مثبت زندگی: زنجبیل شامل ترکیبات فعالی نظیر روغنهای فرار و ترکیبات حاوی فنول مثل گینجرول و شوگاول است. گینجرول ترکیب اصلی زنجبیل است که برای درمان بیماریهایی نظیر فشار خون، آرتروز و تومورهای سرطانی مفید است.
شوگاول اثر بسیار مفیدی در درمان سرفه دارد. ترکیب دو مادهی گینجرول و شوگاول برای کاهش فشار خون مفید است. زنجبیل محرک ملایمی است و به همین علت برای ارتقای جریان خون بسیار سودمند است. از دیگر فواید زنجبیل میتوان به اثر آن در کاهش قند خون اشاره کرد.
آیا زنجبیل برای فشار خون بالا مفید است؟
مطالعات زیادی بر روی خواص زنجبیل و فشار خون انجام شده است که ثابت میکند زنجبیل میتواند فشار خون بالا را درمان کند. برخی از مطالعات انجام شده عبارتند از:
۱-دانشگاه لورین (llorin)
دانشگاه لورین نیجریه به نتایج قابل توجهی دست یافت که خواص زنجبیل را در درمان فشار خون تایید میکند. این مطالعه روی ۲۲ مرد و ۳۸ زن انجام شد. این افراد به ۳ گروه ۲۰ نفره تقسیم شدند.
یکی از این گروهها مسئول نظارت بر دو گروه دیگر شدند. گروه نظارتی تنها مجبور به مصرف آب ساده بودند، درحالیکه دو گروه دیگر از پودر زنجبیل استفاده میکردند.
فشار خون سیستولیک (systolic)، فشارخون دیاستولیک (diastolic) و ضربان قلب این گروهها اندازهگیری شد. نتایج این آزمایش شگفت آور بود:
۲ ساعت پس از مصرف پودر زنجبیل، محققین کاهش محسوسی را در نتایج آزمایش ها دیدند.
۲-انتشارات دانشگاه ماین
اثر سدیم در افزایش فشار خون تایید شده است. یکی از تحقیقات چاپ شده توسط دانشگاه ماین، زنجبیل را در لیست موادی که کمترین سدیم را دارند قرار داده است. به همین علت میتوان زنجبیل را برای کاهش فشار خون مفید دانست.
زنجبیل ادویهای محبوب در غذاهای هندی و آسیایی است. ریشه ضخیم این گیاه دارویی طعمی تند و تیز دارد که طعم و عطری خاص به غذاهایی نظیر خورشت کاری، سوپهای آسیایی و غذاهای سرخ کردنی میدهد.
زنجبیل همچنین برای سلامتی مفید است. ترکیبات شیمیایی موجود در این گیاه برای کاهش فشار خون مفید است. برای کاهش فشارخون با زنجبیل، قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنید.
البته نباید تنها از زنجبیل برای بهبود فشار خون بالا استفاده کنید چون زنجبیل جای درمانهای پزشکی را نمیگیرد.
کاهش کلسترول
ترکیبات موجود در زنجبیل ممکن است کلسترول خون و چربی کم چگال (LDL) شما را کاهش دهد که این نوع چربی سبب بیماریهای قلبی عروقی میشود.
کلسترول و LDL بر روی دیوارهی رگهای خونی و سرخرگها رسوب میکند. این رسوبات منجر به انسداد رگ و در نهایت باعث افزایش فشارخون در رگهای خونی و سرخرگها میشود. همچنین این رسوبات باعث کاهش خاصیت کشسانی سرخرگها میشود.
کاهش انعقاد خون
زنجبیل با جلوگیری از انعقاد خون در سرخرگها و رگهای خونی باعث کاهش فشار خون میشود. انعقاد خون از جریان خون در سیستم گردش خون جلوگیری کرده و محدود کنندهی مسیر جریان خون است. با جلوگیری از انعقاد خون، زنجبیل از حملات قلبی عروقی جلوگیری میکند.
عوارض مصرف زیاد زنجبیل
گرچه زنجبیل فواید بسیاری برای درمان فشار خون دارد ممکن است برای شما ضرراتی هم داشته باشد. با توجه به مطالعات دکتر جیمز بالچ (Dr. James Balch) و دکتر فیلیس بالچ (Dr. Phyllis Balch) نویسندهی کتاب نسخ تغذیه درمانی، مصرف ریشهی زنجبیل ممکن است باعث حالت تهوع و یا ناراحتیهای معده شود.
ممکن است هنگام مصرف زنجبیل احساس گر گرفتگی و گرمی خاصی در بدنتان پیدا کنید.