تخصصی

شایع‌ترین بیماری‌های روانی کشور

مثبت زندگی: رئیس انجمن علمی روانپز‌شکان ایران می‌گوید وزیر بهداشت با تخفیف آمار مبتلایان به بیماری‌های روانی را ۲۳ درصد اعلام کرده است!

احمد جلیلی رئیس انجمن علمی روانپز‌شکان ایران بیان کرد: شایع‌ترین بیماری‌های روانی در ایران و تمامی دنیا، افسردگی و استرس شناخته شده است و حدود 17 الی 18 درصد عموم مردم کشور دارای علائم افسردگی و اضطراب هستند البته ناگفته نماند در کشور افرادی هم وجود دارند که درگیر بیماری‌های روانی هستند اما تشخیص داده نشده و تحت درمان نیز قرار نمی‌گیرند.

در تمام دنیا اگر بخواهیم یک آمار متوسط داشته باشیم حدود 25 درصد جمعیت هر کشوری نیاز به خدمات روان پزشکی دارد. لازم به ذکر است این آمار در برخی مواقع به بالای 30 درصد هم صعود می‌کند.

این تغییرات نوسان در آمارها بسته به این است ما بیمارهای‌روانی را چه بدانیم. مثلا در یک شرکت 100 نفر کار می‌کنند و بر اساس آمارها 20 نفر دچار بیماری‌های روانی هستند. چرا که تعریف از بیمار روانی تنها این نیست که بیمار تمام کارهای منطقی‌اش مختل شود و یا از نظر عاطفی و احساسی، درک و تصمیم گیری دچار مشکل شود. افرادی که دارای این خصوصیات باشند نیز جز بیماران روانی دسته بندی می‌شوند اما 1 الی 2 درصد از آمارها را به خود اختصاص داده‌اند.

بیماری‌های‌روانی کدامند؟

افسردگی، اضطراب، وسواس، اختلالات خواب، اختلالات رفتاری، پرخاشگری و… در لیست بیماری‌های روانی قرار دارند و بیشتر آمار را این گروه از افراد به خود اختصاص داده‌اند که افسردگی، استرس و پرخاشگری رتبه‌های اول تا سوم شایع‌ترین بیماری‌های روانی کشور به شمار می‌آیند. در رابطه با آماری که آقای وزیر بهداشت اعلام کرد(23 درصد) ایشان تخفیف هم قائل شده‌اند چرا که آمارها بالای 30 درصد هم گزارش شده است و این 23درصد را آمار متوسط می‌توان نام برد.

این نوشته را از دست ندهید  دانلود سریال هیولا - قسمت سوم

افسردگی؛ در راس بیماری‌های روانی

جلیلی افسردگی را در راس بیماری‌های روانی در کشور اعلام کرد. افسردگی و اضطراب در زنان 2 برابر مردان است و در کشور ما نسبت به بیشتر کشورهای دنیا شیوع‌ بیشتری دارد.

بیماری روانی به گروهی از بیماری‌ها گفته می‌شود که با تاثیر بر تفکر و رفتار باعث ایجاد ناراحتی برای فرد مبتلا یا ایجاد ناتوانی در او می‌شوند و هنوز علت بیماری‌های روانی به خوبی شناخته نشده است چرا که بیماری روانی مانند بسیاری از بیماری‌ها علت شناخته شده‌ای ندارد و به عبارتی می‌توان گفت بیماری‌های روانی تک علتی نیستند اما آنچه مسلم است این است که عوامل ژنتیک، استرس‌های مختلف، وضعیت اقتصادی، وضعیت سیاسی، تغذیه و… تمامی این عوامل دست به دست هم می‌دهند تا انواع بیماری‌ها بخصوص بیماری‌های‌روانی به سراغ مردم بیاید.

حدود 25 درصد افراد هر جامعه با بیماری روان مبتلا هستند و نیاز به خدمات روانپزشکی دارند زیرا این افراد اختلال خواب دارند، پرخاشگر هستند و استرس دارند و این مشکلات در مغز است، که 85 درصد با دارو درمان و مابقی با روش‌های روانپزشکی تحت درمان قرار می‌گیرند همچنین بیماری‌های‌روانی در صورتی که درمان نشوند، حتی روی سلامت روانی اعضای خانواده شخص بیمار نیز تاثیر می‌گذارند.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × 5 =

دکمه بازگشت به بالا