طرز تهیه سس مایونز و سس کچاپ خانگی

0
63
سس-مایونز-و-سس-کچاپ-خانگی

مثبت زندگی: اوایل فقط در سالادها از سس استفاده می‌کردیم اما این روزها زندگی خیلی‌ها بسته به سس است. در ماکارونی و سالاد شیرزای و پاستا و هر غذای دیگری که فکرش را کنید سس می‌ریزند تا غذا به آن‌ها بچسبد. بالطبع خریدن سس راحت‌تر است اما در سس‌های کارخانه‌ای مواد نگهدارنده می‌زنند و خب این برای گوارش و معده اصلا خوب نیست. تازه چشم‌مان را روی پر کالری بودن بی حد و حسابش می‌بندیم و این دلیل را می‌آوریم. برای همین در این مقاله قرار است طرز تهیه سس مایونز و سس کچاپ خانگی را به شما آموزش دهیم. همراه ما بمانید.

مواد لازم برای تهیه سس مایونز خانگی

سس-مایونز-و-سس-کچاپ-خانگی

سرکه یک چهارم استکان

روغن مایع سه چهارم استکان

زرده تخم مرغ پخته یک عدد

نمک یک قاشق چای‌خوری

خردل یک قاشق مربا خوری

زرده تخم مرغ خام  یک عدد

طرز تهیه

تخم مرغ‌ها را در مخلوط کن بریزید. سرکه و روغن مایع را قطره قطره به آن اضافه کنید. مراقب باشید که در ریختن روغن و سرکه عجله نکنید تا هر بار مواد کاملا با هم مخلوط شوند و سس غلیظ و یکنواختی به دست آید. در آخر نمک و خردل را اضافه کنید. سس مایونز شما به همین راحتی آماده می‌شود.

مواد مورد نیاز برای تهیه سس کچاپ خانگی

پیاز متوسط یک عدد

روغن زیتون یک ق غذاخوری

سیر یک حبه

پوره گوجه‌فرنگی ۵۰۰ گرم

سرکه ۳۵۰ گرم

آب ۲۰۰ میلی‌لیتر

شکر قهوه‌ای ۱۵۰ گرم

نمک یک تا دو ق غذاخوری

پودر پاپریکا ۱/۲ ق چای‌خوری

فلفل جاماییکایی آسیاب‌شده ۱/۴ ق چای‌خوری

طرز تهیه سس کچاپ خانگی

سس-مایونز-و-سس-کچاپ-خانگی

برای تهیه سس کچاپ خانگی ابتدا پیاز را پوست کنده و خیلی ریز خرد کنید.

بیشتر ببینید
چگونه گوشت را کباب کنیم تا سرطان‌زا نشود؟

داخل یک تابه مقداری روغن ریخته و پیاز را با حرارت کم به مدت ۵-۱۰ دقیقه تفت دهید تا نرم و سبک شود.

 سیر را رنده کنید و آن را نیز داخل تابه ریخته ۲-۳ دقیقه تفت دهید.

پوره گوجه‌فرنگی، سرکه و آب را به تابه اضافه کنید.  حرارت را کمی زیاد کنید تا سس به جوش بیاید.

 شکر، نمک، پودر پاپریکا و پودر فلفل جاماییکایی را به سس اضافه کنید و خوب مواد را باهم مخلوط کنید. حالا بدون بستن درب ظرف، آن را به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه روی حرارت بسیار ملایم بپزید و در این فاصله مدام مواد را هم بزنید.

از هم‌زدن مداوم سس غافل نشوید به خصوص در دقایق آخر که احتمال ته‌گرفتن و سوختن سس بیشتر است، آن را مدام به هم بزنید. بعد از این مدت زمان، سس را از روی حرارت برداشته و داخل مخلوط‌کن بریزید و دستگاه را روشن کرده، تا زمانی‌که یک سس یک‌دست و نرم به دست بیاید آن را مخلوط کنید.  

اگر احساس کردید که نرمی و لطافت سس مورد پسندتان نیست می‌توانید سس را از داخل یک صافی عبور دهید تا از یک‌دستی آن اطمینان حاصل کنید.

حالا ظرفی که می‌خواهید سس را داخل آن نگهداری کنید را استریل کرده و سس کچاپ داغ را داخل ظرف شیشه‌ای داغ بریزید و درب آن را مهر و موم کنید.

 در صورت مهر‌وموم کردن درب ظرف، می‌توانید این سس را به مدت ۶ ماه داخل یخچال نگه‌داری کنید و در غیر این صورت، تا ۱ ماه می‌توانید آن را داخل یخچال نگه دارید. 

پاسخ دادن

دیدگاه خود را وارد کنید
لطفا نام خود را وارد کنید

2 × یک =