راهکارهایی برای نگهداری سیب زمینی تا خراب نشود
مثبت زندگی: یکی از پرمصرفترین مواد غذایی در هر منزل سیبزمینی است. در هر منزلی سیبزمینی به علت استفاده زیاد اغلب به مقدار زیاد خریداری و نگهداری میشوند. در اینجا با شیوههای درست نگهداری و ذخیره سیب زمینیهایی که در منزل نگهداری میکنید آشنا میکنیم.
نگهداری سیب زمینی در محل سرد و خنک
دمای نگهداری، اثر بسیار زیادی را بر روی طول عمر سیب زمینی میگذارد. وقتی که سیب زمینی خام را میان دمای ۴۳ تا ۵۰ درجه فارنهایت، معادل ۶ تا ۱۰ درجه سانتیگراد نگهداری میکنید، می توانید چندین ماه بدون اینکه خراب شوند، آنها را نگه دارید.
سیب زمینی را دور نور نگه دارید
آنها را همیشه در یک محل تاریک نگهداری کنید.
سیب زمینی را از پیاز جدا کنید
سیب زمینی و پیاز نباید کنار هم نگهداری شوند. گازهای تولید شده از میوه ها و سبزیجات مثل پیاز، گوجه فرنگی و موز باعث جوانه زدن آنها می شود.
سیب زمینی خام را در یخچال یا فریزر نگهداری نکنید
درست است که دمای سرد و خنک برای نگهداری سیب زمینی لازم است، ولی نگهداری در یخچال و فریز مناسب نیست. دمای بسیار پائین و سرد هم سبب شیرین شدن سیب زمینی می شود و وقتی این اتفاق می افتد که نشاسته تبدیل به قند می شود.
کاهش قند می تواند سبب به وجود آمدن مواد سرطان زایی مثل آکریل آمیدها شود و بهتر است که برای پائین نگه داشتن این سطح، سیب زمینی ها در دمای بالایی سرخ و یا پخته شوند. سیب زمینی خام را هیچ وقت نباید در فریزر نگهداری کنید.
وقتی که سیب زمینی یخ میزند، آب داخل سیب زمینی منبسط شده و کریستال هایی را به وجود می آورد که ساختارهای دیواره سلولی را تجزیه می کنند. این وضعیت سبب می شود که هنگام یخ زدایی، خمیری شکل و به دردنخور شوند.
سیب زمینی خام هم وقتی که در معرض هوای سرد فریزر قرار می گیرد، تغییر رنگ داده و قهوه ای می شود. دلیل آن این است که آنزیم هایی که باعث قهوه ای شدن سیب زمینی می شوند، هنوز در سیب زمینی وجود دارند و حتی در دمای انجماد نیز فعال هستند.
سیب زمینیها را درون یک ظرف بدون سرپوش یا کیسههای کاغذی بگذارید
برای جلوگیری از جمع شدن رطوبت در سیب زمینی که باعث خراب شدن آن می شود، می توانید سیب زمینی ها را در ظروف بدون سرپوش و یا در کیسه های کاغذی نگهداری کنید. بهترین شیوه برای جریان داشتن هوا این است که آن ها را در یک ظرف بدون سرپوش و یا در پاکت کاغذی نگهداری کنید.
سیب زمینی ها را در ظروف دربسته مثل کیسه های پلاستیکی زیپ دار یا ظروف شیشه ای دردار نگذارید چون هوا درون این ظروف جریان ندارد. جریان نداشتن هوا، سبب جمع شدن رطوبت آزادشده از سیب زمینی ها می شود و به رشد کپک های قارچی و باکتری ها کمک می کند.
سیب زمینی ها را پیش از انبار کردن، نشویید
از آنجایی که سیب زمینی در زیرزمین رشد می کند، بیشتر بر روی پوست خود قدری خاک دارند که باعث ماندگاری بیشتر آنها می شود.
خشک نگه داشتن سیب زمینی ها به این علت است که شستن آنها، مقدار رطوبت را بالا میبرد. و به رشد قارچها و باکتریها کمک میکند. وقتی که میخواهید از آن ها استفاده کنید آن ها را بشویید.
نکاتی برای انتخاب بهترین سیب زمینی
هنگام خرید سیب زمینی، سیب زمینی های تازه و سالمی را انتخاب کنید چون ماندگاری بیشتری دارند. در موقع خرید سیب زمینی، خصوصیت های زیر را در نظر داشته باشید:
سیب زمینیهای سفت را انتخاب کنید
سیب زمینیهای نرم، خراب هستند و کیفیت پائینی دارند. پس سیب زمینیهای سفتی را انتخاب کنید که رنگ روشنی داشته باشند.
سیب زمینی هایی با پوست صاف و صیقلی را خریداری کنید
سیب زمینیهایی که به دلیل هوای سرد، آسیب میبینند، پوستی سوراخ دار و مرکز آنها قهوه ای است، پس سیب زمینی هایی را انتخاب کنید که بافت صیقلی و صافی داشته باشند.
سیب زمینی هایی که ضرب خوردگی و یا کبودی بر روی پوست دارند را نخرید
بعضی وقتها، به دلیل حمل ونقل نامناسب، سیب زمینیها صدمه میبینند. سیب زمینیهای صدمه دیده را نخرید چون به سرعت فاسد میشوند.
از خرید سیب زمینیهای جوانه زده، خودداری کنید
یکی از نخستین علامت های فاسدشدن و خرابی سیب زمینی، جوانه زدن آن است. به همین علت از خرید سیب زمینیهای جوانه زده پرهیز کنید.