طرز تهیه چای ماسالا خانگی

0
212

مثبت زندگی: آیا نوشیدنی مورد علاقه شما هم چای است؟ چای انواع مختلفی دارد که یکی از بهترین آنها چای ماسالا است. این چای از محبوب‌ترین چای‌های دنیا است. در مورد مزایای سلامتی و عوارض جانبی چای ماسالا چه می‌دانید؟

ترکیبات چای ماسالا هندی

این نوشیدنی اولین نوشیدنی رنگی و ترکیبی بود که در کشور هند تهیه شد. پس از آن در سراسر جهان به عنوان یک چای محبوب شناخته شد. چای و دمنوش ماسالا، ترکیبی از فلفل سیاه، ادویه‌هایی مثل دارچین، گل میخک، زنجبیل، شیر و چند گیاه مفید دیگر  است. گاهی اوقات به این چای، طعم دهنده‌های دیگری هم اضافه می‌کنند تا طعم آن بهتر شود. در بسیاری از ایالت‌های هند، شیر را با چای سیاه مخلوط می‌کنند.

طرز تهیه چای ماسالا خانگی

برای تهیه دمنوش ماسالا مواد زیر مورد نیاز است:

  • چند عدد هل
  • نصف قاشق چای خوری فلفل سیاه
  • پنج تا شش عد میخک
  • چند عدد چوب دارچین
  • ۳ حلقه زنجبیل
  • دو پیمانه آب
  • یک تا دو قاشق غذاخوری  پودر رازیانه
  • دو پیمانه  شیر
  • عسل
  • یک تا دو قاشق غذاخوری چای سیاه

تمام مواد را جز شیر و عسل و چای را در ظرفی جداگانه ریخته و به مدت یک ربع می‌جوشانیم. پس از آن، چای را به مواد اضافه کرده و می‌گذاریم تا چند دقیقه بجوشد. سپس، شیر را اضافه کرده و شعله را خاموش می‌کنیم. در آخرین مرحله، چای ماسالا را با استفاده از یک صافی، صاف کرده و در فنجان می‌ریزیم.

خواص چای ماسالا

خواص چای ماسالا زیاد است. این چای خواص سلامتی بیشماری دارد که عبارتند از:

۱- خواص آنتی اکسیدانی

از جمله خواص چای ماسالا خواص آنتی اکسیدانی است. طبق نظر متخصصان، در چای ماسالا، دما و یا کافئین هیچ تاثیری بر خواص آنتی اکسیدانی کافئین ندارند و به دلیل خواص آنتی اکسیدانی آن، به سلول‌ها و بافت‌ها، آسیبی وارد نمی‌شود.

بیشتر ببینید
خواص خار مریم؛ ۸ خاصیت مهم و عوارض احتمالی آن

۲- پیشگیری از سرطان پوست و سرطان تخمدان

از فواید چای ماسالا می‌توان به خاصیت پیشگیری کننده از سرطان اشاره نمود. یکی دیگر از آنتی اکسیدان‌های قوی موجود در چای ماسالا، زنجبیل موجود در آن است. بنابراین نوشیدن این چای در پیشگیری از انواع سرطان‌ها به خصوص سرطان تخمدان، بسیار موثر است.

خواص آنتی اکسیدانی چای ماسالا با استفاده از فلفل سیاه در آن افزایش می‌یابد. علاوه بر این، با توجه به اضافه کردن ادویه‌ها در چای ماسالا، می‌توان گفت که این نوشیدنی در درمان  سرطان پوست هم تاثیر گذار است.

۳- خواص ضد التهابی

از جمله خواص چای ماسالا خواص ضد التهابی است. دمنوش ماسالا به دلیل استفاده از زنجبیل، دارای خواص ضد التهابی است.

۴- مبارزه با اضطراب و افسردگی

نوشیدن چای ماسالا در درمان افسردگی، بسیار مفید است. چای ماسالا، علائم افسردگی را کاهش می‌دهد و در واقع،  علت اصلی کاهش افسردگی، به دلیل وجود کافئین موجود در این چای است.

۵- کمک در هضم غذا

برخی از افراد در هضم مواد غذایی مشکل دارند. عملکرد عادی دستگاه گوارش برای هر فردی مهم است؛ زیرا اختلال در سیستم گوارشی سبب انواع بیماری‌های معده، سوءهاضمه و مشکلات دیگر می‌شود. دارچین موجود در چای ماسالا؛ در هضم غذا کمک کننده است و مانع از بروز اسهال و حالت تهوع می‌شود. با این حال، عنصر اصلی چای ماسالا که در هضم غذا تاثیر زیادی دارد، فلفل سیاه است.

هنگامی که فلفل سیاه وارد سیستم گوارشی می‌شود، در ترشح آنزیم‌های خاصی کمک می‌کند که کل مرحله هضم غذا را تقویت می‌کند. همچنین، زنجبیل موجود در چای ماسالا هم در هضم غذا موثر است.

بیشتر ببینید
رفع عطش و گرمازدگی با ۵ نوشیدنی معرکه در طب سنتی

۶- کاهش خطر ابتلا به انواع سرطان

شاید تعجب کنید، اما باید گفت که چای، حاوی موادی است که تاثیر زیادی در مبارزه با سرطان دارد. مخصوصا اگر چای، استفاده دارویی داشته و انواع ادویه‌های مفید به آن اضافه شده باشد. با توجه به آنتی اکسیدان موجود در چای، ازخاصیت ضد سرطانی بالایی برخوردار است. اساسا سرطان با آسیب رساندن به سلول‌های سالم و دی ان ای گسترش می‌یابد. انواع مختلف سرطان مانند سرطان معده و روده را می‌توان با  نوشیدن چای ماسالا بهبود بخشید.

سرطان تخمدان و سرطان کولورکتال (سرطان رکتوم)، با زنجبیل بهبود پیدا می‌کند. سرطان پوست غیر ملانوم هم به علت خواص ضد اکسید کننده ادویه‌های موجود در چای ماسالا قابل درمان و پیشگیری است.

البته به جز خاصیت درمانی مبارزه با سرطان، نوشیدن چای ماسالا باعث جلوگیری از بیماریهای قلبی عروقی هم می‌شود. ادویه‌های مختلف در چای ماسالا  باعث کاهش فشار خون می‌شوند که به نوبه خود خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی را کاهش می‌دهد.

عوارض چای ماسالا

با اینکه دمنوش ماسالا خواص فوق‌العاده‌ای دارد، ولی ممکن است عوارضی هم داشته باشد که عبارتند از:

۱- عوارض جانبی کافئین

این واقعیت پنهان نیست که چای حاوی کافئین است. اگر مقدار کافئین در چای ماسالا بیش از حد باشد، ممکن است احساس سرگیجه، حالت تهوع و بی حسی شود.

همچنین به علت دریافت کافئین زیاد در بدن، فرد در خوابیدن دچار مشکل می‌شود. به همین دلیل، شما می‌توانید میزان کافئین را در چای ماسالا محدود کنید. به همین منظور، به جای چای سیاه، از چای سبز استفاده کنید، زیرا چای سیاه دارای کافئین بیشتری است.

۲- مضر در بارداری

چای ماسالا در دوران بارداری ضرر دارد. زنان شیرده و زنان باردار هنگام مصرف دمنوش ماسالا باید مراقب باشند؛ زیرا این چای، حاوی بسیاری از ادویه‌ها و گیاهان مختلف است و ممکن است برخی از این گیاهان برای زنان باردار و شیرده عوارضی به همراه داشته باشد.

بیشتر ببینید
شاهدانه بخورید انگار که ماری‌جوانا مصرف می‎‌کنید!

گیاهانی که شما در دوران بارداری باید از  مصرف آن اجتناب کنید عبارتند از باباآدم، گوارا، جعفری، آویشن، مریم گلی وزنجبیل.

۳- سایر عوارض جانبی

به غیر از عوارض جانبی فوق، از دیگر عوارض جانبی مصرف این چای می‌توان به مواردی مانند کمبود آهن و تداخل آن با داروهای مصرفی اشاره کرد.

پاسخ دادن

دیدگاه خود را وارد کنید
لطفا نام خود را وارد کنید

20 − 4 =