آشنایی با ویژگی‌های تغذیه‌ای «کلرلا»، معروف‌ترین جلبک خوراکی

دكتر شادي پارسا - متخصص تغذيه و رژيم‌درماني

0
35

مثبت زندگی: امروزه استفاده از نوع خاصی از جلبک‌های دریایی به نام کلرلا به‌عنوان غذایی کامل حاوی پروتئین، تمام اسیدآمینه‌های ضروری، ویتامین‌ها، موادمعدنی، اسیدهای چرب غیراشباع امگا و کلروفیل به‌عنوان عصاره سلامت در بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا مرسوم شده است. جلبک‌های دریایی که امروزه به صورت پودر در دسترس بیماران قرار می‌گیرد، در واقع دارو نیستند؛ بلکه تکمیل‌کننده رژیم غذایی افراد هستند که هم برای ارتقای سلامتی و هم برای تسریع بهبود بیماری‌ها مفید است.

کلرلا برای بسیاری از بیماران نظیر مبتلایان به کولیت، دیابت و چاقی مفید هستند زیرا در این شرایط حمایت تغذیه‌‌ای از بیماران و تلاش در جهت تغییر سبک زندگی آنها بسیاری ضروری است و استفاده منظم از کلرلا در این جهت یکی از فاکتورهای تاثیرگذار تلقی می‌شود. براساس مقالات علمی، محققان خواص بسیاری برای کلرلا برشمرده‌اند که از آن جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱- بررسی‌های متعددی در اروپا، آمریکا و ژاپن نشان داده است که کلرلا به بدن کمک می‌کند تا سموم شیمیایی و فلزات سنگین موجود در خون راحت‌تر از بدن دفع شوند.

۲- به دلیل تامین ریزمغذی‌های موردنیاز بدن و همچنین کمک به بهبود بافت‌های مغز، در بهبود فرایند ترک اعتیاد بیماران بسیار مفید و تاثیرگذار است.

۳- میزان بالای کلروفیل آن برای بهبود وضعیت دستگاه گوارش و رفع یبوست موثر است؛ همچنین کلروفیل در درمان کم‌خونی نوع هیپوکروم موثر است.

۴- کلرلا با تقویت سیستم دفاعی بدن، مانع از اخلال ویروس‌ها و باکتری‌های مضر در بدن می‌شود.

۵- ‌ید و آهن موجود در آن در عملکرد درست غده تیروئید موثر است.

۶- کلرلا حاوی مقادیر قابل‌توجهی آنتی‌اکسیدان است. آنتی‌اکسیدان‌ها نقش تعیین‌کننده‌ای در پیشگیری از بسیاری از بیماری‌ها نظیر سرطان دارند.

۷- به شادابی و رنگ طبیعی مو کمک می‌کند. همچنین در کنترل ریزش مو بسیار موثر است.

۸- برای سلامت پوست مفید است و پوست را در ترمیم عوارض اشعه ماوراء‌بنفش خورشید یاری می‌دهد.

کلرلا برای بسیاری از بیماران نظیر مبتلایان به کولیت، دیابت و چاقی مفید هستند زیرا در این شرایط حمایت تغذیه‌‌ای از بیماران و تلاش در جهت تغییر سبک زندگی آنها بسیاری ضروری است و استفاده منظم از کلرلا در این جهت یکی از فاکتورهای تاثیرگذار تلقی می‌شود.

۹- دارای درصد بالایی از انواع پروتئین و اسیدهای آلی ضروری است.

۱۰- چربی کلرلا بسیار اندک و کم‌کالری است. از سوی دیگر با کنترل اشتها، در کنترل وزن بدن مفید است.

۱۱- کلرلا غنی از فیبر است، به همین جهت برای کنترل وزن و بهبود دستگاه گوارش مناسب است.

۱۲- تحقیقات حاکی از آن است که افزایش سطح پروتئین آلبومین در خون با استفاده مرتب از کلرلا میسر است. آلبومین یکی از با ارزش‌ترین عوامل انتقال ویتامین‌ها، املاح معدنی، اسیدهای چرب غیراشباع، هورمون‌ها و سایر مواد و ترکیبات با ارزش در کل سیستم بدن است.

۱۳- کلرلا دارای خاصیت ضد تومور و ضد التهاب است و خصوصا در سنین بالا و کهولت، یکی از برترین تقویت‌کننده‌های رشد سلولی و کسب سلامتی در انسان است.

۱۴- کلرلا در کنترل قند خون و کلسترول موثر است.

۱۵- تحقیقات بالینی بر ثمربخش بودن کلرلا در بیماران مبتلا به کبد چرب اذعان دارد.

پاسخ دادن

دیدگاه خود را وارد کنید
لطفا نام خود را وارد کنید

نه + 20 =