طرز تهیه سرکه خرما به همراه خواص آن
مثبت زندگی: سرکه خرما طبع گرمی دارد و طعم ملس آن برخلاف سرکه انگور برای افرادی که زخم معده دارند، مشکلی ایجاد نمیکند و باعث تقویت نیروی جسمی میشود. سرکه خرما یکی از چاشنی ها و داروهای طبیعی است که از ۵۰۰۰ سال قبل مورد استفاده قرار میگرفته ولی با این وجود شاید بسیاری از شما از خواص این چاشنی شگفت انگیز بی خبر باشید. سرکه خرما سرشار از کلسیم و املاح معدنی است و از آن جا که طعم ملسی دارد بر خلاف سرکه انگور برای افردی که زخم معده دارند مشکلی ایجاد نمیکند.
سرکه خرما میتواند به کاهش درد زایمان و سندرم پیش از قاعدگی کمک کند و سلامت قلب را افزایش دهد. سرشار از آنتی اکسیدانهایی است که از سرطان پیشگیری میکنند. تقویت کننده سیستم ایمنی بدن است و مقدار بالای آهن و پتاسیم آن برای کم خونی مفید است و همچنین باعث سردرد میشود. استفاده از سرکهخرما مانع از تجمع اسیدلاکتیک در عضلات و کاهش خستگی و گرفتگی عضلات میشود که برای ورزشکاران بسیار مفید است.
مواد لازم سرکه خرما
خرما | ۲ کیلوگرم |
نمک | ۱ قاشق غذاخوری |
آب جوشیده | ۴ لیتر |
مایه خمیر | ۱ قاشق مرباخوری |
سرکه | نیم لیتر |
طرز تهیه سرکه خرما
• هسته خرما را درآورید و سپس با چرخ گوشت خرماها را کاملا له کنید.
• خرما را دورن شیشه ای بزرگ ریخته نمک، آب جوشیده ، سرکه و مایه خمیر را به آن اضافه کنید.
• درب ظرف را بسته و به مدت 25 تا 50 روز در محیطی گرم و تاریک نگه دارید.
• هر هفته یک بار در ظرف را باز کرده و خرما را هم بزنید تا همه قسمت های سرکه یکدست تخمیر شود.
• پس از این مدت میتوانید سرکه را صاف کرده و از آن استفاده کنید.
نکات لازم
• برای تهیه سرکهخرما سعی کنید از خرمایی که شیره کمتری داشته باشد استفاده کنید.
• هر چه خرما شیرین تر باشد سرکه بهتری خواهید داشت.
• بهتر است فقط سه چهارم ظرفتان را پر کنید که هنگام تخمیر سرکه سرریز نشود.
برای لاغری
سرکه خرما متابولیسم بدن را تنظیم کرده و سوخت و ساز چربی را افزایش میدهد.
استفاده از سرکهخرما باعث کاهش اشتها و در نتیجه مانع از پرخوری می شود که در بلند مدت منجر به کاهش وزن خواهد شد.
سرکه خرما میتواند در ریختن کیلوها وزن از بدن کمک کند. خرما سرشار از آهن و فلوئور، فیبر و اسیدهای چرب ضروری است که باعث میشود زمان بیشتری سیر بمانید.
سرکه خرما اگر قبل از غذا مصرف شود مانع از ترشح بیش از اندازه آنزیمی که مسئول تجزیه نشاسته ها برای جذب در خون است ، میشود و در نتیجه مانع از افزایش قند ناگهانی خون بعد از هضم غذا و ایجاد اشتهای کاذب پس از آن میشود.
برای کاهش وزن هر زمان که احساس اشتهای کاذب داشتید میتوانید روزانه 1 قاشق غذاخوری سرکه خرما را با 1 لیوان آب مخلوط کرده و 3 مرتبه در روز میل نمایید.
سرکه خرما برای درمان بوی بد دهان
اگر درگیر مشکلات و بیماری لثه هستید برای تقویت و استحکام لثه و شست و شوی دهان از سرکهخرما که با آب رقیق شده چند بار در روز استفاده کنید و لثه را با آن ماساژ دهید.
شستشوی دهان با سرکهخرما میتواند باعث ضد عفونی حفره دهان شده و به کاهش بوی بد دهان کمک کند. ضمن این که باعث کاهش درد دندان هم خواهد شد.
برای هضم غذا
مصرف سرکهخرما هماره با غذا علاوه بر این که به هضم غذا کمک میکند باعث ضد عفونی معده و از بین رفتن باکتری های مضر میشود.
اگر مشکل رفلاکس اسیدی و ترش کردن معده دارید سرکهخرما برایتان مفید است.
سرکهخرما باعث کاهش التهاب معده میشود و یبوست را تسکین میدهد.
برای کبد چرب
سرکهخرما به دلیل خاصیت اسیدی که دارد به کاهش چربی خون کمک کرده و باعث کنترل کلسترول و تریگلیسرید میشود.
خاصیت اسیدی سرکهخرما تاثیر بسزایی در درمان کبد چرب و چربی خون دارد.
مصرف مداوم سرکهخرما می تواند چربی خون و غلظت خون را کاهش دهد.
سرکه خرما در بارداری
اگر به طور مرتب هنگام بارداری سرکهخرما در مقدار کم بنوشید می تواند درد زایمان را کاهش دهد. سرکهخرما حاوی هورمون هایی است که رحم را تقویت میکند و باعث افزایش شیر مادر میشود.
از سویی دیگر باعث کاهش ضعف و خونریزی بعد از زایمان میشود.
مقادیر بالای پتاسیم و کلسیم موجود در سرکهخرما باعث تسکین عضلات داخل رحم شده و منجر به کاهش درد و گرفتگی عضلات هنگام قاعدگی و زایمان میشود.
سرکهخرما از نظر طب سنتی مزاج گرم داشته و باعث تقویت ذهن می شود.
چه کسانی نباید سرکه خرما مصرف کنند
مصرف به اندازه سرکهخرما عارضه ای ندارد مگر این که به بیماری خاصی مبتلا باشید.
افراد مبتلا به سنگ کلیه و افرادی که دچار دردهای استخوانی هستند بهتر است از مصرف انواع سرکه اجتناب کنند.
مصرف بی رویه انواع سرکه به خصوص در افراد سرد مزاج یا مبتلا به افسردگی ، اختلال حافظه ، بی حسی اندام ها، آسم، سرفه های مزمن می تواند با عوارضی ناخواسته همراه باشد.
زیاده روی در مصرف سرکه منجر به ضعف بینایی ، نحیف شدن بدن و اختلال نعوظ میشود.