عمومی

ضررهای استفاده غلط از گوش پاک کن

مثبت زندگی: بیشتر افراد بر این باورند که گوش‌پاک‌کن برای تمیز کردن جرم داخل گوش کارایی دارد. اما متخصصان معتقدند از گوش پاک‌کن بیشتر برای تمیز کردن لاله گوش، داخل بینی کودک،‌ بین انگشتان پا، مالیدن پماد روی زخم، استعمال داروها و تمیز کردن آرایش دور چشم‌ها ‌استفاده کنید.

ترشحات گوش خارجی کثیف نیست!

یادآوری یک نکته ضروری است که ترشحات گوش خارجی که به آن جرم یا واکس گوش گفته می‌شود، به‌هیچ‌وجه آلوده و کثیف نیست. این ترشحات طبیعی و ضروری بدن است که از گوش مراقبت می‌کند. همانگونه که همه می‌دانند، جرم گوش، زرد رنگ، چرب و دارای حالت چسبندگی است. وجود این جرم برای نرم نگه داشتن و حفظ سلامت مجرای گوش خارجی ضروری است.

افزون بر این، اسیدیته این ترشحات مانع از رشد باکتری و قارچ می‌شود. جرم گوش به‌طور طبیعی و خودبه‌خود به سمت بیرون حرکت می‌کند و از مجرای گوش خارج می‌شود بنابراین نیازی به دست کاری برای خروج آن وجود ندارد. البته در برخی از موارد، ترشح بیش از حد در افراد مستعد موجب انسداد گوش و کاهش شنوایی می‌شود که در این صورت باید بیمار برای شست‌وشوی گوش و اقدامات لازم به پزشک متخصص مراجعه کند.

با توجه به احتمال وجود میکروب یا قارچ در سطح گوش، چنان چه کودکان زمینه آلودگی را پیدا کنند مبتلا به عفونت گوش خواهند شد و با توجه به این که شما اندازه دقیق عمق گوش را نمی‌دانید بنابراین قادر به پاک‌ کردن تمامی قسمت‌های گوش نیستید.

بهترین روش تمیز کردن گوش خارجی

در نتیجه ‌وارد کردن جسمی نظیر گوش پاک‌کن، موجب فشرده‌تر شدن این ترشحات در قسمت‌های عمقی‌تر مجرا می‌شود که در این صورت،‌ خروج آنها مشکل‌تر خواهد بود. بسیاری از متخصصان گوش و حلق و بینی می‌گویند استفاده از گوش پاک‌کن با تضعیف سیستم دفاعی گوش موجب افزایش خطر ابتلا به خشکی و خارش گوش می‌شود.

این نوشته را از دست ندهید  داستان طوطی‌ای که به زبان آدمیزاد حرف می‌زند

بهترین روش توصیه شده برای تمیز کردن گوش خارجی این است که لاله گوش و قسمت بیرونی گوش خارجی را با استفاده از یک پارچه نخی نرم و مرطوب که به‌دور انگشت اشاره‌تان پیچیده‌اید تمیز کنید، بدون آن که انگشت خود را داخل مجرا ببرید.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × چهار =

دکمه بازگشت به بالا