پوست و مو

تاثیر استرس بر ریزش مو

مثبت زندگی: گره خورده‌ایم به زندگی پر سرعت آدم زمینی‌ها. برای همین پای صحبت هر کسی که بنشینی از استرس روزهای آینده‌اش می‌گوید. اصلا بگذارید همین اول تکلیف را مشخص کنیم. استرس جور عجیبی چسبیده به زندگی‌مان. آن‌قدر هم با زندگی‌ها صمیمی شده که اگر یک روز خبری از ترس و استرس روزمره‌مان نباشد، حس کمبود می‌کنیم. غافل از اینکه استرس قاتل سلامتی ما آدم‌هاست. بیماری قلبی می‌گیریم، پیر می‌شویم و در نهایت این است که موهایمان دسته دسته می‌ریزد.

بله! درست خوانده‌اید. ریزش مو و استرس دوست و رفیق دیرینه هم هستند. و هر جا که استرس باشد، حتما ریزش مو هم هست. همراه ما باشید تا در این مقاله از تاثیر استرس بر ریزش مو بنویسیم.

استرس دقیقا چه بلایی سرمان می‌آورد؟

همه ما روزانه تعدادی از موهایمان را از دست می دهیم؛ به طور معمول در هر روز حدودا ۱۰۰ تا ۱۲۵ تار مو از سر هریک از ما جدا می‌شود اما گذشته از این ریزش موی طبیعی، در بعضی از افراد ریزش مو بیش از حد معمول است.

این امر دلایل مختلفی دارد که می‌توان به عوامل ژنتیکی، افزایش سن و تغییر سطح هورمون‌ها در بدن اشاره کرد. اگر در زندگی به مشکلات روحی دچار شویم ممکن است نتوانیم به خوبی تغذیه کنیم، وزن‌مان را از دست بدهیم و یا نتوانیم به راحتی بخوابیم.

مرحله استراحت موها

تمام این اتفاق‌ها موجب بروز استرس ناگهانی در بعضی از افراد می‌شود و ممکن است یک دوم تا سه چهارم از موها به مرحله‌ای وارد شوند به نام استراحت که اصطلاحاً به آن تلوژن هم گفته می‌شود.

این نوشته را از دست ندهید  7 علامت استرس که نادیده‌اش می‌گیرید

بازه زمانی ریزش مو و رشد مجدد آن

از هنگام بروز استرس بین سه تا شش ماه طول می‌کشد تا موها شروع به ریزش کنند؛ بنابراین برای پیداکردن علت ریزش مو باید اندکی به عقب برگردیم تا ببینیم آیا در سه تا شش ماه یا حتی تا نه ماه قبل از ریزش مو اتفاقی رخ داده است که بتوان ریزش مو را به آن نسبت داد.

 خوشبختانه این شکل از ریزش مو که در اثر استرس رخ می‌دهد طی شش تا هشت ماه متوقف می‌شود.

استرس و ریزش مو

از دلایل دیگر این نوع از ریزش مو می‌توان به تب یا عفونت شدید، عمل جراحی مهم یا بروز بیماری‌های عمده، رژیم‌های غذایی نامناسب به ویژه رژیم کم پروتئین و استفاده از بعضی داروها مانند قرص‌های جلوگیری از بارداری و بعضی داروهای ضدافسردگی اشاره کرد.

استرس و سفیدشدن موها

فرآیند سفیدشدن مو از مناطق حفره مانندی در ناحیه ریشه مو شروع می‌شود. یک فرد عادی حدود ۱۰۰ هزار عدد از این حفره‌ها که فولیکول نامیده می‌شوند، در سر خود دارد که هرکدام از آنها از توانایی ساخت مو در طول زندگی فرد برخوردارند.

در بخش انتهایی هریک از فولیکول‌ها کارخانه رشد مو وجود دارد که در آن سلول‌هایی به نام کراتینوسیت‌ها برای تولید مو با یکدیگر همکاری می‌کنند. در کنار کراتینوسیت‌ها سلول‌های دیگری به نام لانوسیت‌ها نیز وجود دارند که رنگدانه‌هایی به نام ملانین را تولید می‌کنند. این رنگدانه‌ها در دو طیف رنگی قهوه‌ای تیره تا سیاه و زرد تا قرمز وجود دارند.

همه ما ۸۰ درصد موی فعال داریم!

ترکیب نسبت‌های متفاوت رنگدانه‌هایی از رنگ‌های مختلف سبب می‌شود موی هر یک از ما رنگ منحصر به فردی داشته باشد. مویی که بیشتر ملانین خود را از دست داده باشد به رنگ خاکستری درمی‌آید و چنانچه تمامی رنگدانه‌های خود را از دست بدهد سفید می‌شود.

این نوشته را از دست ندهید  شوره سر و روش‌های درمان آن با روغن زیتون

همیشه حدود ۸۰ تا ۹۰ درصد از موهای ما فعال و در حال رشد هستند که این مرحله می‌تواند بین دو تا هفت سال طول بکشد.

 پس از طی این مرحله روند مرگ سلول‌های تشکیل دهنده مو آغاز و فولیکول وارد مرحله استراحت می‌شود که در نهایت ریزش موها را به دنبال دارد. به دلایل نامعلومی کراتینوسیت‌ها نسبت به سلول‌های ملانوسیت طول عمر طولانی‌تری دارند.

چیزی که منجر به ازدست رفتن رنگ مو می‌شود مرگ تدریجی سلول‌های ملانوسیت است که وظیفه رنگی کردن موها را به عهده دارند.

سوال این است که آیا استرس می‌تواند در شتاب بخشیدن به مرگ ملانوسیت‌ها که در رنگ موها نقش دارند، موثر باشد؟

پاسخ به این سوال به سادگی امکان پذیر نیست. زیرا عوامل متعددی در فرایند سفیدشدن موها تاثیرگذار هستند.

 تاکنون رابطه روشن و واضحی بین استرس و روند سفیدشدن موها یافت نشده است. هورمون‌های استرس می‌توانند رادیکال‌های آزاد تولید کنند و ممکن است سفیدشدن موها نتیجه آسیب مزمن ناشی از وجود رادیکال‌های آزاد باشد.

استرس و ریزش مو

باز هم پای استرس درمیان است

همچنین امکان دارد رادیکال‌های آزاد در روند تولید ملانوسیت‌ها و در بقای آن‌ها اختلال ایجاد کنند. مدارکی وجود دارند که نشان می‌دهند هورمون‌های استرس در ناحیه موها به عنوان واسطه‌ای عمل می‌کنند که علائمی را به ملانوسیت‌ها منتقل می‌کنند تا رنگدانه‌ها را به کراتینوسیت‌ها ارسال کنند.

اگر ارسال این علائم مختلف شود رنگدانه‌ها به موها تحویل داده نمی‌شوند. شاید به همین دلیل است که متخصصان پوست و مو بیشتر در میان بیمارانی که دچار استرس هستند افزایش سرعت سفیدشدن موها را مشاهده می‌کنند.

این نوشته را از دست ندهید  بهترین روش‌های مراقبت پس از فیلر لب

درمان ریزش مو(طب چینی) 

1.گیاهان شگفت‌انگیز برای درمان فولیكول‌های مو

مقداری سرو خمره‌ای (نوش) بر روی موهای خود بمالید. این گیاه فولیكول‌های مو را تحریك كرده و جریان خون را روان می‌سازد. و باعث از بین رفتن چربی‌های موجود در پوست مو می‌شود.

مقداری روغن نارگیل را بر روی فرق سر بخصوص در نواحی که ریزش بیشتر است را به مدت یک ماه مصرف نمایید.

 پامچال، كتان و روغن ماهی نیز، موهای آسیب دیده را درمان می‌كند.

چای سبز از اكسیده‌شدن جلوگیری می‌كند و برگ نخل مانع به وجود آمدن DHT شده و از ریزش مو جلوگیری می‌كند.

2. جریان خون به رشد مو كمك می‌كند

 از یك برس یا ماساژور استفاده كنید ودر طول روز دو بار به مدت 5 دقیقه محل طاسی سر را به طور ملایم ضربه بزنید این كار ایجاد تحریك موضعی كرده و جریان خون را افزایش می‌دهد در نتیجه به تحریك رشد موها منجر می‌شود.

روی صندلی یا به صورت چهار زانو روی بالش بنشینید. با انگشتان دست به آرامی‌ به پوست فرق سربه مدت 1 دقیقه ضربه بزنید.

این ضربات را از آهسته شروع كنید و به مرور به شدت آن بیافزایید سپس به مدت 2 الی 3 دقیقه پوست سر را ماساژ دهید البته از آرام شروع كنید و به مرور به آن شدت دهید.

انگشتان دست راست را صاف كنید و با كف دست 36 بار بر روی فرق سر ضربه بزنید سپس این كار را با دست چپ ادامه دهید. برای نتیجه بهتر این كار را در روز به مدت 2 یا 3 بار انجام دهید.

استرس روزانه خود را كاهش دهید

یك برنامه‌ریزی روزانه برای ورزش یا انجام مدیتیشن قدرت بدنی‌تان را در حد تعادل نگه داشته و از میزان استرس شما می‌كاهد.

این نوشته را از دست ندهید  علت ریزش موی مردان و روش‌های درمان آن

به موادطبیعی روی بیاورید

از مواد شیمیایی كه برای درمان موها به كار می‌رود استفاده نكنید.(مگر به تجویز پزشک) زیرا این مواد به ریشه موها آسیب می‌رسانند. از موادی استفاده كنید كه برای ساخت آنها از مواد موجود در طبیعت استفاده شده باشد.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × 2 =

دکمه بازگشت به بالا