شیرینی و دسر

طرز تهیه سس مایونز خانگی با کیفیت عالی

مثبت زندگی: سس‌های مایونز مخصوصا آنهایی که تجارتی یا صنعتی هستند معمولا با چربی ناسالم درست شده و ارزش افزوده بسیار کمی دارند. توصیه ما استفاده از سس‌های خانگی است چرا که سس‌های کارخانه‌ای یا صنعتی دارای روغن گیاهی بوده و مقدار بسیار زیادی از امگا ۶ را برای بدن تامین می‌کنند. نسبت امگا۶ موجود در سس‌های صنعتی به نسبت امگا ۳ بسیار زیاد است و می‌تواند مقاومت بدن انسان را در مقابل بیماری‌های التهابی کاهش دهد.

سس مایونز خانگی فاقد مواد افزودنی و سالم‌تر از نمونه‌های بازاری است. در این مطلب 4 دستور تهیه سس مایونز را گردآوری کرده‌ایم. این سس‌ها ماندگاری بین یک هفته تا 10 روز دارند.

1. مواد لازم

تخم مرغ2 عدد
زرده تخم مرغ2 عدد
روغن زیتون یا مایع آفتابگردان4 لیوان
پودر خردل1 قاشق چای‌خوری
آبلیمو تازه2 قاشق غذا خوری
سرکه2 قاشق غذا خوری
شکر1 قاشق مربا خوری
نمک1 قاشق مربا خوری
فلفل سفید1 قاشق چای‌خوری

طرز تهیه

ابتدا شکر، نمک، فلفل سفید، خردل، سرکه و آبلیمو را داخل لیوانی مخلوط کنید.

تخم مرغ ها را داخل مخلوط کن بریزید یا با گوشت کوب برقی یا بلندر کار کنید.

کمی تخم مرغ هم زده شد، یک لیوان روغن مایع را داخل مخلوط کن بریزید.

خوب که هم خورد و کمی سفت شد، یک چهارم مخلوط شکر، نمک، سرکه و آبلیمو را داخل مخلوط کن در حال کار بریزید.

مخلوط کن را خاموش کنید، لیوان بعدی روغن را بریزید و دستگاه را روشن کنید.

یک چهارم دیگر مخلوط شکر، نمک و آبلیمو و سرکه را بریزید.

دو مرحله دیگر روغن و مخلوط را بریزید.

دقت کنید، مواد باید در 4 مرحله مخلوط شود، اگر همه را یکباره بریزید، تخم مرغ می برد.

این نوشته را از دست ندهید  طرز تهیه پفک خانگی

روش دوم

مواد لازم 

سرکه سفید نصف لیوان

آب یک لیوان

تخم مرغ یک عدد

روغن مایع یا روغن زیتون نصف لیوان

نشاسته ذرت ۲ قاشق غذاخوری

سس خردل ۱قاشق مرباخوری

شکر ۱- ۲ قاشق مرباخوری

نمک و فلفل قرمز به میزان دلخواه

طرز تهیه

آب، سرکه، نشاسته ذرت، شکر و نمک را با هم مخلوط کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید.

مدام هم بزنید  تا به غلظت فرنی برسد. سپس از روی حرارت بردارید و بگذارید از داغی بیفتد.

تخم مرغ، سس خردل، فلفل قرمز و روغن را داخل مخلوط کن ریخته و یک تا دو دقیقه مخلوط کنید.

مخلوط آب و نشاسته که به غلظت رسیده و هنوز گرم است را طی ۳ مرحله به مواد مخلوط کن اضافه کرده و حدود ۲ الی ۳دقیقه مخلوط کنید.

اکنون سس مایونز خانگی شما آماده است. طی هم زدن رنگش سفید می شود.

اگر به نظرتان شل می آید نگران نباشید، بعد از حدود یک ساعت که در یخچال بگذارید سفت شده و به غلظت سس بازاری می رسد.

نکته : ماندگاری این سس در یخچال نهایتا ۱۰ روز است.

روش سوم

مواد لازم

تخم مرغ کامل ۲ عدد

روغن مایع (اصولا برای هر تخم‌مرغ ۱ لیوان استفاده میشه. اما کم کم اضافه میکنیم تا سفت بشه. از هر روغنی هم میشه استفاده کرد مث روغن زیتون روغن کنجد و ..‌)

فلفل سفید ۱ قاشق مرباخوری (میتونید از فلفل سیاه و قرمز استفاده کنید. اما برای اینکه رنگش هم مث بیرونیا بشه از فلفل سفید استفاده کنید)

نمک ۱ قاشق مربا خوری

سرکه دو قاشق مرباخوری

این نوشته را از دست ندهید  پای لیمو خوش عطر و بسیار ساده برای مهمانی‌های بهاری

آبلیمو ۱ قاشق مرباخوری

طرز تهیه

اول از همه تخم مرغ را با همزن می زنیم تا کف کنه و دو برابر بشه. بعد چاشنی ها را اضافه می کنیم.

مجدد با همزن می زنیم و کم کم روغن را اضافه می کنید تا حدی که سس سفت بشه (حتما کم کم اضافه کنید و مرتب با دور تند هم بزنید).

وقتی به سفتی مورد نظر رسید دیگه دست نگه دارید. اگر باز هم بزنید تبدیل ب یه کاسه، سوپ روغن میشه و مزه روغن‌ میگیره.

واسه اینکه سس نبره نباید روغن را یک دفعه اضافه کرد و اینکه زیاد هم نزنید.

از سس تست میگیریم ‌اگر نیاز به چاشنی داشت، کم کم اضافه می کنیم تا مزه ایده آل دستمون بیاد.

روش چهارم

مواد لازم

آرد سفید یا نشاسته ذرت 1 لیوان

آب 2 لیوان

سرکه سفید 1 لیوان

نمک 1 قاشق غذاخوری

شکر 2 قاشق غذاخوری

تخم مرغ 4 عدد

روغن مایع 2 لیوان

طرز تهیه

ابتدا آرد، آب، سرکه، نمک، شکر را در قابلمه ریخته خوب هم می زنیم تا صاف و یکدست شود.

بعد قابلمه را روی حرارت ملایم قرار داده مرتب هم می زنیم تا مانند فرنی کمی غلظت پیدا کند. البته مواظب باشید خیلی سفت نشود.

سپس می گذاریم کمی خنک شود.

2 عدد از تخم مرغها و 1 لیوان از روغن را در مخلوط کن ریخته خوب میکس می کنیم.

2 تخم مرغ و 1 لیوان روغن مابقی را به مخلوط کن اضافه می کنیم تا خوب میکس شود.

بعد این مواد را به مواد اولیه که خنک شده اضافه می کنیم و هم می زنیم.

این نوشته را از دست ندهید  طرز تهیه چهار دسر خیلی خوشمزه برای مهمانی‌ها

سپس مواد را در چند مرحله در مخلوط کن ریخته خوب میکس می کنیم.

مواد را کم کم در مخلوط کن بریزید حدود یک سوم از مخلوط کن پر شود.

سس آماده شده را در شیشه خشک و تمیز ریخته در یخچال نگهداری کنید.

نکته : می توانید از روغن هسته انگور که از همه روغنها میزان کالری و جذبش پایین تره و به هیچ عنوان بو نداره استفاده کنید.

من مواد فرنی شکل رو زمانی که هنوز گرم بود با تخم مرغ و روغنی که تو مخلوط کن زدم رو قاطی کردم و 5 دقیقه روی گاز حرارت ملایم دادم تا تخم مرغ پخته بشه.

بعد دوباره مواد رو به مخلوط کن برگردوندم و بهش یک قاشق غذاخوری مرزه خشک و فلفل سیاه و کمی سس کچاپ و ١ قاشق غذاخوری سس خردل و ١ قاشق پودر سیر اضافه کردم.

با مخلوط کن حسابی زدم تا مواد کرمی شکل شدن. خیلی طعمش عالی شد دقیقا مثل سس های بازاری.

اگر می خواین مدتی طولانی تر سس رو نگه دارید در انتها با سس خردل یک ق غ سس هزار جزیره یا فرانسوی بریزید. به خاطر مواد نگهدارندش دیرتر سس خراب میشه.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوازده − 5 =

دکمه بازگشت به بالا