بدانیم

آیا خوردن قسمت سالم غذای کپک زده مضر است؟

مثبت زندگی: کپک‌ها در بیشتر انواع مواد غذایی در صورتی که شرایط مساعد باشد، رشد می‌کنند و ایمن‌ترین انتخاب به دور انداختن کل غذای کپک زده است.

ضررهای خوردن قسمت سالم غذای کپک زده

برخی از مردم با تصور اینکه تنها قسمتی از غذای کپک زده را نباید بخورند اقدام به جداسازی همان قسمت کپک زده می‌کنند و مابقی غذا را می‌خورند اما از مضرات آن بی‌خبر هستند. یکی از مهم ترین سوالاتی که مطرح می‌شود این است که آیا می‌توانیم با جدا کردن قسمت‌های کپک زده، باقیمانده مواد غذایی را مصرف کنیم؟ پاسخ متخصصین تغذیه به این سوال این است که بهتر است این کار را نکنید. به طور کلی، کپک‌ها به 2 دسته مفید و مضر تقسیم می‌شوند اما مردم عادی نمی‌توانند مفید یا مضر بودن کپک‌ها را تشخیص دهند. به همین دلیل به همه افراد توصیه می‌کنیم اگر هر کدام از مواد غذایی‌شان کپک زد، آن را مصرف نکنند و باقیمانده‌اش را دور بریزند.

کپک‌ها، یکی از مقاوم‌ترین میکروارگانیسم‌ها نسبت به سایر موجودات ذره‎بینی هستند که می‌توانند شرایط محیطی را به خوبی تحمل کنند.

کپک سبز که بر سطح نان یا دیگر خوراکی‌ها ظاهر می‌شود و همچنین لکه‌های سیاه روی میوه‌ها، هاگ‌هایی هستند که با چشم غیرمسلح هم دیده می‌شوند اما واقعیت این است که برخی از بخش‌های کپک و ریشه های آن به سختی قابل مشاهده هستند زیرا به عمق ماده خوراکی نفوذ می‌کنند.

از آنجا که هاگ‌های رنگی بر سطح ماده خوراکی تنها بخشی از کپک هستند، جدا کردن این قسمتِ کپک از غذا مانع از ورود ذرات کوچک قارچ به بدن نخواهد شد.

این نوشته را از دست ندهید  5 روش برای جلوگیری از خستگی چشم هنگام کار با کامپیوتر

ایمن‌‌ترین انتخاب دور ریختن کل غذای کپک زده است

اگرچه برخی کپک‌ها بی ضرر هستند اما تعدادی از آن‌ها برای سلامتی خطرناک و تهدیدکننده‌اند. همچنین برخی کپک‌ها حاوی «مایکوتوکسین» یا همان ماده سمی هستند که موجب بروز واکنش‌های آلرژیک شدید و مشکلات تنفسی می‌شود و همچنین یک نوع از آن موسوم به «آفلاتوکسین»، سرطان زا است.

مایکوتوکسین در کپک‌های رشد کرده روی غلات و خشکبار پیدا می‌شود اما ممکن است در سیب، آب انگور و دیگر محصولات هم مشاهده شود. همچنین «آفلاتوکسین» بیشتر در ذرت و بادام زمینی ظاهر می‌شود.

توصیه‌های حفظ سلامت غذا و جلوگیری از فساد سریع آن

– پوشاندن ماده غذایی برای جلوگیری از قرار گرفتن آن در معرض هوا

– استفاده از ظروف دارای درپوش محکم برای نگهداری غذا و قرار دادن آن داخل فریزر

– مصرف ماده غذایی که بسته بندی آن باز شده ظرف سه تا چهار روز

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

8 − 4 =

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا