عمومی

بهترین انواع چای برای درمان آنفولانزا و سرماخوردگی

مثبت زندگی: کمتر پیش می‌آید که کسی از نوشیدن یک فنجان چای داغ به خصوص چای دو رنگ مجلسی در هر ساعتی از روز و هر فصلی از سال لذت نبرد. اما تا به حال به خواص انواع دیگر چای برای سلامت فکر کرده‌اید؟ اصلا می‌دانید مثلا فواید چای سبز چیست یا اینکه با چای می‌توانید انواع بیماری به خصوص بیماری‌های فصلی مثل آنفولانزا و سرماخوردگی یا مسئله‌ای مثل جوش صورت را درمان کنید؟

چای سبز و فواید آن

چای سبز سال‌هاست به خاطر فواید فراوانی که برای سلامتی دارد مورد توجه علاقمندان به چای در سرتاسر دنیا قرار گرفته است. اما فواید چای سبز چیست که از جنبه‌های مختلف برای سلامت بدن مورد تایید کارشناسان قرار گرفته است؟ در ابتدا بد نیست بدانید چای سبز باعث بهبود عملکرد شناختی می‌شود و حافظه را تقویت می‌کند البته در صورتی که آن را به صورت روزانه میل کنید. طبق تحقیقات پزشکان سوییسی در دانشگاه بازل افراد سالمی که روزانه ۲۷.۵ گرم چای سبز مصرف می‌کنند در نواحی مغز فعالیت بیشتری دارند.

علاوه بر این در کسانی که چای سبز می‌نوشند لوب‌های جلویی و جدا کننده مغز ارتباط بهتری با یکدیگر دارند. این دو منطقه در فرایند یادگیری و عملکرد حافظه و تصمیم‌گیری دخیل هستند. خواص چای سبز برای سلامتی به خاطر پلی ‌فنول‌های موجود در چای سبز است که از عناصر ریز مغذی با خاصیت آنتی اکسیدانی هستند. این عناصر به عنوان آنتی اکسیدان‌ها می‌توانند در برابر عملکرد رادیکال‌های آزاد از اندام‌های مختلف بدن مثل ریه و کلیه و قلب و مغز محافظت کنند که همزمان با بالا رفتن سن دچار آسیب سلولی می‌شوند.

نتایج  یک مطالعه در سال ۲۰۱۷ که در ژورنال انجمن شیمی آمریکا منتشر شد نشان می‌دهد که یک نوع پلی ‌فنول‌ موجود در چای سبز موسوم به «اپیگالوکاتچین گالات»، ممکن است با تعامل با «بلوک‌های ساختمانی» که پلاک‌های بتا آمیلوئید را تشکیل می‌دهند، خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را کاهش دهد.

این نوشته را از دست ندهید  چگونه گوشت را کباب کنیم تا سرطان‌زا نشود؟

علاوه بر این همین پلی فنول چای سبز باعث کند شدن رشد سلولهای تومور در انواع خاصی از سرطان مانند سرطان لوزالمعده می‌شود و همین ویژگی از جمله خواص مقابله با سرطان است.

چای یاس یا یاسمن؛ اکسیر جوانی و شاد بودن

در واقع آنچه که به عنوان چای یاس مشهور است نوعی نوشیدنی بر پایه چای سبز است که به آن گل‌های یاس برای بهتر شدن عطر و رایحه‌اش اضافه شده است. اما فواید چای یاس تنها به دلیل اثرات آنتی اکسیدانی گیاه چای سبز نیست، زیرا شکوفه‌های گل یاس هم خواص دارویی خاص خود را به آن می‌بخشند.

ساکنان بخشی از مناطق ژاپن بر این باورند که برای داشتن یک زندگی شاد و سالم و به تعویق انداختن پیری باید هر روی چای یاس بنوشند. دلیل این مسئله احتمالا این است که مثل چای سبز، گل‌های یاس هم حاوی آنتی اکسیدان هستند که ممکن است سلول‌ها را از آسیب‌های مربوط به افزایش سن و پیری محافظت کند.

گل یاس استرس را کاهش می‌دهد. بوی گل یاس آرام‌بخش است و به کاهش اضطراب و بالا بردن روحیه کمک می‌کند. به همین دلیل است که برخی از محققان در جستجوی روش‌های درمانی بهتر با ترکیبات به دست آمده از این گیاه هستند. علاوه بر این اسید یاسمونئیک موجود در گیاه یاس باعث مرگ سلول‌های سرطانی گردنه رحم در زنان می‌شود.

چای قرمز یا چای رویبوس؛ کاهش فشار خون و بهبود اختلالات خواب

چای قرمز یا چای رویبوس

چای قرمز آفریقایی یا رویبوس سرشار از آنتی‌اکسیدان است. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در چای قرمز اگر چه به اندازه چای سبز نیست اما برای سلامت بدن بسیار کارساز است و اثرات مشابهی دارد. نتایج یک تحقیق روی موش‌های آزمایشگاهی نشان می‌دهد که چای قرمز آفریقایی از کبد در برابر استرس اکسیداتیو محافظت کرده و از کبد در برابر رادیکال‌های آزاد مراقبت می‌کند.

علاوه بر این چای قرمز یا رویبوس در کاهش فشار خون و آرامش عضلات هم موثر است. جالب است بدانید که چای قرمز برخلاف چای سبز و سیاه کافئین ندارد و در نتیجه از عوارض کافئین مثل محرک بودن در آن خبری نیست و در زمان عصر و شب هم با خیال راحت می‌توانید آن را بنوشید.

این نوشته را از دست ندهید  سردی کردن دقیقا یعنی چه؟

چای ترش؛ لاغری پهلو و شکم و کاهش سلول‌های سرطانی

چای ترش برای چی خوبه؟ این سوال بسیاری افراد در مواجهه با افرادی است که ترجیح می‌دهند به جای انواع دیگر چای، چای ترش بنوشند. نوشیدن چای ترش به خاطر خواص آنتی‌اکسیدانی چای ترش برای جوانسازی پوست و جوش صورت و استروژن در طب سنتی بسیار توصیه می‌شود. علاوه بر نوشیدن چای ترش، برخی از برگ‌های آن در ترکیب سالاد هم استفاده می‌کنند.

چای ترش خواص ضد تومور و آنتی‌اکسیدانی هم دارد. از جمله خواص دیگر چای ترش برای تقویت و افزایش رشد مو، لاغری شکم و پهلو و کاهش وزن، کاهش فشار خون و کلسترول بد خون، سلامت قلب، درمان کبد چرب، درمان خانگی سرماخوردگی و آنفولانزا، کم خونی، سرطان و تنظیم قاعدگی، درمان یبوست و بهبود عملکرد دستگاه گوارش، سنگ کلیه و کاهش سلول‌های سرطانی به خصوص پروستات و … مفید است.

مصرف چای ترش در زنان باردار توصیه نمی‌شود چون ممکن است باعث سقط جنین شود. اگر دیابت دارید چای ترش مصرف نکنید چون سطح قند خون را به شدت کاهش داده و تاثیر داروهای دیابت را از بین می‌برد. برای دم کردن چای ترش در یک فنجان آب جوش مقداری برگ چای ترش بریزید و اجازه بدهید به مدت ۱۰ دقیقه بماند تا رنگ قرمز آن بیرون بیاید و دم بکشد. برای شیرین شدن چای ترش از عسل یا هر شیرین کننده دیگری می‌توانید استفاده کنید و با مقدری زنجبیل یا نعنا هم آن را طعم‌دار کنید.

چای به لیمو، لاغری، کاهش فشار خون و درمان آنفولانزا و سرماخوردگی

خواص چای و دمنوش به لیمو برای لاغری، فشار خون و آرامش اعصاب بسیار مورد توجه کارشناسان طب سنتی است. این چای خوش عطر و بو به خصوص برای کسانی که عطر مرکبات را می‌پسندند بسیار ایده‌آل است. پلی فنول‌های موجود در چای به لیمو به چربی‌سوزی، کاهش اشتها و افزایش سوخت و ساز بدن کمک کرده و البته یبوست، اختلالات گوارشی، بی‌خوابی و اختلالات خواب را هم کاهش می‌دهند.

این نوشته را از دست ندهید  قبل از خرید کوله پشتی مدرسه باید به چه نکاتی دقت کنیم؟

در زمان ابتلا به بیماری‌های مثل آنفولانزا فصلی و آنفولانزای جدید که بیمار دچار تب بالا می‌شود علاوه بر مراجعه به پزشک، مصرف چای به لیمو هم به پایین آمدن تب کمک زیادی می‌کند. چای به لیمو التهاب را هم کاهش می‌دهد و به همین خاطر برای افراد مبتلا به درد مفاصل بسیار مفید است.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 + شش =

دکمه بازگشت به بالا