تغذیه

تنبل پرخاصیت

مثبت زندگی: کدو تنبل همان‌طور که از نامش پیدااست به خانواده‌ی کدو تعلق دارد. رنگ آن معمولا زرد پررنگ یا نارنجی تیره است و پوست ضخیم و ناصافی دارد. این کدو اشکال متفاوتی دارد اما در هر شکل و رنگی که باشد پر فایده است.

همان‌طور که می‌دانید کدو تنبل جزو سبزیجات پاییزی و زمستانی است که هم اکنون به وفور در بازار وجود دارد. پس حیف است که از خیر خواص آن بگذریم و این مجموعه‌ی نارنجی‌رنگ سرشار از مواد مفید برای سلامتی، مخصوصا سلامت قلب را نادیده بگیریم! همراه ما باشید تا با خواص تنبل پر خاصیت آشنا شوید.

با کدو تنبل چشمانی به تیزبینی عقاب داشته باشید

یک فنجان کدو تنبل پخته یا پوره‌ی کدو تنبل، بیش از ۲۰۰ درصدِ نیاز روزانه بدن به ویتامین A را دو دستی تقدیم شما می‌کند. این میزان ویتامین برای داشتن دید قدرتمند، حتی در نور کم هم کافی است.

کدو تنبل سرشار از کاروتنوئیدهااست. ترکیباتی که سبب رنگ نارنجی کدو تنبل می‌شوند؛ ترکیباتی مثل بتاکاروتن که بدن آنها را به‌ صورت ویتامین A برای تقویت و محافظت حس بینایی به‌کار می‌گیرد.

با کدو تنبل خوش‌اندام شوید

داشتن فیبر فراوان یکی از مهم‌ترین خواص کدو تنبل است. بهتر است بدانید که کدو تنبل فیبر فراوان دارد .هر فنجان کدو تنبل ۳ گرم فیبر و فقط ۴۹ کالری انرژی دارد. رفاقت با کدو تنبل به نفع شما خواهد بود، چون برای مدتی طولانی‌ تر شما را سیر نگه می‌دارد و لازم نیست نگران کالری دریافتی خود باشید.

با تخمه‌ی کدو تنبل خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش دهید

آجیل‌ و تخمه‌ها از جمله‌ تخمه‌ی کدو تنبل، به‌طور طبیعی سرشار از برخی ترکیبات گیاهی و شیمیایی به‌نام فیتواسترول هستند که کلسترول بد (LDL) را کاهش می‌دهد. وقتی چربی خون‌تان نرمال باشد، از این بابت خطری قلب شما را تهدید نمی‌کند.

این نوشته را از دست ندهید  7 خاصیت خوردن سیر خام برای مردان؛ تقویت قوای جنسی و سلامت پروستات

با کدو تنبل خطر ابتلا به سرطان را کمتر کنید

کدو تنبل هم مانند سایر رفقای نارنجی رنگ خود از جمله سیب‌زمینی شیرین و هویج ، آنتی‌اکسیدانی به نام بتاکاروتن دارد که این آنتی‌اکسیدان نقش مهمی در پیشگیری از سرطان ایفا می‌کند.

به نظر می‌رسد منابع غذایی بتاکاروتن‌ دار بیش از یک مکمل یاری‌رسان هستند و این بزرگ‌ترین دلیل فراوانی کدو تنبل به‌عنوان یک سبزی‌ مفید است.

با کدو تنبل پوست خوبی داشته باشید

حالا معلوم شد چرا خانم‌ها علاقه‌ی بیشتری به کدو تنبل و طعم آن دارند. همان قدرتی که رادیکال‌ها‌ی آزاد را خنثی می‌کند، یعنی همان کارتنوئیدهای دوست‌داشتنی موجود در کدو تنبل که تن‌ و بدن سلول‌های سرطانی را به لرزه درمی‌آورند، به جلوگیری از چروک پوست هم کمک می‌کنند.خانواده‌ی کدو

با کدو تنبل خوش اخلاق‌تر شوید

یکی دیگر از خواص کدو تنبل در تخمه‌های آن جا  خشک کرده است. آجیل‌ و تخمه معمولا یکی از ملزومات معاشرت‌های فامیلی و دوستانه‌ی ما ایرانی‌هااست، خبر خوب این که خوردن تخمه‌ی کدو تنبل نیز می‌تواند حال ما را خوب کند! یک مشت تخمه‌ کدو‌ی بو داده می‌تواند شما را خوشحال نگه دارد. می‌توانید امتحان کنید.

با کدو تنبل بعد از ورزش‌، دوپینگ کنید

درست است که موز به‌عنوان منبع انرژی طرفداران زیادی دارد اما خوب است بدانید که در این مورد یک فنجان کدو تنبل با ۵۴۶ میلی‌گرم پتاسیم از موز که ۴۲۲ میلی‌گرم پتاسیم دارد پیشی گرفته است. پتاسیمِ بیشتر به بازگرداندن تعادل کامل الکترولیت‌ها‌ی بدن بعد از ورزش یا کارهای سنگین کمک می‌کند و عملکرد عضلات را در بهترین حالت خود نگه می‌دارد.

با کدو تنبل سیستم ایمنی خود را تقویت کنید

کدو تنبل می‌تواند شما را روئین‌تن کند. هرچند که آیا واقعاً ویتامین C سرماخوردگی را دور می‌کند یا نه، هنوز هم جای بحث دارد اما به هر حال کدو تنبل منبع نیرومند این ویتامین و مواد مغذی ضروری به شمار می‌رود.

این نوشته را از دست ندهید  باید‌ها و نباید‌های تغذیه‌ای هنگام بروز تب
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفده + پنج =

دکمه بازگشت به بالا