش دهیم. مقدار مواد لازم و دستور تهیه عدس پلویی که در ادامه آمده است، برای تعداد ۲۰۰ نفر در نظر گرفته شده. شما می‌توانید برای هرتعداد که مدنظرتان است به نسبت همین مواد، اندازه‌ها را کم و یا زیاد کنید.

مواد لازم:

  • برنج: ۲۵ کیلو گرم
  • عدس: ۱۵ کیلو گرم
  • کشمش: ۴ کیلو گرم
  • گوشت چرخ کرده: ۶ کیلو گرم
  • پیازسرخ شده آماده: ۱.۵ کیلو گرم
  • روغن جامد: ۵ کیلو گرم
  • زعفران آماده شده: به مقدار لازم
  • پودر زیره سیاه: مقداری
  • روغن حیوانی: مقداری

طرز تهیه:

طرز تهیه عدس پلو؛ نذری خوشمزه و بااصالت

۱. از شب قبل برنج را خیس کنید. صبح عدس‌ها را شسته و خیس کنید.

۲. گوشت را به تنهایی تفت دهید تا آب گوشت جمع شود. همزمان پیاز نگینی خرد شده را تفت دهید تا کمی طلایی شود. وقتی هر دو آماده شدند، با هم مخلوط کنید و سپس نمک، فلفل سیاه، دارچین، رب گوجه فرنگی و روغن اضافه کنید. (در این مرحله اگر نمی‌خواهید گوشت عدس پلویتان رنگ رب داشته باشد، به جای رب، زعفران دم کرده اضافه کنید، این روش را نیز می‌توانید امتحان کنید)

۳. بعد از ۲ الی سه ساعت که عدس‌ها خیس خوردند، آب عدس را عوض کرده و روی حرارت قرار دهید تا بپزد، عدس پخته را کنار بگذارید.

۴. از دو روش میتوان برای مخلوط کردن برنج و عدس استفاده کرد.

روش اول: بعد از آبکش کردن برنج، وقتی می‌خواهیم داخل قابلمه بریزیم تا دم بکشد، به ازای هر دو کفگیر بزرگ برنج یک کفگیر عدس روی آن بریزید و به آرامی مخلوط کنید و سپس دوباره برنج و عدس … در آخر با دمکنی روی حرارت قرار دهید تا خوب دم بکشد.

این نوشته را از دست ندهید  نشانه‌های ریه آلوده و راه‌های پاک‌سازی آن
روش دوم: وقتی برنج جوش آمد و نزدیک به آبکش کردن آن بود، عدس پخته را به برنج در حال جوش اضافه کنید تا با هم مخلوط شوند، برنج را آبکش کرده و داخل دیگ بریزید و با دمکنی روی حرارت قرار دهید تا خوب دم بکشد. (روش دوم توصیه می‌شود)

۵. کشمش را شسته روی یک پارچه تمیز پهن کنید تا خشک شود. سپس با روغن تفت دهید. (اگر کشمش را قبل از خشک شدن آن و آبدار، روی حرارت بگذارید، خواه ناخواه کشمش داخل آب خود جوشیده و برای کسانی که معتقد هستند مشکل دار خواهد شد، پس فراموش نکنید که حتماً پهن کنید تا خشک شود و بعد فقط با روغن تفت دهید).

۶. بعد از این که برنج دم کشید، درب دیگ را بردارید و پودر زیره را روی برنج بپاشید و چند دقیقه‌ای درب ظرف را بگذارید تا عطر زیره به تمام برنج برسد. روغن نباتی و روغن حیوانی را روی حرارت قرار دهید تا داغ شود (حتماً توجه کنید تا روغن بوی سوختگی نگیرد، فقط گرم شود)

۷. در آخرین مرحله این روغن را روی برنج آماده بریزید و برنج را زیر و رو کنید تا عطر خوبی بگیرد. مقداری از برنج را بردارید و زعفران را داخل آن ریخته و به آرامی طوری که برنج له نشود، زعفران را با برنج مخلوط کنید. اکنون می‌توانید برنج را در ظرف‌ها ریخته و روی آن گوشت، پیازداغ، کشمش سرخ شده بریزید.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × 5 =

دکمه بازگشت به بالا