درمان‌های طبیعی برای بیماری التهاب روده

0
139
التهاب روده

مثبت زندگی: التهاب روده مشکل شایعی است که بسیاری از این بیماری رنج می‎برند. اما کسانی که مشکلات روده و التهاب روده دارند، باید از چه رژیمی پیروی کنند؟ چه میوه‌هایی بخورند و دور چه میوه‌هایی را خط بکشند.

IBD مخفف نام انگلیسی (Inflammatory Bowel Disease) و مربوط به التهاب روده است.

گروهی از بیماری‌ها وجود دارند که نام اصلی این گروه را التهاب روده گذاشته‌اند. این بیماری سبب می‌شود جداره روده باریک و روده بزرگ ملتهب شوند.

بیماری‌های متعددی در این گروه وجود دارد که این ۲ شایع‌ترین آن‌ها هستند:

  • بیماری کرون
  • بیماری کولیت زخمی

بیماری کرون می‌تواند بخش‌های مختلف مجرای گوارشی را درگیر کند در حالی که کولیت اولسراتیو بیماری است که فقط روده بزرگ را درگیر می‌کند. این بیماری‌ها می‌توانند باعث عدم تحمل غذایی شوند.

به اختلالات مزمن التهابی روده نظیر بیماری کرون و کولیت اولسراتیو؛ التهابی روده (IBD) می‌گویند.

علائم التهاب روده

بیماری کرون باعث اسهال، سفتی شکم، کاهش وزن، نفخ، تب و آنمی می‌شود.

کولیت اولسراتیو باعث اسهال خونی، انقباض قسمت پایینی شکم، کاهش وزن و گاه تب می‌شود.


برای درمان میگرن چه بخوریم؟


درمان‌های رایج التهاب روده

غالبا مسکن و داروهای ضد التهاب تجویز می‌شوند. رعایت توصیه‌های غذایی بسیار کمک‌کننده است. در موارد شدید ممکن است نیاز به انجام جراحی باشد.

مواد غذایی مفید برای التهاب روده

پروتئین

گوشت قرمز، گوشت ماکیان، ماهی و فرآورده‌های لبنی تامین کننده پروتئین با ارزش بیولوژیکی و هضم راحت هستند و برای مبتلایانی که در حملات بیماری دچار کاهش وزن شده‌اند مفید است.

فولات

نان‌های سبوس‌دار، سبزیجات برگی سبز رنگ و غلات صبحانه غنی شده با اسید فولیک به رفع کمبود فولات که معمولا در مبتلایان به این بیماری دیده می‌شود کمک می‌کند. مکمل اسید فولیک نیز در مورد برخی بیماران لازم است.

ویتامین D

تخم‌مرغ و ماهی روغنی حاوی ویتامین D هستند که سطح آن در مبتلایان به بیماری التهابی روده به علت کمبود نمک‌های صفراوی پایین است.

ماهی‌های روغنی همچنین حاوی اسیدهای چرب ضروری‌اند که اثرات ضد التهابی دارد.

کلسیم

مغز دانه‌ها، دانه‌ها و محصولات لبنی و فرآورده‌های سویای غنی شده حاوی کلسیم هستند که جذب آن به علت اسهال‌های مکرر ضعیف می‌شود.


روش‌های از بین بردن نفخ شکم


معجزه‌ای به نام انبه!

مطالعات نشان می‌دهد مصرف انبه تاثیر مثبتی بر افراد مبتلا به بیماری التهاب روده دارد.

 سوزان تالکات، از دانشگاه A&M تگزاس آمریکا به همراه تیم تحقیقش، استفاده از انبه تازه را در کنار درمان اصلی بیماری خفیف تا متوسط التهاب روده بررسی کردند.

به گفته تالکات، «این بیماری فاکتور پرخطر اصلی سرطان روده است. مطالعات اخیر نشان داده است بیماری التهاب روده بر حدود ۱.۵ میلیون نفر در آمریکا، حدود ۲.۲ میلیون نفر در اروپا و تعداد به مراتب بیشتر در سایر کشورها تاثیر می‌گذارد.»

سرطان روده بزرگ ناشی از زخم‌هایی است که به دلیل بیماری التهاب روده در طول ۱۰ تا ۱۵ سال ایجاد شده‌اند.

به گفته تالکات، چندین مطالعه مزایای سلامت ترکیبات ثانویه گیاهی در میوه‌ها و سبزیجاتی نظیر انار، مرکبات و کورکومینوئیدها را نشان داده‌اند.

از سوی دیگر اثبات شده است پلی‌فنول‌ها باعث کاهش روند التهاب در بیماری‌های مزمن مانند بیماری‌های قلبی-عروقی، سرطان و بیماری‌های التهابی روده می‌شوند.

انبه سرشار از گالوتانین‌ها، گروهی از پلی‌فنول‌های مولکولی بزرگ است، که می‌تواند از طریق برخی باکتری‌های روده به مولکول‌های کوچک، قابل جذب و بیواکتیو تجزیه شود.

التهاب روده

محققان در رژیم غذایی بیش از ۳۰۰ شرکت کننده این مطالعه که مبتلا به بیماری التهاب روده بودند روزانه ۲۰۰ تا ۴۰۰ گرم انبه گنجاندند. از شرکت کنندگان خواسته شد به تدریج در طول هفته اول مصرف انبه‌شان را افزایش دهند.

محققان دریافتند بعد از گذشت ۸ هفته از مصرف انبه، علائم بیماری التهاب روده به شکل چشمگیری در این افراد کاهش یافته بود.

به‌علاوه مشخص شد وجود GRO، مولکول مرتبط با رشد سرطان روده، نیز به شکل قابل توجهی کاهش یافته بود.

همچنین محققان دریافتند لاکتوباسیل روده و دیگر باکتری‌های پروبیوتیک مفید پس از مصرف انبه به طور قابل توجهی افزایش یافت.

از این‌رو محققان توصیه می‌کنند بیماران مبتلا به التهاب روده در کنار درمان دارویی‌شان بهتر است انبه هم مصرف کنند.


آشنایی با عوامل مضری که باعث پوکی استخوان می‌شوند


مواد غذایی که باید در التهاب روده پرهیز شوند

  • مواد غذایی نظیر فرآورده‌های لبنی، غلات کامل، مغز دانه‌ها و میوه‌ها که می‌تواند برای برخی مبتلایان به بیماری‌های التهابی روده مفید باشد، ممکن است باعث تشدید علائم در برخی دیگر از افراد شود.
  • غالبا عدم تحمل غذایی در این بیماران موقتی است.
  • مواد غذایی سبوسدار غنی از فیبر نامحلول هستند و باعث شروع اسهال در برخی افراد می‌شوند.

پاسخ دادن

دیدگاه خود را وارد کنید
لطفا نام خود را وارد کنید

10 − یک =