بدانیمتغذیه

خواص شگفت‌انگیز فندق

مثبت زندگی: فندق یکی از میوه های بسیار خوشمزه و پرخاصیت است. شاید کمتر کسی بداند که این میوه و مغز خوشمزه‌اش درمان بسیاری از بیماری‌هاست. همراه ما باشید تا مثبت زندگی در این مقاله فندق و ویزگی‌های منحصر به فردش را معرفی کند.

راحت هضم‌شوی خوشمزه

از فندق استفاده‌های زیادی می‌شود و مصرف میوه خام یا پخته آن به صورت آجیل بسیار رایج است. فندق بسیار راحت هضم می‌شود و سرشار از فیبر است؛ بنابراین به گوارش انسان کمک شایان توجهی می‌کند. البته نباید در مصرف آن افراط کنید. جالب است بدانید برای ساخت پرالین در صنعت شیرینی سازی از فندق استفاده می‌شود.

دیابتی‌ها فندق بخورند چون…

در میان میوه‌‌های روغنی، فندق قابل هضم‌‌ترین و مغذی‌‌ترین آنها به شمار می‌رود. فندق خشک حدود ۷۰ درصد وزن خود مواد چربی و ۱۵ تا ۲۰ درصد مواد پروتئینی دارد و به دلیل فقدان مواد هیدروکربنی، مصرف آن به مبتلایان دیابت توصیه می ‌شود.

سرشار از ویتامین

 این میوه سرشار از ویتامین‌هایA ، B1، B2، Cو ویتامین Eبه‌علاوه املاح معدنی از جمله کلسیم، فسفر، آهن، گوگرد، منیزیم، روی و پتاسیم است.

همچنین در ۱۰۰ گرم مغز فندق ۶۰۰ کالری، در ۱۰۰ گرم فندق با پوست ۳۰۰ کالری و در یک عدد آن ۱۰ کالری انرژی نهفته است.

سلامت قلب

 فَندق سرشار از چربی‌های سالم است، این میوه با اسیدهای چرب اشباع نشده یعنی همان چربی های خوب غنی شده است و مصرف آن به کاهش کلسترول ال دی ال و افزایش اچ دی ال و در نهایت ترویج سلامت قلب کمک می‌کند.

 اسید اولئیک موجود در روغن فَندق از افزایش کلسترول خون پیشگیری می‌کند، قند خون را تنظیم می‌کند، آپوپروتئینA-۱را که برای پیشگیری از بروز بیماری ‌های عروق سیاهرگ مفید است، افزایش و آپوپروتئینB که مضر است را کاهش می‌دهد.

این نوشته را از دست ندهید  خوش‌شانس‌ها دقیقاً چطوری‌اند؟

دیگر اسید چرب مفید در روغن فندق، اسید لینولئیک است که به مقدار زیادی در روغن فَندق یافت می ‌شود. لینولئیک اسید نقش خیلی مهمی در رشد و سلامت اندام‌ ها دارد.

منبع غنی از فیبر

مصرف این میوه به دلیل محتوای فیبر آن، موجب احساس سیری طولانی مدت می‌شود و خود راهی برای جلوگیری از پرخوری و در نتیجه کاهش وزن است.

خواص فندق

منبع مفید منیزیم

 مصرف این میوه در هر وعده در حدود ۴۶ میلی‌گرم منیزیم به بدن می‌رساند. مصرف منیزیم با کاهش فشار خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت ارتباط دارد.

پشتیبان استخوان

هر وعده مصرف فَندق ۳۲ میلی گرم کلسیم به بدن می‌رساند . این خود راهی برای افزایش سلامت استخوان‌ها بخصوص برای کسانی است که از مصرف مواد لبنی اجتناب می‌کنند.

ضد سرطان

 بتاسیتوسترول که به مقدار زیادی در فَندق یافت می ‌شود، اثر فوق ‌العاده‌ای در کاهش کلسترول و پیشگیری از سرطان (مخصوصا سرطان سینه و پروستات) دارد. همچنین این میوه سرشار از ویتامینE  است و اگر سرطان قبلا در بدن شکل گرفته باشد، ویتامین E با سلول‌ های سرطانی می‌‌جنگد.

تقویت کننده مغز

 ویتامینE موجود در فَندق خاصیت ضد التهابی دارد و موجب کاهش سطوح استرس و اضطراب و در نتیجه فقط سلامت مغز می‌شود . علاوه بر این، فَندق یک منبع خوب از ویتامین‌‌های B1، B2، B6   است. این ویتامینها برای حفظ سلامت مغز و خون ‌سازی ضروری هستند، مخصوصا برای کودکان در حال رشد.

پشتیبانی از پوست

 ویتامینE موجود در فندق به مبارزه با علائم پیری مانند لکههای تیره و خطوط و چین و چروکها می رود ضمن این که محافظ پوست در برابر آسیبهای نور خورشید نیز محسوب میشود. مصرف فندق راهی برای جلوگیری از آفتاب سوختگی و جلوگیری از صدمات ناشی از اشعه ماوراء بنفش است.

این نوشته را از دست ندهید  ۹ عامل عجیبی که با حملات قلبی در ارتباط هستند
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × سه =

دکمه بازگشت به بالا