تفاوت رنگ کره‌ها از کجا آب می‌خورد؟!

دكتر گيتي كريم - استاد دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران و عضو وابسته فرهنگستان علوم

0
338
کره

مثبت زندگی: کره یکی از فرآورده‌های شیر و از نظر چربی بسیار غنی است. میزان چربی موجود در این ماده غذایی حدود ۸۲ درصد است و چرب‌ترین فرآورده لبنی به شمار می‌آید. مواد دیگری نیز در کره وجود دارد که از آن جمله ۱۶ درصد آب و حدود ۵/۱ درصد مواد جامد غیر از چربی مانند پروتئین، کلسیم و فسفر است. زردی رنگ کره به دلیل مواد محلول در چربی است. کاروتن و بتاکاروتن که پیش‌ویتامین آ هستند موجب ایجاد رنگ متمایل به زرد در کره می‌شود.

ماندگی و تغییر رنگ

البته رنگ زرد کره با تغییر رنگ و پررنگ‌تر شدن سطح آن بر اثر ماندگی تفاوت دارد. بیشترین عاملی که موجب تغییر رنگ سطح کره در اثر ماندگی می‌شود، کاهش آب سطح کره در اثر تبخیر سطحی است و معمولا زمانی اتفاق می‌افتد که کره برای مدت طولانی بدون پوشش در محیط بماند. اما لایه‌های پایین‌تر کره به دلیل عدم تماس با جریان هوا و حفظ آب خود، تغییر رنگ نمی‌دهند.

کره محلی

چرا کره‌های محلی سفیدترند؟

دلیل تفاوت رنگ کره‌های محلی و صنعتی مقدار متفاوت آب موجود در آن است و هرچه میزان آب در کره بیشتر باشد، رنگ آن سفیدتر است. با اینکه هر دوی این محصولات از یک منبع تولید می‌شوند ولی دارای روش تولید متفاوت هستند. تولید کره‌های صنعتی بسیار پیشرفته‌تر از کره‌های محلی است و به همین دلیل آب کمتری در کره باقی می‌ماند. دلیل سفیدی رنگ کره‌های محلی نسبت به کره‌های صنعتی، وجود آب بیشتر در کره‌های محلی است. کره‌های صنعتی نسبت به کره‌های محلی، دارای مقدار آب و مواد جامد غیر از چربی کمتری در ترکیب خود هستند و کیفیت محصول نهایی بهتر و نگهداری آن ساده‌تر از انواع محلی آن است.

پاسخ دادن

دیدگاه خود را وارد کنید
لطفا نام خود را وارد کنید

19 − 13 =