رفتارسلامت

دخل و خرج را به هم بخورانید!

آیا دخل و خرج تان به هم نمی‌خورد؟ برنامه‌ریزی مالی می تواند مشکل‌تان را حل کند.

مثبت زندگی: این روزها پای درددل هرکسی که بنشینی می‌گوید: «عجب وضعی شده‌ها! امان از گرانی… صبح پنیر و گوشت و … را به یک قیمت می‌خری و شب به قیمتی دیگر.» خودمانیم دیگر. غریبه که در جمع‌مان نیست. این روزها توان اقتصادی مردم پایین آمده و زندگی‌ها قدری که نه، خیلی سخت شده است. اما همیشه راهی هست که بتوان مشکلات را دور زد. حتی مشکلات اقتصادی را...

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که هنوز نیمه ماه نشده کفگیرتان به ته دیگ بخورد و بگویید: «امروز شانزدهم ماه است و تا آخر ماه که حقوق بگیرم فقط 150 تومان دارم! چه‌طور در این اوضاع گرانی دوام بیاورم خدا می‌داند…» مثبت زندگی در این مقاله راهکارهایی را روایت می‌کند که با استفاده از آن‌ها بخشی از مشکلات اقتصادی خانواده‌ها حل خواهد شد. چون قرار است در این مقاله مدیریت خرج کردن پول را به شما بیاموزیم. همراه ما باشید…

یک دفتر و خودکار کنار بگذارید برای برنامه‌ریزی

نه تنها برای مدیریت دخل و خرج خانه، برنامه‌ریزی برای هر کاری درمان است. پس برای خرج کردن پول برنامه‌ریزی کنید. در قدم اول یک دفتر و خودکار کنار بگذارید و دخل و خرج‌تان را در آن بنویسید. هرچند این روزها اپلیکیشن‌هایی هم طراحی شده‌اند برای این‌کار. می‌توانید اپلیکیش‌های حساب‌گر دخل‌وخرج را دانلود و روی تلفن همراه خود نصب کنید. آن‌وقت دفتر حساب‌وکتاب‌تان همیشه با شماست.

دخل و خرج

من رئیس‌ام یا تو؟

همیشه این سوال مطرح است که پدر خانه باید مدیریت اقتصادی را به عهده بگیرد یا مادر؟ میدان جنگ که نیست، زندگی مشترک است. بهترین قاضی هم خودتان هستید، مدیریت اقتصادی خانه باید با کسی  باشد که تفکر، شَم و هوش اقتصادی قوی داشته باشد. هرچند مشورت کردن در امور مالی بهترین و عاقلانه‌ترین کار است…

این نوشته را از دست ندهید  چند روش ساده برای از بین بردن نفخ شکم

اولویت بندی کنید

 بی‌تردید همه شما از پولی که آخر ماه به حسا‌ب‌تان می‌آید خبر دارید. همه پول‌هایی  را که آخر ماه یا وسط ماه به حساب‌تان واریز می‌شود به دفتر حساب‌وکتاب‌تان اضافه کنید و در قدم بعدی، اولویت‌های خریدتان را بنویسید. البته فراموش نکنید که شارژ ماهیانه ساختمان و قبض آب و برق و … را هم به لیست اولویت‌ها اضافه کنید. بدون شک بدون برق و آب نمی‌توانید زندگی کنید.

خرج‌های غیرضروری را ستاره‌دار کنید

وقتی تمام دریافتی‌ها و حقوق‌تان را نوشتید و هزینه خرید گوشت، برنج، میوه و خرج دانشگاه فرزند، لباس و هزار خرج دیگر زندگی را در دفتر حساب‌وکتاب‌تان وارد کردید، قیمت تقریبی آن‌ها را هم بنویسید. هزینه‌ها را که با هم جمع کنید، شما می‌مانید و پولی که تا آخر ماه باقی ماند. اگر پولی که باقی می‌ماند کم است، بار دیگر به لیست‌تان نگاه کنید، کنار آن‌هایی که خیلی ضروری نیستند، یک ستاره بزنید و خریدش را بگذارید برای وقتی که واقعا مجبور به خریدش هستید.

بورس کالا، حراجی‌ها، خرید اینترنتی

بورس کالا و بازارهایی که یک جنس را به تعداد زیادی می‌فروشند، قیمت‌های به صرفه‌تری دارند. اگر خانه‌تان نزدیک این بورس‌هاست، با خرید از آن‌ها مقداری از هزینه‌های خانواده خود را کاهش دهید. خرید از حراجی‌ها هم می‌تواند مقداری از هزینه‌های اضافی خانواده را کم کند. اگر حراجی‌ و تعاونی و بورس کالا در نزدیکی خانه شما نیست، از فروشگاه‌های اینترنتی خرید کنید که حداقل خرج رفت‌وآمدتان کم شود. چون بیشتر این فروشگاه‌ها هزینه ارسال کالا دریافت نمی‌کنند.

برای روز مبادا!

دخل و خرج

هر ماه، مقداری از درآمدتان را بگذارید برای مبادا. یعنی برای وقتی که خدایی ناکرده اتفاقی پیش‌بینی نشده رخ می‌دهد و به پول نیاز دارید. اگر مدیریت اقتصادی داشته باشید، این جور مواقع نیازی به قرض کردن و رو انداختن به کسی ندارید. اگر هم اتفاقی رخ نداد، پولی که کنار گذاشته بودید ذخیره و پس‌انداز می‌شود و حتی می‌ماند برای روز مبادای ماه بعد…

هیس! بچه‌ها نفهمند

اگر خدایی ناکرده مشکل اقتصادی دارید، اجازه ندهید بچه‌ها آن را بفهمند. البته منظور از بچه‌ها کودکان است.  یعنی اگر فرزندتان به مدرسه می‌رود و زیر 18 سال است، اوضاع زندگی را جوری نشان دهید که انگار همه چیز آرام است. کودکان دنیای زیبایی دارند که مشکلات بزرگترها آن‌ها را خراب می‌کند و درآینده‌شان تاثیر می‌گذارد. اما اگر سختی و دشواری اقتصادی در خانواده دارید، با فرزند جوان‌ خود در میان بگذارید و بگویید اگر نتوانستم این ماه فلان چیز را برایت بخرم، ماه بعد حتما پولی برایش کنار می‌گذارم…

این نوشته را از دست ندهید  زنان صبح‌ها و مردان عصرها ورزش کنند

درآمد خود را با هزینه‌ها و اهداف خود مقایسه کنید

آیا می‌دانید یکی از ویژگی‌های افراد ثروتمند دنیا چیست؟ البته منظور به هیچ عنوان آن ۲/۳ از ثروتمندان دنیا که بصورت موروثی ثروت خود را بدست آورده‌اند، نیست. یک ویژگی مشترک در میان افرادی که خود ثروتشان را بدست آورده‌اند این است که همیشه خیلی کمتر از درآمد خود خرج می‌کرده‌اند. شما چطور؟ آیا همیشه کمتر از درآمد خود خرج می‌کنید؟

به فرزندتان مدیریت مصرف بیاموزید

دخل و خرج

سر ماه مقداری پول به فرزند خودتان بدهید و بگویید این پول توجیبی این ماهت! خودت می‌دانی می‌خواهی یک روزه خرجش کن یا یک ماهه! این پولی است که این ماه برای توست و خودت باید درباره‌اش تصمیم بگیری. البته این را هم در نظر داشته باشید پولی که به فرزندتان می‌دهید معقول باشد. نه آن‌قدر کم که خودتان هم خنده‌تان بگیرد نه آن‌قدر زیاد که در جایی دیگر از هزینه‌ها کم بیاورید. حتی می‌توانید برای فرزندتان قلک بخرید و پس‌انداز کردن یادش دهید.

انعطاف‌پذیر باشید

هزینه‌ها و درآمد هر ماه را با ماه‌های قبل مقایسه کنید تا به برنامه جامع و مدیریتی اصولی برسید. البته با توجه به شرایط زندگی انتظار نداشته باشید که هر ماه بتوانید با یک برنامه‌ریزی پیش بروید. برنامه‌‌ریزی که برای خرج و مخارج خانه انجام می‌دهید همیشه ثابت نیست و متناسب با نیازها و موقعیت‌های زندگی‌ تغییر کند. برنامه‌‌ریزی شما باید این انعطاف‌پذیری را داشته باشد تا متناسب با مسیر زندگی‌تان تغییر کند.

گرد آورنده
ارغوان مشتاق
منبع
مثبت زندگی
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوزده − 10 =

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا