آموزشمادر و کودک

چه وقت کودکان فرق بین دختر و پسر را می‌فهمند

در این بخش قرار است شاخصه‌هایی را در اختیار والدین بگذاریم که با استفاده از آن‌ها، دغدغۀ بزرگ «بچه‌ها و فکر کردن به تربیت آن‌ها» برطرف شود. آن‌وقت فکر کردن به اینکه آیا در تربیت فرزندم موفق می‌شوم یا نه، دیگر آزاردهنده ودغدغه‌ساز نیست. چون این موضوع طبق روال منطقی و اصولی انجام می‌شود. امروز قرار است درباره رشد کودک و مشخصات آن صحبت کنیم. همراه ما باشید...

مثبت زندگی: پای صحبت پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها که بنشینی و بگویی یک جمله درباره تربیت بچه‌ها بگو، قریب به اتفاق ضرب المثل معروفی را به زبان می‌آوردند که احتمالا شما هم آن را شنیده‌اید: «بچه‌ام عزیز، تربیتش از اون عزیزتر…» تربیت فرزند، یکی از مسائلی است که این روزها به دغدغه بزرگ والدین تبدیل شده است. گاهی حتی این دغدغه به کشمکش میان پدر و مادر تبدیل می‌شود. پدر خانواده یک سبک از تربیت را می‌پسندد و مادر جور دیگری از انواع مختلف تربیت را.  گاهی هم والدین برای تربیت فرزندان تفاهم کامل دارند اما هر قدر هم که تفاهم در سبک تربیت میان والدین وجود داشته باشد، باز هم نگرانی دیگری تَه دل والدین را غمگین می‌کند؛ اینکه اگر فلان رفتار بد را  از دوست و همکلاس و همبازی‌اش یاد گرفت چه؟  

تعریف رشد

وقتی به دنیا می‌آییم زبان داریم، اما بویایی نداریم. توان گفتن داریم، اما هنوز فعلیت پیدا نکرده‌ایم. اگر این زبان به کار بیفتد، می‌گویند رشد. زبان باز کرده، یعنی رشد کرده است. درست مثل این‌که غنچه باز شود. این زبان باید باز شود. رشد انسان، مرحله‌ای است. مرحله‌ای یعنی پلکانی است. معنای پلکانی بودن رشد این است که اولاً خودم باید پایم را بگذارم روی پله. ثانیاً وقتی من روی آن پله قرار گرفتم دیگر برنگردم. اگر برگشتم معلوم می‌شود که من هنوز به آن مرحله نرسیده‌ام.

به عنوان مثال بچه‌ها در هفت سال اول همۀ اسباب‌بازی‌های دنیا را برای خودشان می‌خواهند. تا زمانی که بچه همۀ اسباب‌بازی‌های عالم را برای خودش می‌خواهد در مرحله اول رشد است. اولین روزی که توپش را برمی‌دارد، می‌آید در خانه همسایه، می‌گوید: با من می‌آیی بازی؟ یعنی رفته مرحله دوم. اینجا کودک رشد کرده و به جای بازی، دنبال هم‌بازی می‌گردد.

قبل از هفت سالگی و بعد از هفت سالگی

بچه‌ها تا سنی خاص، دختر و پسر، در مهمانی، در مهدکودک، در پارک، با هم بازی می‌کنند. به هم دست می‌زنند. اما هیچ احساسی، هیچ تشخیصی از زن و مرد بودن همدیگر ندارند.  این هفت سال اول است که دختر و پسر، جنسیت را تشخیص نمی‌دهند و احساسی نسبت به جنس مخالف ندارند. اما بعد از یک مدت که می‌گذرد، می‌بینیم که این‌ها دختر و پسر بودن را تشخیص می‌دهند و دخترها با هم و پسرها با هم بازی می‌کنند، آن‌وقت است دنبال هم‌جنس خودشان می‌گردند، می‌شود هفت سال دوم…

این نوشته را از دست ندهید  پیکاسوهای کوچک خاله هدی...

وقتی بعضی‌ها در مراحل رشد گیر می‌کنند

دخترها و پسرها در مرحله دوم سراغ همجنس خودشان می‌روند اما نسبت به جنس مخالف احساسی ندارند. تشخیص هست اما احساس نیست. این از خصوصیات مرحله دوم است.

یک مدت که می‌گذرد، توجه آن‌ها به جنس مخالف جلب می‌شود. آن‌قدر تشدید می‌شود که آن همبازی که به همجنس تبدیل شده بود، حالا دنبال همسر می‌گردد. دنبال غیرهمجنس می‌گردد. «هَمّ» آن فرق کرده… حالا اگر یک خانم یا آقایی را پیدا کردیم که همجنس‌گرا بود، معلوم می‌شود که او در مرحله دوم مانده و هنوز به مرحله سوم نرسیده است. زنی که از مردها متنفر است و مردی که از زن‌ها متنفر است، معلوم است که در مرحله دوم گیر کرده و رشد نکرده است…

سخن پایانی این مقاله

در این مقاله با مفهوم رشد و مراحل آن آشنا شدیم، در مقاله‌های بعدی این بحث و موضوعات تربیت کودکان را ادامه خواهیم داد.

منبع
مثبت زندگی
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × یک =

دکمه بازگشت به بالا