غذای ایرانی

طرز تهیه استانبولی پلو مجلسی با سیب زمینی و مرغ

مثبت زندگی: استانبولی یکی از غذاهای خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که مانند غذاهایی مثل لوبیا پلو و عدس پلو در دسته بندی غذاهای پلویی قرار می گیرد. استانبولی پلو را به سلیقه خود می‌توانید با مواد غذایی مانند مرغ، لوبیا سبز و … تهیه کنید.

با مواد لازم موجود در این آموزش آشپزی می‌توانید برای ۴ نفر استانبولی پلو تهیه کنید، در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری استانبولی پلو تهیه کنید می توانید با ضرب و تقسیم کردن مواد ، مقدار مناسب مواد لازم را اندازه گیری کنید.

مواد لازم برای 4 نفر

  • پیاز ۱ عدد
  • برنج ۳ پیمانه
  • سینه مرغ ۱ عدد
  • سیب زمینی ۲ عدد
  • گوجه فرنگی ۲ عدد
  • رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی

طرز تهیه

برای تهیه استانبولی پلو مجلسی ابتدا یک قابلمه مناسب انتخاب می کنیم و 3 لیوان آب داخل آن می ریزیم و روی حرارت زیاد می گذاریم تا آب زودتر به جوش بیاید و سینه مرغ را همراه با کمی زردچوبه داخل آب در حال جوش قرار می‌دهیم و حرارت را ملایم می‌کنیم.

تا سینه مرغ به مدت 30 دقیقه بپزد و بعد از پخت سینه مرغ را در آبکشی می گذاریم تا خنک شود و پس از خنک شدن روی تخته آشپزخانه می گذاریم و با چاقو ریز خرد می کنیم و کنار می گذاریم.پیاز و سیب زمینی ها را پوست می گیریم

و می شوییم و روی تخته آشپزخانه نگینی خرد می کنیم و در تابه ای بزرگ روغن می ریزیم و روی حرارت ملایم می گذاریم تا کمی داغ شود و سیب زمینی ها را داخل تابه می ریزیم و تفت می دهیم و تامل می کنیم تا کمی نیم پز و طلایی رنگ شود.

این نوشته را از دست ندهید  داروهای درمان کننده لخته خون

و بعد در بشقابی می ریزیم و کنار می گذاریم و پیاز را داخل تابه می ریزیم و تفت می دهیم تا سبک شود و گوشت های مرغ را به آن اضافه می کنیم و مداوم تفت می دهیم و گوجه فرنگی ها را نیز می شوییم و نگینی خرد می کنیم.

و داخل تابه محتوی گوشت مرغ و پیاز می ریزیم و تفت می دهیم تا آب گوجه فرنگی ها تبخیر شود.می توانید رب گوجه فرنگی را نیز داخل مواد بریزید و تفت دهید اما اگر می خواهید رنگ رب گوجه فرنگی تیره تر و بوی خامی آن گرفته شود بهتر است

در شیرجوش نصف قاشق روغن بریزیم و روی حرارت ملایم قرار دهیم و رب گوجه فرنگی را داخل شیرجوش بریزیم و به مدت 1 دقیقه مداوم تفت دهیم تا بوی خامی آن گرفته شود و تیره تر شود و بعد به مواد داخل تابه می افزاییم و همگی مواد را مخلوط می کنیم

و اگر آب گوجه فرنگی ها کاملا تبخیر شده بود سیب زمینی های سرخ شده را اضافه می کنیم و کمی نمک و فلفل سیاه روی سس استانبولی می ریزیم و مجددا مواد را زیر و رو می کنیم. سپس در قابلمه ای 6 لیوان آب می ریزیم و کمی نمک به آن اضافه می کنیم.

و روی حرارت زیاد می گذاریم تا آب به جوش بیاید.زمانیکه آب در حال جوشیدن بود برنج را می شوییم تا شفاف شود و آب داخل برنج را خالی می کنیم و برنج را داخل آب در حال جوشیدن می ریزیم و یکبار هم می زنیم و دیگر اجازه می دهیم تا نیم پزشود.

این نوشته را از دست ندهید  چگونه می‌توان احتمال دوقلوزایی را افزایش داد؟

پس از 8 دقیقه مجددا به برنج سر می زنیم و لای دندان برنج را تست می کنیم اگر اطراف آن نرم و مغز برنج سفت بود،بهترین زمان است که برنج را آبکش کنیم.قابلمه ای که برای پخت استانبولی تدارک دیده ایم را روی حرارت می گذاریم و روغن داخل آن می ریزیم

و ته دیگ نان یا سیب زمینی های حلقه شده کف قابلمه می چینیم و لایه لایه با کفگیر اول برنج می ریزیم و لایه بعد از سس می ریزیم و مجددا لایه بعدی برنج و لایه بعد سس می ریزیم تا مواد تمام شود و با دسته قاشق یک حفره وسط استانبولی ایجاد می کنیم

و درب قابلمه را می گذاریم و اول روی حرارت زیاد می گذاریم تا بخار داخل قابلمه بپیچد و بعد حرارت را ملایم می کنیم تا استانبولی به مرور زمان بپزد. پس از آنکه استانبولی آماده شد با کفگیر برنج و سس را داخل خود قابلمه کاملا زیر ورو و مخلوط می کنیم

تا همه نقاط پلو آغشته به مواد سس شود و استانبولی را داخل دیس می کشیم و با سالاد شیرازی نوش جان کنید.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هجده + 8 =

دکمه بازگشت به بالا