خواص درمانی چای انبه + طرز تهیه
مثبت زندگی: انبه یکی از میوههای منطقه ی گرمسیر است که با طبع گرم و خواص درمانی متعدد در راستای درمان بیماری های مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. به موجب خاصیت شگفت انگیزی که در میوه انبه نهفته است، افراد بسیار زیادی در سرتاسر جهان از چای انبه بهره میگیرند.
انبه چیست؟
انبه یکی از میوههای گرمسیر درختی است که دارای مقادیر فراوانی مواد معدنی، ویتامین، آمینواسید و موسیلاژ است. علاوه بر خاصیت درمانی میوه انبه، برگ انبه نیز نوعی داروی مؤثر در درمان انواع بیماری ها به شمار میآید.
از منظر طب سنتی انبه نقش دفع کننده مخاط، ضد بواسیر و خوش بو کننده دهان را در بدن ایفا میکند. همچنین در طب سنتی چینی نیز از برگ انبه در خصوص درمان قطعی آسم بهره گرفته میشود.
از آن جایی که چای انبه تخلیه ی معده را به تأخیر میاندازد، مناسب ترین زمان مصرف آن، قبل از صرف غذا است. در قسمتهای غربی و جنوبی هندوستان میوه انبه را نشانهای از شانس میدانند و بر این باور هستند که درخت انبه آرزوها را بر آورده میسازد. بدین جهت برگ های درخت انبه را در بالای درب ورودی ساختمان ها آویزان میکنند.
از میوه انبه با عنوان مانگو نیز یاد میشود. چای انبه درمان کننده ی سنگ کلیه و سنگ کیسه صفرا است.
خاصیت درمانی چای انبه
• تسریع روند هضم غذا
• ارتقای سلامت قلب و عروق
• تصفیه کننده ی خون
• ارتقای سیستم ایمنی بدن
• کاهش کلسترول
• حفظ سلامت چشم
• جلوگیری از فشار خون بالا
• درمان واریس
• ادرار آور
• برطرف کننده ی عطش
• چاق کننده
• درمان سکسکه
• انرژی زا
• رفع التهابات پوستی و از بین بردن چین و چروک
• دفع کننده ی سنگ کلیه و سنگ کیسه صفرا
در ادامه مهم ترین خواص چای انبه را بیشتر توضیح میدهیم.
خاصیت ضد التهابی و آنتی اکسیدانی
انبه در سرتاسر دنیا به شش گونه کشت میشود که در میان آنها، انبه سفید حاوی بیشترین خاصیت آنتی اکسیدانی و ماده فلاونوئید است.
محققان در طی تحقیقاتی که بر موش های مبتلا به کولیت زخمی انجام دادند، متوجه شدند که فیتوکمیکال های موجود در انبه با خاصیتی ضد التهابی خطر احتمال ابتلا به سرطان روده را کاهش میدهد و در درمان بیماری کولیت زخمی نقش دارد.
کنترل کننده ی دیابت
انبه به موجب خاصیت تنین و هیپوگلامیک روند تکثیر انسولین در بدن را افزایش میدهد. این میوه شگفت انگیز با تأمین گلوکز مورد نیاز بدن، قند خون را کنترل میکند.
در جنوب و غرب هند برگ انبه را خوش یمن و در اجابت آرزوها مؤثر است
پیشگیری از سرطان
ترکیبات فعال و آزاد موجود در انبه در برابر لاین های سلولی گوناگون خاصیت ضد سرطانی دارد. در واقع عصاره ی متانولی انبه سلول های سرطانی موجود در انبه را از بین میبرد و در روده ی انسان به عنوان یک عنصر ضد تومور فعالیت میکند.
ارتقا دهنده ی کارکرد قلب و عروق
عصاره ی انبه آنزیم های آنتی اکسیدان نظیر کاتالاز، گلوتاتیون پراکسیداز و سوپراکسید دسموتاز را به میزان کافی در بدن فعال میکند و با کاهش اکسید اتو متابولیسم انرژی را فعال میکند.
مصرف چای انبه سیستم دفاعی بدن را در برابر حملات قلبی ارتقا میبخشد و از افزایش چربی در شریان های مغزی، قلبی و کبد جلوگیری میکند.
ارتقای کارکرد حافظه
تحقیقات انجام شده در خصوص عصاره ی اتانولی میوهی انبه حاکی از آن دارد که انبه با خاصیت پلی فنل و ویتامین C ضعف حافظه را بهبود میبخشد و از مرگ سلول های عصبی در هیپوکامپ جلوگیری میکند.
علاوه براین، چای انبه از آن جهت که حاوی مقادیر بسیار زیادی از تانن، فلاونوئید و ساپونین است، از تقویت کننده های حافظه به شمار میآید.