عمومی

خواص و مضرات زیتون

مثبت زندگی: زیتون نوعی میوه درختی کوچک و بیضی شکل به اندازه عناب است که بومی حوزه دریاي مدیترانه، قسمت‌هایی از قاره‌های آسیا، آفریقا و اروپا است. درخت زیتون مانند گیاهان شناخته شده‌ای مانند دارچین، برگ مو و پرتقال همیشه سبز است. در این مطلب مجموعه‌ای از مهم ترین خواص و مضرات زیتون را به صورت خلاصه جمع آوری کرده‌ایم.

خواص زیتون

تقویت استخوان

ترکیبات فنلی موجود در زیتون باعث تقویت استخوان‌ها شده و از ابتلا به پوکی استخوان پیشگیری می‌کند. تحقیقات انجام شده نشان می‌دهد که میزان مبتلا شدن به پوکی استخوان در کشورهای مدیترانه به نسبت سایر کشورها کمتر است.

سلامت قلب

رادیکال‌های آزاد و کلسترول بالا باعث آسیب رگ‌های خونی می‌شود و به رسوب چربی در عروق منجر می‌شود. این امر به خودی خود باعث می‌شود تا حملات قلبی افزایش پیدا کند. اگر می‌خواهید کاهش کلسترول و کاهش فشار خون را تجربه کنید بهتر است زیتون میل کنید.

بهبود گوارش

زیتون دارای فیبر است که به بهبود هضم غذا و سلامت دستگاه گوارش کمک می‌کند. زیتون دارای خاصیت ضدالتهابی و ضدباکتریای قوی بوده و از ابتلا به عفونت معده پیشگیری می‌کند. اگر می‌خواهید گوارش سالم‌تری داشته باشید زیتون را در رژیم خود قرار دهید.

درمان اسهال

مصرف زیتون باعث سلامت روده‌ها می‌شود و با زیاد شدن پروبیوتیک در روده برای جلوگیری از درمان اسهال موثر است. فیبر موجود در زیتون باعث حرکات منظم روده‌ها شده و از بیماری یبوست پیشگیری می‌کند.

جوان سازی پوست

مقادیر زیاد آنتی اکسیدان موجود در زیتون سیاه و سبز باعث کاهش چین و چروک صورت شده و با آبرسانی بهتر پوست جوان سازی پوست را به دنبال دارد.

این نوشته را از دست ندهید  ویتامین‌‌هایی که نمی‌گذارند چاق شوید

خواص زیتون برای کودکان

زیتون یک منبع عالی از ویتامین ای، آهن، مس و کلسیم است که باعث رشد و تقویت استخوان‌های نوزاد می‌شود. زیتون به دلیل داشتن آنتی اکسیدان‌های فراوان باعث تقویت سیستم ایمنی بدن نوزاد شده و عفونت را کاهش می‌دهد.

ضد سرطان

در زیتون ویتامین ای، آنتی اکسیدان، ترکیبات فنلی مانند اسکالن و ترپنوئید و اسید لولئیک به وفور یافت می‌شود و برای جلوگیری از تکثیر سلول‌های سرطانی موثر است. اگر می‌خواهید سرطان پستان، روده بزرگ و معده را کاهش دهید بهتر است زیتون میل کنید.

کاهش فشار خون

روغن زیتون دارای چربی‌های سالم است که باعث کاهش فشار خون می‌شود. شما می‌توانید با مصرف روغن زیتون از فشار خون بالا جلوگیری کنید.

لاغری و کاهش وزن

سعی کنید از رژیم غذایی کم چرب دوری کنید چرا که باعث گرسنگی و پرخوری و افزایش وزن می‌شود. روغن زیتون دارای چربی‌های سالمی است که اشتها را کاهش داده و از پرخوری و افزایش وزن جلوگیری می‌کند. چربی‌های موجود در این میوه باعث افزایش چربی سوزی شده و لاغری را به دنبال دارد.

روشن کننده پوست

در زیتون ویتامین آ به وفور یافت می‌شود که باعث کاهش رادیکال‌های آزاد در پوست شده و خطر ابتلا به سرطان پوست را کاهش می‌دهد. ویتامین آ موجود در روغن زیتون باعث روشن‌تر شدن و سفیدتر شدن پوست می‌شود.

بهبود رشد مو

در زیتون ویتامین E، مس و آهن به وفور وجود دارد که باعث افزایش گردش خون در پوست سر شده و افزایش رشد مو را به دنبال دارد. اگر می‌خواهید رشد موهای خود را زیاد کنید زیتون میل کنید.

این نوشته را از دست ندهید  دلایل سردرد‌های صبحگاهی چیست؟

مناسب برای دیابت

زیتون چربی‌های غیر اشباع فراوانی دارد که با سرعت زیادی جذب گلوکز خون را کاهش می‌دهد و باعث کاهش قند خون در بیماران دیابتی می‌شود. دیابت بیماری است که باعث عوارض جانبی در بدن می‌شود این عوارض ممکن آسیب‌های چشمی و بیماری‌های کلیوی باشد. مصرف زیتون سیاه و سبز باعث کاهش خطرات احتمالی گفته شده می‌شود.

تسکین دهنده درد

از زمان‌های قدیم از زیتون برای تسکین درد استفاده می‌شد. شواهد نشان می‌دهد که زیتون برای آرام کردن درد مانند سردرد موثر است. زیتون دارای یک ترکیب به نام اولئوکانتال است که مانند ایبوپروفن عمل کرده و باعث کاهش درد بدن می‌شود.

عوارض زیتون

فشار خون بالا

کسانی که دچار فشار خون بالا هستند ممکن است با مصرف عصاره برگ زیتون دچار فشار خون شدیدتر و سرگیجه شوند.

حساسیت و آلرژی

درخت زیتون از درختانی محسوب می‌شود که افراد زیادی به آن حساسیت دارند البته میوه زیتون اینطور نیست ولی ممکن است برخی افراد به آن حساسیت داشته باشند. حساسیت به زیتون بیشتر عوارض خود را در دهان و گلوی فرد نشان می‌دهد.

حاوی فلزات سنگین

ممکن است برخی میوه‌های زیتون حاوی فلزات سنگینی مانند گوگرد، بور، لیتیم و قلع باشند که مصرف زیاد این فلزات منجر به ایجاد بیماری‌های زیادی در بدن می‌شود. البته اگر از جای مطمئن زیتون خود را تهیه کنید جای هیچ نگرانی نیست چون تقریبا در اکثر اوقات فلزات سنگین موجود در زیتون از حد مجاز کمتر هستند.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پانزده − 12 =

دکمه بازگشت به بالا