رفتارمادر و کودک

مضرات تبلت و موبایل برای فرزندان

مثبت زندگی: ممکن شما نیز به بهانه سرگرم کردن و یا حتی ساکت کردن کودکان، تبلت یا گوشی خود را در اختیار آنها بگذارید و یا حتی دستگاهی مخصوص خودشان برایشان تهیه کنید. در دنیای نکنولوژی محور امروزی طبیعتاً این وسایل می‌توانند در امر سرگرمی و آموزش به کار بیایند، اما باید به جنبه‌های دیگر آن نیز نگاه کرد.اگر والدین بیش از حد به کودکان خود اجازه کار کردن با گوشی و تبلت را بدهند، آن‌ها از دنیای واقعی فاصله خواهند گرفت. مسلما آگاهی از تبعات استفاده اینگونه وسایل برای کودکان “باید” دغدغه شما باشد، پس مطالعه این مقاله کوتاه را از دست ندهید.

خود نمایشگر شاید مسئله اساسی نباشد، زیرا پیش از گوشی و تبلت، کودکان به تلویزیون عادت می‌کنند. بنابراین نمایشگر گوشی و تبلت چیز عجیبی نیست در واقع مشکل زمان استفاده از آن است. انجمن متخصصین اطفال آمریکا می‌گوید که کودکان پیش از دو سالگی نباید به هیچ نمایشگری نگاه کنند. اما تقریبا 90 درصد کودکان تا قبل از دو سالگی به طور منظم تلویزیون نگاه می‌کنند و زمان مشاهده تلویزیون نیز به تدریج بیشتر می‌شود.

برای دیدن تاثیر این رویه مخرب نیازی نیست جای دوری بروید؛ کافی است نوجوانان امروزی را نگاه کنید! نوجوانان امروزی نمی‌توانند روابط خوبی را در دنیایی واقعی ایجاد کنند. آن‌ها به جای اینکه به صورت حضوری با دوستانشان حرف بزنند، در حال صحبت با گوشی شخصی خود هستند که در اغلب موارد غیرضروری است.

چه بلایی سر کودکان می‌آید؟

بهتر است دیگر حاشیه نرویم؛ آموزش الکترونیکی و بازی‌ها اصلا برای کودکان در سنین پایین مناسب نیست. در واقع می‌توان گفت کودکان هنگام کار با وسایل الکترونیکی هیچ چیز نمی‌آموزند. آن‌ها در عوض با بازی کردن، خواندن و شنیدن مطالب، چیزهای بیشتری می‌آموزند. کودکان باید در سنین پایین اجتماعی شوند و آن‌ها این کار را با تقلید از رفتار والدین خود انجام می‌دهند. اما اگر قرار باشد که مدام به گوشی و تبلت خیره شوند، دیگر زمانی برای یادگیری باقی نمی‌ماند.

این نوشته را از دست ندهید  ۸ عادت بد والدین که سلامت کودکان را به‌خطر می‌اندازد

علاوه بر این اثراتی که استفاده از گوشی و تبلت بر سلامتی کودکان برجای می‌گذارد، غیر قابل چشم‌پوشی است. برای مثال به مهره‌های گردن، توانایی کلامی، شور و شوق اجتماعی، میزان تمرکز و روابط عاطفی کودکان آسیب وارد می‌شود.آسیب‌های چشمی، مغزی و اوتیسم نیز از عواقب استفاده بیش از حد وسایل الکترونیکی هستند. بنابراین، اگر دفعه بعد خواستید برای ساکت کردن کودک، به او گوشی یا تبلت بدهید حتما به عواقب آن فکر کنید؛ شاید نیاز باشد در تصمیم خود تجدید نظر کنید.

منبع
مثبت زندگي
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × 2 =

دکمه بازگشت به بالا